پرواز‌های باکو - تهران از روز ۱۰ شهریور ۱۴۰۴ از سر گرفته می‌شود حذف ۲۵۰ میلیون حساب بانکی توسط بانک مرکزی پیش‌بینی قیمت طلا و سکه یکشنبه (۱۹ مرداد ۱۴۰۴) | عقب‌نشینی میلیونی سکه‌های سنگین شرایط فروش محصولات ایران خودرو ویژه منتخبین مردادماه (۱۸ مرداد ۱۴۰۴) + جزئیات زنگ‌خطر فرار سرمایه‌ خارجی از کشور پس از اختلال در کار صرافی‌ها افزایش ذخیره گازی در پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد سرخس + فیلم قرعه‌کشی فروش خودرو‌های وارداتی فردا (۱۹ مرداد ۱۴۰۴) انجام می‌شود | ثبت درخواست ۹۵ هزار نفر برای ۱۰ هزار خودرو رئیس اتحادیه دامداران خراسان رضوی: دولت هزینه واردات دام یا گوشت را صرف تقویت تولید داخل کند + فیلم دبیر شورای هماهنگی بانک‌های خراسان رضوی: ما در حوزه اعطای وام ازدواج، شرمنده همه مردم استان هستیم + فیلم بورس هفته را سبزپوش آغاز کرد | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۸ مرداد ۱۴۰۴) زنگنه: ارز توافقی مُرد و حذف خواهد شد | ۱۷۰۰ شرکت با سرمایه‌گذاری خارجی از ایران خارج شدند پول‌های بلوکه شده خودرو‌های وارداتی از امروز (۱۸ مرداد ۱۴۰۴) آزادسازی شد خودرو‌های مناطق آزاد هم می‌توانند پلاک ملی بگیرند قطع برق شهروندان مشهدی تا چه زمانی ادامه خواهد داشت؟ نرخ طلا و سکه امروز در مشهد چقدر شد؟ (۱۸ مرداد ۱۴۰۴) قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز در بازار امروز (۱۸ مرداد ۱۴۰۴) اعلام شد مزایا و معایب قرارداد‌های موقت و دائم کارگران چیست؟ واریز ۶۹۰۰ میلیارد تومان سود به حساب ۲.۷ میلیون سهامدار (۱۸ مرداد ۱۴۰۴) مدیریت بازار طلا و سکه در جنگ ۱۲ روزه | بهای جهانی طلا تا پایان سال میلادی به ۴۰۰۰ دلار می‌رسد بیمه شدگان «پاره‌وقت» تأمین اجتماعی چگونه می‌توانند «سوابق بیمه‌ای» خود را خریداری و کامل کنند؟ افزایش سقف برداشت از کارت سوخت در جایگاه‌های مرزی تا ۵۰ لیتر گشایش پنجره بودجه چند هزار میلیارد تومانی شرکت‌های دولتی به روی خراسان رضوی در قالب مسئولیت‌های اجتماعی  پیش‌بینی قیمت دلار، طلا و سکه در روز شنبه (۱۸ مرداد ۱۴۰۴ ) گواهی سپرده بورس، مسیر جدید خودرودار شدن + جزئیات حذف وثیقه ۳۵ درصدی بانک مرکزی برای واردات خودروی جانبازان ۵۰ درصد و بالاتر هشدار سازمان بازرسی کل کشور به وزیر راه و شهرسازی درباره وضعیت بلیت هواپیما رئیس کمیسیون فرش اتاق بازرگانی: تجارت خارجی تقریبا در حالت تعلیق قرار گرفته است اطلاعیه فرودگاه مهرآباد به مسافران روز جمعه (۱۷ مرداد ۱۴۰۴)؛ ۲ ساعت زودتر حرکت کنید
سرخط خبرها

مدیرعامل توانیر: کولر‌های گازی سالانه ۲۵۰۰ مگاوات به تقاضای مصرف برق می‌افزایند

  • کد خبر: ۳۲۶۸۲۸
  • ۲۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۸:۱۷
مدیرعامل توانیر: کولر‌های گازی سالانه ۲۵۰۰ مگاوات به تقاضای مصرف برق می‌افزایند
مدیرعامل توانیر با بیان اینکه کولر‌های گازی سالانه ۲۵۰۰ مگاوات به تقاضای مصرف برق می‌افزایند، بیان کرد: نیمی از پول قبض برقی که مشترکان پرداخت می‌کنند، وارد صنعت برق نمی‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، مصطفی رجبی مشهدی در نشست هم‌اندیشی با اصحاب رسانه با اشاره به دستاورد‌های صنعت برق کشور، گفت: در حال حاضر، ۱۰۰ درصد شهر‌های ایران به برق دسترسی دارند، در حالی که این شاخص در سطح جهانی ۹۷.۶ درصد است. همچنین، ۹۹.۸ درصد روستا‌های کشور از نعمت برق برخوردارند، در حالی که این میزان در جهان ۸۳.۹ درصد است.

