برنامه زمانی ثبت‌نام ۵ آزمون مهم ۱۴۰۵ نبود مهد کودک در ادارات | چالش‌ مادران شاغل چگونه مرتفع می‌شود؟ چرا برخی افراد تمایل به خوردن برخی مواد مثل گچ و صابون دارند؟ مصرف ماهی، موجب کاهش التهابات در بدن کودک می‌شود متجاوز سریالی کودکان در تهران دستگیر شد (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) تعداد پشت‌نوبتی‌های پذیرش در مراکز شبانه‌روزی اعصاب و روان خراسان رضوی به ۲۰۰ نفر رسید سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: ضرورت اتخاذ تصمیم منطقی توسط حاکمیت برای آزمون سراسری بیش از ۹۰ زن مسن در تله مکارترین سارق ایران افتادند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) | افزایش ۴ درجه‌ای دما در مشهد جزئیات جدید درباره ترمیم نمرات در کنکور ۱۴۰۴ ویروس فلج کننده‌ای که در ۹۰ درصد مبتلایان هیچ علامتی ندارد برنامه امتحانات نهایی ۱۴۰۴ دانش‌آموزان پایه یازدهم و دوازدهم اعلام شد جایزه‌ای برای تشویق خانواده‌ها به فرزندآوری جزئیات اعزام و بازگشت زائران خانه خدا از مشهد | بیش از ۱۰ هزار زائر خراسانی راهی سرزمین وحی می‌شوند تشنگی بیش‌ازحد نشانه چیست؟ این دمنوش سرشار از ویتامین C است و کلیه‌ها را تقویت می‌کند چرا زنان باردار کمتر به کووید مبتلا می‌شوند؟ با مصرف این روغن‌ها پیر نمی‌شوید تداوم روند افزایش نسبی دما در کشور تا پایان هفته (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) شاخص ایران در مرگ و میر مادران از میانگین جهانی بهتر است بازدید استاندار خراسان رضوی از بیمارستان درحال‌ساخت زندگی قرارداد بیمه تکمیلی ۱۴۰۴ بازنشستگان کشوری منعقد شد حقوق فروردین ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان صندوق فولاد با اعمال افزایش سالانه و متناسب‌سازی واریز شد پرت شدن کودک از سانروف حادثه پرتکرار فصل گرم | بازی والدین با جان فرزندان
سرخط خبرها

چرا برخی افراد تمایل به خوردن برخی مواد مثل گچ و صابون دارند؟

  • کد خبر: ۳۲۸۱۴۶
  • ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۲
چرا برخی افراد تمایل به خوردن برخی مواد مثل گچ و صابون دارند؟
«اختلال تغذیه‌ای پیکا» نوعی اختلال است که فرد را وادار به خوردن مواد غیرخوراکی، مانند گچ، مو، صابون، کاغذ، یخ و حتی مدفوع می‌کند. اما علت ایجاد این بیماری چیست؟

به گزارش شهرآرانیوز، پیکا (زاغی اوراسیایی)، نام نوعی پرنده است که به خوردن هر چیز غیرمعمول معروف است و به همین دلیل اختلال تغذیه‌ای افرادی که به‌صورت اجباری و کنترل‌نشده‌ای چیز‌هایی می‌خورند که خوراکی نیستند و ارزش غذایی ندارند، پیکا گفته می‌شود.

این نوع اختلال ممکن است در هر فرد و سنی رخ دهد، اما سه گروه کودکان خردسال (به‌ویژه زیر ۶سال)، زنان باردار و افراد مبتلا به مشکلات روانی یا عصبی، مانند اوتیسم، عقب‌ماندگی ذهنی و شیزوفرنی، بیش از دیگران به این بیماری مبتلا می‌شوند.

بنابه گفته پزشکان این اختلال نسبتا رایج است، اما در کودکان که اغلب اجسام مختلف را در دهان خود می‌گذارند، بخشی از رشد طبیعی‌شان است که معمولا خیلی سریع خودبه‌خود از بین می‌رود.

خطرات اختلال پیکا

این اختلال تغذیه به نظر بی‌ضرر می‌آید، اما اگر فردی هوس کند ماده‌ای سمی یا خطرناک بخورد، وضعیت بغرنج می‌شود. همچنین برخی از افراد که به خوردن اجسام سخت متمایل می‌شوند، احتمال دارد به دندان‌هایشان صدمه بزنند.

درضمن افرادی که به خوردن مواد غیرخوراکی روی می‌آورند، به بدن خود صدمه زده و احتمال دارد به بیماری‌های دیگری، چون کم‌خونی، عفونت انگلی، یبوست شدید، به‌هم خوردن الکترولیت‌های بدن، نامنظم شدن ضربان قلب، مسمومیت با سرب و انسداد روده (کوچک یا بزرگ) مبتلا شوند.

دلایل ابتلا به اختلال پیکا

فرهنگ یا آداب اجتماعی: در برخی از فرهنگ‌ها مانند جنوب آفریقا، خوردن خاک یا چیز‌هایی شبیه به آن براساس فرهنگ یا باور‌های مذهبی‌شان طبیعی است. در برخی از فرهنگ‌های دیگر مانند نیکومکزیکو (آمریکا)، در زیارتگاه کاتولیک رومی، مردم به منظور شفا خاک می‌خورند.

 اضطراب: خوردن مواد غیرخوراکی برای برخی از افراد راهکاری برای کنار آمدن با اضطراب‌شان است.

تجربه‌های سخت کودکی: کودکان با این روش قصد جلب توجه و نشان دادن دردهایشان دارند.

کمبود مواد مغذی در بدن: افرادی که دچار کمبود آهن، روی یا کلسیم هستند ممکن است به این نوع اختلال مبتلا شوند. بدن در تلاش است به هر شکلی که شده کمبود این مواد را هرطور شده جبران کند. این موضوع در زنان باردار خود را نشان می‌دهد.

برخی اختلالات روانی و ذهنی یا مصرف بعضی از دارو‌ها هم ممکن است موجب ابتلای فرد به اختلال تغذیه‌ای پیکا شوند.

درمان اختلال تغذیه‌ای

پزشکان برای درمان مبتلایان، از رفتاردرمانی، مانند تقویت مثبت، آموزش راهکار‌های مقابله‌ای و پرهیز از رفتار‌های نادرست استفاده می‌کنند.

متاسفانه افراد مبتلا به این نوع اختلال معمولا از بیان مشکل‌شان خجالت می‌کشند و برای درمان به پزشک مراجعه نمی‌کنند. گفت‌و‌گو با پزشک و صراحت درباره این مشکل، گام مهمی برای بهبود است و باعث می‌شود فرد بتواند زندگی سالم‌تری داشته باشد.

منبع: خبرآنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->