لغو کلیه امتحانات دانشگاه‌های آزاد استان خراسان رضوی تا پایان روز جمعه ۳۰ خردادماه افشای شیوه جاسوسی واتس‌آپ برای اسرائیل فعالیت دفاتر اسناد رسمی با یک‌سوم ظرفیت تأثیر وحشتناک حملات موشکی رژیم صهیونیستی بر بیماران بستری حقوق خردادماه ۱۴۰۴ بازنشستگان کشوری به‌موقع پرداخت می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۲۷ خرداد ۱۴۰۴) | از فردا، هوای مشهد خنک می‌شود درگیرشدن ۲۱ استان کشور، از ابتدای حملات رژیم صهیونیستی تاکنون | به حدود ۱۰۰۰ نفر اسکان اضطراری داده شد (۲۷ خرداد ۱۴۰۴) آمادگی کامل نظام سلامت در شرایط جنگی مدیریت اقامت و خروج زائران خارجی مشهد، در دستور کار ستاد شرایط اضطراری خراسان رضوی با کمک بسیج ناحیه یک عمار مشهد اجیرشدگان یک زن برای انتقام‌گیری دستگیر شدند پیگیری شهرآرا برای آزمون‌های لغو شده | خانواده‌ها نگران برگزاری آزمون‌ها نباشند مراقب چشم‌ها در برابر موج انفجار باشید داروخانه‌ها طبق روال معمول در حال ارائه خدمات به مردم هستند تأکید مدیرکل سازمان حفاظت محیط‌ زیست تهران بر حفظ منابع حیاتی اطلاعیه جدید دانشگاه آزاد اسلامی مشهد درباره نحوه برگزاری امتحانات (۲۷ خرداد ۱۴۰۴) دستور به دادستان‌های کشور برای برخورد شدید و عبرت‌آموز با جاسوسان رژیم صهیونیستی شهادت ۳ تن از همکاران شاغل و بازنشسته سازمان تأمین اجتماعی در حملات رژیم صهیونیستی وام ۵۰ میلیون تومانی به حساب ۲ هزار و ۲۹۰ بازنشسته خراسانی واریز شد (۲۷ خرداد ۱۴۰۴) مهمان‌نوازی مشهدی‌ها در روز‌های سخت اهمیت ورزش زیاد در جوانی برای کنترل فشار خون در میانسالی وضعیت ذخیره دارویی در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد مطلوب است بانوی مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۷ خرداد ۱۴۰۴) واکنش سازمان غذا و دارو به شایعه کمبود دارو‌های پیوند عضو بیمار مرگ مغزی ساکن تربت‌جام جان ۴ نفر را نجات داد (۲۷ خرداد ۱۴۰۴) آتش‌سوزی سه نفتکش در دریای عمان + عکس مهلت ثبت‌نام آزمون استخدامی آموزش و پرورش ۱۴۰۴ تمدید شد حمله مستقیم رژیم صهیونیستى به تیم هاى امدادى هلال احمر در حین عملیات | احتمال شهادت ٢ امدادگر اولویت در برنامه‌ریزی امتحانات، آرامش روان دانش‌آموزان است جزئیات اصابت پرتابه به آزادراه تهران-قم
سرخط خبرها

لزوم ممنوع‌شدن مصرف روغن‌های نیمه‌جامد هیدروژنه

  • کد خبر: ۳۱۵۴۹۱
  • ۲۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۳
لزوم ممنوع‌شدن مصرف روغن‌های نیمه‌جامد هیدروژنه
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درباره سرانه مصرف اسید‌های چرب ترانس و برنامه‌ها برای کاهش مصرف آن در کشور توضیح داد و گفت: اگر طرح ممنوع‌بودن استفاده از روغن‌های هیدروژنه در صنایع غذایی عملیاتی شود، می‌توانیم ادعا کنیم که به هدف سازمان جهانی بهداشت یعنی اجتناب از مصرف روغن‌های هیدروژنه در صنایع غذایی دست‌ یافته‌ایم.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر احمد اسماعیل‌زاده با بیان اینکه میزان مصرف اسید‌های چرب ترانس در کشور نسبت به سال‌های گذشته کاهش چشمگیری داشته، اظهار کرد: سیاست‌های تغییر پروفایل اسید‌های چرب ترانس موجود در روغن‌ها در دهه‌های گذشته عملیاتی شده و به همین دلیل میزان اسید‌های چرب ترانس دریافتی نسبت به سال‌های گذشته بهبود یافته است. 