وی با بیان اینکه ایران از نظر ظرفیت تولید برق جزو ۱۶ کشور برتر جهان و از نظر مصرف جزو ۱۰ کشور برتر است، افزود: ظرفیت تولید برق ایران از ۷ هزار مگاوات در ابتدای انقلاب اسلامی به بیش از ۹۴ هزار و ۶۳۳ مگاوات رسیده است که نشان‌دهنده رشد ۱۳ برابری است؛ در حالی که این رشد در سطح جهانی ۴.۵ برابر بوده است، اما در نقطه مقابل ظرفیت تقاضای مصرف برق کشور در همین بازه زمانی ۲۳ برابر شده است.

رجبی مشهدی با اشاره به ترکیب منابع تولید برق کشور گفت: از ظرفیت ۹۴ هزار و ۶۳۳ مگاوات، حدود ۸۰ هزار مگاوات (۸۴ درصد) توسط نیروگاه‌های حرارتی تولید می‌شود که ۸۰ درصد سوخت این نیروگاه‌ها از طریق گاز و ۲۰ درصد از طریق گازوئیل و مازوت تأمین می‌شود.

وی ادامه داد: نیروگاه‌های برق‌آبی نیز با ظرفیت ۱۲ هزار و ۲۶۱ مگاوات، معادل ۱۳ درصد از برق کشور را تأمین می‌کنند. پیش‌بینی می‌شود امسال این نیروگاه‌ها حدود ۱۰ هزار مگاوات در اوج مصرف تولید داشته باشند، اما حجم ذخایر آب این نیروگاه‌ها نسبت به سال گذشته ۴۲ درصد کاهش یافته است که همین موضوع تولید برق از طریق نیروگاه‌های برقابی را مشکل کرده است.

مدیرعامل توانیر با اشاره به سهم نیروگاه‌های اتمی و تجدیدپذیر در تولید برق کشور اظهار داشت: نیروگاه‌ه اتمی با ظرفیت ۱۰۲۰ مگاوات حدود یک درصد برق کشور را تولید می‌کند که سالی دو ماه برای تعمیرات اساسی خاموش می‌شود و در حال حاضر نیز برای تعمیرات تا ابتدای تیر از مدار خارج هستند و تجدیدپذیر‌ها نیز با ظرفیت بیش از ۱۵۰۰ مگاوات، دو درصد از برق کشور را تأمین می‌کنند.

وی با تأکید بر پیشرفت‌های صنعت برق کشور در سال‌های گذشته تصریح کرد: صنعت برق ایران یکی از صنایع پیشرفته کشور است و بسیاری از محصولات آن به روسیه و کشور‌های آسیای میانه صادر می‌شود. 

در ۲۱ سال گذشته خاموشی گسترده نداشته‌ایم

رجبی مشهدی با اشاره به پایداری شبکه برق کشور و تلاش‌هایی که در این خصوص صورت می‌گیرد، اظهار داشت: یکی از افتخارات صنعت برق این است که در ۲۱ سال گذشته خاموشی گسترده به معنای بلک‌اوت Blackout نداشته‌ایم، در حالی که بسیاری از کشور‌ها مانند ژاپن، ترکیه، جمهوری آذربایجان، ونزوئلا و آمریکا در سال‌های گذشته این تجربه را داشته‌اند.

مدیرعامل توانیر در همین رابطه توضیح داد: بر خلاف خاموشی‌های مدیریت شده و مقطعی که با هدف مدیریت بار و کنترل مصرف اتفاق می‌افتد، در شرایط بلک اوت شبکه برای چند روز با مشکل خاموشی رو به رو می‌شود و در این شرایط حتی امکان تأمین برق مراکز حیاتی نیز میسر نمی‌شود.

قیمت تمام شده هر کیلووات ساعت برق ۲،۰۰۰ تومان و دریافت از بخش خانگی ۱۵۷ تومان

وی در ادامه سخنان خود گفت: یکی از مزیت‌های صنعت برق کشور این است که با تمام کشور‌هایی که مرز خاکی داریم ارتباط الکتریکی داریم که این موضوع امکان تبدیل شدن ایران به قطب انرژی منطقه را فراهم کرده است.

مدیرعامل توانیر با اشاره به چالش‌های اقتصادی صنعت برق ادامه داد: عدم تناسب قیمت تولید و فروش برق یکی از مشکلات بزرگ صنعت برق کشور است. قیمت تمام شده برق بدون احتساب سوخت نیروگاهی حدود ۲،۰۰۰ تومان در هر کیلووات ساعت است، در حالی که به‌طور میانگین در بخش خانگی ۱۵۷ تومان از مشترکان دریافت می‌شود.

