نسخه‌ای کاربردی برای آرام ماندن در روز‌های پرتنش جنگ ضرورت دسترسی فوری بیماران خاص به سهمیه دارویی تیرماه ۱۴۰۴ شرایط اضطراری پذیرش مسافران، کنسلی و تمدید اقامت در هتل‌های ایران ممنوعیت فعالیت‌های دریایی در خزر (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) زمان برگزاری آزمون‌های آیلتس به تعویق افتاد آخرین وضعیت مجروحان حمله اسرائیل در بیمارستان‌ها (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) مصاحبه استخدامی سازمان تعزیرات حکومتی (۱۴۰۴)، موقتاً لغو شد تأثیر کتابخانه‌ها بر ارتقای سرمایه اجتماعی کدام دانشگاه‌ها زمان‌بندی امتحانات را تغییر دادند؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۲۵ خرداد ۱۴۰۴) | آسمان صاف تا کمی ابری ورود گردشگران به پارک‌های ملی استان تهران تا اطلاع ثانوی ممنوع شد (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) پرداخت وام ۵۰ میلیون تومانی به حدود ۳۰ هزار بازنشسته کشوری در مرحله اول (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) حمایت از گروه‌های آسیب‌پذیر در دستور کار هلال‌احمر کارت آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه‌دولتی (۱۴۰۴) صادر شد علت تعطیلی خط متروی منتهی به فرودگاه مهرآباد + جزئیات افزایش ناگهانی درخواست مکمل‌های حاوی ید از داروخانه‌ها وضعیت «شیرخشک» پایدار است آیا برای لاغری، کربوهیدرات باید کاملاً از رژیم غذایی حذف شود؟ سامانه ۱۵۷۰ آماده ارائه خدمات مشاوره‌ای به دانش‌آموزان درخصوص وقایع اخیر رژیم صهیونیستی ممنوعیت مصرف و عرضه دخانیات در اماکن عمومی کودکان را درمعرض اخبار ناگوار قرار ندهید اهدای عضو یکی از اعضای شورای شهر نیشابور جان ۳ بیمار نیازمند عضو را نجات داد (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) توقف پروازهای خطوط هوایی سوریه (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) شرایط کاملاً عادی خراسان رضوی در حوزه‌های ارزاق عمومی، سوخت و حمل‌ونقل بهره‌برداری از دومین جایگاه CNG شهرستان سرخس با افزایش سه‌برابری ظرفیت سوخت‌گیری گاز فشرده دستمزد اعلامی کارفرمایان به بیمه، ۳۰ درصد کمتر از دستمزد واقعی است لغو پرواز‌های داخلی و خارجی تا ساعت ۱۵ یکشنبه (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) تمدید شد لغو امتحانات دانشجویان واحد علوم پزشکی دانشگاه آزاد مشهد در روز‌های (۲۵ و ۲۶ خرداد ۱۴۰۴) هیچ تعویق یا تغییری در برنامه امتحانات دانش آموزان در خراسان رضوی نیست
سرخط خبرها

چطور پس از تعطیلات به روال عادی زندگی برگردیم؟

  • کد خبر: ۳۲۴۷۸۷
  • ۱۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۱
چطور پس از تعطیلات به روال عادی زندگی برگردیم؟
تعطیلات نوروز که به پایان می‌رسد گویی از یک دنیای پر از هیجان و به دور از دغدغه به واقعیت زندگی پرت می‌شویم و دیگر وقت آن می‌رسد که از تخت تعطیلات پایین بیاییم و به دنیای واقعی بازگردیم. شاید بازگشت به زندگی عادی کمی سخت و زمان‌بر به نظر برسد و احساس خستگی و بی‌حوصلگی در این دوره طبیعی باشد. با این وجود برنامه‌ریزی دقیق برای ازسرگیری فعالیت‌های کاری و تحصیلی، ضرورتی انکارناپذیر است، اما این نکته را نباید فراموش کنیم که همه ما پس از گذران این دوره، کمی به زمان نیاز داریم تا بتوانیم ذهن‌مان را آماده کنیم و به محیط کار و فعالیت‌های روزمره خود بازگردیم. 

به گزارش شهرآرانیوز، در زندگی و دنیای پرسرعت امروز، شاید تعطیلات نوروز یک فرصت طلایی و بی‌نظیر برای بازیابی و تجدید قوا و دوری از دغدغه‌های روزمره و بازسازی انرژی را فراهم کند. حالا این تعطیلات با همه شادی‌ها، دید و بازدید‌ها و سفرهایش به پایان رسیده و ما باید به روال عادی زندگی بازگردیم.