وی درباره میزان مصرف اسید‌های چرب ترانس گفت: پیش از این، بیش از ۴ درصد کل کالری دریافتی ایرانیان به دلیل پروفایل اسید‌های چرب ترانس از محل روغن‌های مصرفی تامین می‌شد. پس از تغییر پروفایل اسید‌های چرب ترانس روغن‌های خوراکی، میزان مصرف اسید‌های چرب ترانس در کشور کاهش یافته، اما با شرایط ایده‌آل فاصله داریم. 

اهداف سازمان جهانی بهداشت برای کاهش اسید‌های چرب ترانس

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درباره اهداف سازمان جهانی بهداشت در ارتباط با مصرف اسید‌های چرب ترانس توضیح داد: براساس ابلاغ سازمان جهانی بهداشت، میزان مصرف اسید‌های چرب ترانس در صنایع غذایی می‌بایست صفر درصد باشد، اما در این زمینه موفق نبوده‌ایم. دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با برنامه‌های خود درنظر دارد در مسیر هدف سازمان جهانی بهداشت یعنی به صفر رساندن میزان مصرف اسید‌های چرب ترانس در صنایع غذایی گام بردارد. 

فرهنگ‌سازی به منظور کاهش مصرف اسید‌های چرب ترانس

اسماعیل‌زاده درباره برنامه‌های وزارت بهداشت به منظور کاهش مصرف اسید‌های چرب ترانس گفت: آموزش و فرهنگسازی کاهش مصرف روغن‌های نیمه‌جامد هیدروژنه که از منابع اصلی دریافت اسید‌های چرب ترانس در خانواده‌ها هستند در دستور کار قرار داده‌ایم. 

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه اصلاح پروفایل روغن‌های مصرف صنایع و صنوف غذایی از دیگر برنامه‌ها است، تصریح کرد: دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با سازمان غذا و دارو و اتحادیه‌های فعال در حوزه عرضه محصولات غذایی به منظور بررسی امکان کاهش مصرف روغن خوراکی در تولید کیک، کلوچه و شیرینی جلسات متعددی برگزار کرده است. 

وزارت بهداشت متقاضی کاهش ۳ درصدی اسیدچرب ترانس در صنایع غذایی

وی گفت: درنظر داریم میزان اسید‌های چرب ترانس موجود در روغن‌های خوراکی مصرفی در صنایع و صنوف غذایی را کاهش دهیم و به همین منظور با سازمان استاندارد جلساتی برگزار کرده‌ایم. براساس آخرین دستورالعمل استاندارد، میزان چربی ترانس روغن‌های مصرفی در صنایع و صنوف غذایی می‌بایست کمتر از ۵ درصد باشد. وزارت بهداشت، متقاضی کاهش ۳ درصدی اسید‌های چرب ترانس موجود در روغن‌های مصرفی صنایع غذایی است و این میزان می‌بایست به کمتر ۲ درصد برسد.

تلاش برای تحقق اهداف سازمان جهانی بهداشت

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ادامه داد: اگر میزان اسید‌های چرب ترانس روغن‌های مصرفی صنایع و صنوف غذایی کاهش یابد، میزان مصرف اسید‌های چرب ترانس در کشور کاهش می‌یابد.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: وزارت بهداشت با همکاری سازمان غذا و دارو در نظر دارد که مصرف روغن‌های هیدروژنه نیمه‌جامد در صنایع غذایی ممنوع شود. مشکلاتی از نظر اجرایی در ارتباط با ممنوعیت مصرف روغن‌های هیدروژنه نیمه‌جامد در کارخانه‌ها وجود دارد. اگر طرح ممنوع‌بودن استفاده از روغن‌های هیدروژنه در صنایع غذایی عملیاتی شود، می‌توانیم ادعا کنیم که به هدف سازمان جهانی بهداشت یعنی اجتناب از مصرف روغن‌های هیدروژنه در صنایع غذایی دست‌یافته‌ایم.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->