به گزارش شهرآرانیوز، رمضانعلی ایزانلو با بیان اینکه نسخ خطی، میراث فرهنگی ملتها، نماد بسیار مهم غنای فرهنگی و بیانگر تلاش مردم یک کشور در گردآوری و حفظ دستاوردهای فکری، علمی و تاریخی آن سرزمین به شمار میآید، اظهار کرد: نسخ خطی از عوامل اصلی نقل و انتقال دانش و تجربیات بشری محسوب میشوند؛ ازاینرو، سالهاست که مرکز نسخ خطی کتابخانه آستان قدس رضوی (مدیریت مخطوطات فعلی)، در این عرصه فعالیت دارد.
مدیر مخطوطات آستان قدس رضوی درباره میزان منابع مخازن این مدیریت، اظهار میکند: این آمار در پایان سال ۱۴۰۳، به ۸۲ هزار و ۱۲۸ نسخه در مخزن خطی اعم از ۵۸ هزار و ۶۷۲ نسخه خطی، ۲ هزار و ۶۰۴ نسخه دستنویس، ۱۵ هزار و ۴۴۴ جزوه خطی و ۵ هزار و ۴۰۸ نسخه قرآنی و همچنین ۵۵ هزار و ۳۶۳ نسخه چاپ سنگی و سربی در مخزن سنگی کتابخانه مرکزی حرم مطهر رضوی رسیده بود.
ایزانلو ادامه میدهد: در مجموع، در سال گذشته، ۵۲۱ نسخه خطی و ۳۳۴ نسخه چاپ سنگی و سربی از طریق اهدا و خریداری، جذب مدیریت مخطوطات آستان قدس رضوی شده است.
وی بیان میکند: همچنین در سال گذشته، منابع خطی، چاپ سنگی و سربی برخی از مراکز علمی کشور بهصورت امانی به مخازن مدیریت مخطوطات آستان قدس رضوی وارد شد که میتوان به حوزههای علمیه، کتابخانه علامه شیخ شوشتری(ره) شوشتر، کتابخانه امامرضا(ع) کرمانشاه و... اشاره کرد.
این مقام مسئول با اشاره به اسکن دو هزار و ۲۳۵ نسخه خطی و وقفنامه و ۳۶۴ نسخه چاپ سنگی موجود در این مدیریت در سال گذشته، میگوید: علاوه بر نگهداری و جذب منابع، فعالیتهای ارزشمند دیگری نیز توسط بخش مخزن نسخ خطی و چاپ سنگی این مدیریت در سال ۱۴۰۳، انجام شده است.
وی میافزاید: از جمله این فعالیتها میتوان به تحویل و تحول ۹۳ قرآن و مرقع از موزه به مخزن، تحویل و تحول ۱۰۹ قرآن و جزوه و ۲۷ جلد لاکی روغنی نفیس از مخزن به موزه، تحویل و تحول نسخههای اهدایی مقام معظم رهبری از موزه به مخزن، تحویل و تحول ۲۰ نسخه از نسخههای اهدایی مقام معظم رهبری از مخزن به موزه، انتقال کل نسخههای چاپ سنگی از مخزن چاپ سنگی به مخزن اسناد و... نام برد.
ایزانلو درباره فعالیتهای شاخص فهرستنویسی منابع در سال ۱۴۰۳ نیز تصریح میکند: ۵۳۹ عنوان نسخه خطی، ۸۸۱ نسخه از منابع سنگی و سربی اهدایی و خریداری مدیریت مخطوطات و همچنین حدود ۱۵۰۰ نسخه امانی موجود در این مدیریت، فهرستنویسی شده است.