کاری که شاید در نگاه اول کمی سخت و پرچالش به‌نظر برسد و برای بسیاری از افراد با دشواری‌هایی همراه باشد؛ از اختلال در الگوی خواب گرفته تا انباشت وظایف کاری و تحصیلی که همگی نیازمند یک برنامه‌ریزی و آمادگی ویژه است؛ تغییر ناگهانی فضای آزاد و بی‌برنامه تعطیلات نوروزی که می‌تواند تأثیرات به‌سزایی هم بر ذهن و جسم افراد داشته باشد. البته خیلی از روانشناسان هم معتقدند که افراد زیادی پس از این دوره دچار افسردگی پس از تعطیلات می‌شوند. حالا سؤال این‌جاست که پس از این دوران چگونه بازگشت به روال عادی زندگی را برای خود راحت‌تر کنیم؟

نداشتن انتظارات غیرواقع‌بینانه

ماندن در خانه در بازه زمانی طولانی، بیشتر شبیه آرزویی است که هرگز دلمان نمی‌خواهد تمام شود، اما برگشتن به محیط کار بعد از تعطیلات غیرقابل اجتناب است. علیرضا شریفی یزدی، روانشناس اجتماعی در گفت‌و‌گو با جام‌جم در این خصوص می‌گوید: «ما نباید توقع خیلی سنگینی از خودمان برای ساعت‌ها و روز‌های اول کاری داشته باشیم. وقتی انسان دو یا سه هفته در تعطیلات به‌سر می‌برد و سبک زندگی‌اش تغییر کرده، نیاز دارد تا فرصتی به خودش بدهد و آرام آرام و به‌تدریج کار را شروع کند. با این حال نباید انتظارات غیرواقع‌بینانه برای روز‌های اول از خودمان داشته باشیم.» به‌هرحال بازگشت به روال عادی، فرآیندی تدریجی است و نباید انتظار داشت که همه‌چیز در روز نخست به حالت ایده‌آل بازگردد.

از کار‌های کوچک‌تر و سبک‌تر آغاز کنید

شاید یکی از سخت‌ترین چالش‌های پساتعطیلات، به‌هم‌ریختن نظم خواب افراد و همچنین حجم کار‌ها و مسئولیت‌هایی است که روی هم تلنبار شده است. البته شریفی‌یزدی معتقد است که ما باید از برنامه مشخصی برای خودمان استفاده و آن را تنظیم کنیم. وی همچنین می‌افزاید: «یکی از ویژگی‌های این برنامه‌ریزی، بحث تدریجی‌بودن آن است؛ یعنی از اقدام کم آغاز و آرام‌آرام و به میزان نیاز و در حد توان‌مان، آن را افزایش دهیم. این‌گونه راحت‌تر می‌توانیم به آن کار‌های مد نظرمان برسیم.» شاید بهتر باشد فهرستی از انجام کار‌های روزانه خود در روز اول تنظیم کنیم و هر کاری که باید انجام دهیم را با اولویت در آن بنویسیم. شریفی یزدی هم در این باره با ما هم نظر است و به ما توضیح می‌دهد: «برای این‌که افراد بتوانند پس از تعطیلات، سریع‌تر به آن روال عادی مد نظرشان برسند، باید کار‌ها را از سبک به سنگین آغاز کنند یعنی کار‌های کوچک‌تر و و سبک‌تر را در اولویت قرار دهند چرا که اگر کار‌های کوچک را انجام دهند یک احساس کامیابی به آنان دست می‌دهد و پس از آن به سراغ پروژه‌های بزرگتر بروند.»

پس از نوروز قوی‌تر آغاز کن

شاید مهم‌ترین توصیه‌ای که اکثر روانشناسان هم به افراد می‌کنند، دعوت آنان به صبوری است. البته شریفی یزدی می‌گوید: «برخی از افراد در ذهن‌شان کار‌های ناتمام و انجام‌نشده‌ای دارند؛ درنتیجه به این مسأله می‌رسندکه بسیاری ازکار‌ها به‌شدت عقب افتاده و حالا باید با یک فشار مضاعف، روال عادی زندگی‌شان را طی کنند و این ذهنیت را دارند که حتما باید با کار بیشتر به این نتیجه برسند.»، اما وی معتقد است که چنین‌چیزی امکان‌پذیر نیست و باید برنامه‌ریزی افراد با یک نگاه واقع‌گرایانه همراه باشد و اصول اولیه در این نوع ازبرنامه‌ریزی این است که چه اندازه امکانات دراختیارمان است وچه اندازه خودمان توان انجام آن راداریم. این روانشناس اجتماعی همچنین مهم‌ترین عامل موفقیت دراین خصوص را نیز مسأله نظم می‌داند و می‌گوید که ما باید درکارهای‌مان استمرار داشته باشیم و برنامه‌ریزی‌مان رابه صورت دقیق انجام دهیم. باهمه این تفاسیر برای بازگشت به زندگی روزمره پس از تعطیلات نوروز، می‌توان با تنظیم خواب، برنامه‌ریزی هدفمند، تحرک جسمانی و کمی شکیبایی، آن رابه فرآیندی قابل مدیریت تبدیل کرد. این روز‌ها که تقویم به شانزدهم فروردین۱۴۰۴ رسیده، فرصتی است تا با نگاهی تازه، گام در مسیر بگذاریم و سال جدید را با قدرت آغاز کنیم.

منبع: سلامت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->