وی ادامه داد: این موضوع باعث شده است که صنعت برق کشور در دهه‌های گذشته نزدیک به ۳،۰۰۰ میلیارد تومان از درآمد‌هایی که می‌توانست حاصل کند و در مسیر توسعه استفاده کند را از دست بدهد. 

عدم تناسب مصرف برق کشور با تولید ناخالص داخلی

رجبی مشهدی با اشاره به شدت مصرف انرژی در کشور اظهار داشت: ایران رتبه نخست شدت مصرف انرژی در جهان را دارد، به این معنا که با میزان برقی که مصرف می‌شود، تولید ناخالص داخلی قابل قبولی تولید نمی‌شود.

مدیرعامل توانیر در همین رابطه توضیح داد: صنایع انرژی‌بر کشور در مقایسه با صنایع مشابه کشور‌های توسعه‌یافته راندمان پایینی دارند؛ به‌عنوان نمونه، صنایع فولادی برای تولید میزان مشخصی محصول نسبت به متوسط جهانی ۲۰۲ درصد انرژی برق بیشتری مصرف می‌کنند. 

سرانه مصرف خانگی دو برابر کشور‌های همتراز

وی با بیان اینکه سرانه مصرف خانگی در ایران دو برابر ترکیه، اسپانیا و پرتغال است، گفت: قیمت برق در حالی ۱۵۷ تومان است که با همین مقدار انرژی می‌توان ۱۳ بار با مایکروفر غذا گرم کرد، ۱۰۰ ساعت لامپ LED ۱۰ واتی را روشن کرد، یک روز برق مورد نیاز یک یخچال را تأمین کرد و یا ۲۷۰ بار تلفن همراه را شارژ کرد.

مدیرعامل توانیر با اشاره به افزایش شتابان تقاضای مصرف برق در سال‌های اخیر ادامه داد: در حالی که در ۱۰ سال اول انقلاب ۴۲۰ مگاوات و در ۱۰ سال دوم ۹۵۰ مگاوات افزایش تقاضای مصرف برق داشتیم، تنها در یک سال ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۳ به تنهایی ۶۵۰۰ مگاوات به تقاضای مصرف برق کشور افزوده شده است که عمده آن به سامانه‌های سرمایشی اختصاص دارد.

وی اضافه کرد: در فصل گرم، ۳۵ هزار مگاوات از طریق کولر‌ها و سیستم‌های سرمایشی به تقاضای مصرف برق کشور افزوده می‌شود که این میزان معادل کل مصرف برق کشور مصر است.

رکورد‌های مصرف جدید سالانه با ورود ۱.۲ میلیون کولر گازی

به گفته وی سالانه ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار کولرگازی جدید وارد مدار می‌شود که پیش‌بینی می‌کنیم همین کولر‌ها به تنهایی ۲۵۰۰ مگاوات به تقاضای مصرف برق کشور اضافه می‌کنند.

رجبی مشهدی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به وضعیت قبوض برق مشترکان اظهار داشت: ۷۵ درصد از مشترکان قبض کمتر از ۵۰ هزار تومان دریافت می‌کنند که نیمی از آن سهم آبونمان، عوارض، بیمه همگانی و نظایر آن است و به صنعت برق تزریق نمی‌شود. همچنین آن دسته از مشترکانی که بالاتر از الگوی فصلی منطقه‌ای که در آن زندگی می‌کنند، برق مصرف کنند، به میزانی که از سقف الگو عبور کنند مشمول قبوض پلکانی برق خواهند شد. در این بین تنها ۲ درصد از مشترکان بسیار پرمصرف که ۱۴ برابر مشترکان پرمصرف برق مصرف می‌کنند، مشمول قبوض سنگین می‌شوند.

مدیرعامل توانیر در همین رابطه بیان کرد: در حالی در ایران برای پرداخت قبض برق یک کارگر با ۱.۵ ساعت کار می‌تواند قبض خود را پرداخت کند که در آلمان یک کارگر برای پرداخت قبض برق ماهانه باید ۱۰ ساعت کار کند و در ترکیه و ایتالیا نیز هر کارگر به ترتیب با ۴ ساعت و ۷.۵ ساعت کار می‌توانند قبض برق خود را پرداخت کنند.

وی در پایان با تأکید بر لزوم مدیریت مصرف برق گفت: از تمامی هموطنان خواهش می‌کنیم که در مصرف برق مدیریت بیشتری داشته باشند. به‌ویژه در مناطق گرمسیر، تنظیم دمای کولر‌ها روی ۲۵ درجه بسیار مهم است. همچنین، از صنایع بزرگ می‌خواهیم که نیروگاه‌های خود را در مدار بهره‌برداری قرار دهند تا ظرفیت تولید برق کشور افزایش یابد.

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->