زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند
سرخط خبرها

راز‌های پنهان تاثیر خوراکی‌های ترش بر سلامتی

  • کد خبر: ۳۳۰۶۶۱
  • ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۴
راز‌های پنهان تاثیر خوراکی‌های ترش بر سلامتی
خوراکی‌های ترش مزه، دسته‌ای از خوراکی‌ها هستند که در تمام نقاط جهان، طرفداران بسیاری دارند. البته ممکن است که برخی از افراد از خوراکی‌هایی که مزه ترش دارند خوششان نیاید. این خوراکی ها، خواص خاص خودشان را دارند، اما زیاده روی در مصرف آنها می‌تواند مشکل ساز باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، انسان، می‌تواند پنج مزه را احساس کند. این مزه‌ها شوری، شیرینی، اومامی، تلخی و ترشی هستند. خوراکی‌هایی که مزه ترش دارند، یکی از محبوب‌ترین خوراکی‌ها هستند و طرفداران زیادی در سراسر جهان دارند. از مواد غذایی با مزه ترش در پختن غذا، تولید تنقلات و... استفاده می‌شود. 

میزان ترش بودن خوراکی ها، با یکدیگر متفاوت است. بعضی از خوراکی‌ها در حدی ترش هستند که هر کسی می‌تواند آنها را امتحان کند، اما بعضی دیگر از این خوراکی ها، آنقدر ترش هستند که تحمل کردن آن برای بسیاری از افراد غیر ممکن است. 

میوه‌های مختلف مانند لیمو ترش، آلوچه، تمشک و... ترش مزه هستند و برای تولید خوراکی‌های ترش دیگر، از این میوه‌ها استفاده می‌شود. 

بدن انسان، به خوراکی‌های ترش و اسید‌های خوراکی موجود در آن نیاز دارد، اما، مصرف بیش از حد آن می‌تواند مشکل ساز باشد و مضراتی را به همراه داشته باشد. در ادامه‌ی این مطلب، با ما همراه باشید تا درباره خوراکی‌های ترش مزه اطلاعات بیشتری به دست بیاورید.

خواص مصرف خوراکی‌های ترش مزه

سم زدایی بدن یکی از خواص خوراکی‌های ترش مزه است. خوراکی‌های ترش مزه، فواید زیادی برای بدن دارند و مصرف به اندازه آنها می‌تواند به فرایند‌های مفید در بدن کمک کند. 

۱. سم زدایی بدن: کبد، به عنوان مظلوم‌ترین عضو بدن شناخته می‌شود و قابلیت این را دارد که بسیاری از سموم بدن را جذب خودش کند. مصرف خوراکی‌های ترش مزه، باعث سم زدایی کبد می‌شود و آن را از بیشتر سموم پاکسازی می‌کند. 

کلیه، یکی دیگر از اعضای بدن انسان است که در هم ایستایی و حفظ تعادل آب و یون‌ها نقش دارد. مصرف خوراکی‌های ترش مزه، می‌تواند سموم ذخیره شده و رسوب یافته در این اندام را از بین ببرد و آن را تصفیه کند.

۲. لاغری و چربی سوزی: مصرف مواد غذایی ترش مانند لیمو ترش، سرکه و... می‌تواند باعث افزایش سوخت و ساز بدنی شود. با افزایش میزان سوخت و ساز، بدن نیاز بیشتری به انرژی پیدا می‌کند و در نتیجه، به مصرف چربی‌های ذخیره شده در بدن روی می‌آورد.

استفاده از مواد غذایی با مزه ترش، در بسیاری از رژیم‌های غذایی لاغری مشاهده می‌شود و می‌تواند تأثیر بسیار زیادی در لاغری افراد داشته باشد.

۳. بهبود عملکرد دستگاه گوارش: خوراکی‌های ترش مزه، دارای اسید هستند. پس از خوردن غذا، با مصرف مقداری خوراکی‌های ترش مزه، اسید وارد شده به دستگاه گوارش، می‌تواند به گوارش مواد غذایی کمک کند. 

۴. خواص ضد ویروسی: سرکه، به عنوان یکی از ترش‌ترین مایعات که توسط انسان مصرف می‌شود، خاصیت ضد ویروسی دارد. در کشور‌های شرقی، استفاده از سرکه بسیار رواج دارد و از آن به عنوان یک ضد ویروس بسیار قوی یاد می‌شود. در کشور چین، از سرکه برای از بین بردن ویروس سارس و آنفلوانزا استفاده می‌کنند.

۵. پیشگیری از سرطان: بسیاری از خوراکی‌های ترش، دارای آنتی اکسیدان‌های فراوان هستند. آنتی اکسیدان ها، موادی هستند که می‌توانند باعث خنثی شدن رادیکال‌های آزاد شوند.

رادیکال‌های آزاد، در برخی از واکنش‌های مربوط به بدن ایجاد می‌شوند و بسیار فعال هستند، به طوری که ممکن است به بافت‌های بدن آسیب برسانند و حتی موجب سرطانی شدن برخی از سلول‌های بدن شوند. سرطان کبد، یکی از انواع سرطان است که بعضی از افراد را درگیر خود می‌کند. ماست ترش حاوی سیلیلات لاکتوباسلیس است و می‌تواند خطر ابتلا به این نوع سرطان را در انسان کاهش دهد.

مضرات مصرف بیش از حد خوراکی‌های ترش مزه

خوراکی‌های ترش مزه، با وجود خواصی که دارند، مصرف بیش از حد آنها می‌تواند مضراتی را برای بدن به همراه داشته باشد. در ادامه، برخی از مضرات مصرف خوراکی‌های ترش مزه را معرفی و بررسی می‌کنیم.

پوکی استخوان: یکی از مضرات مصرف بیش از حد خوراکی‌های ترش، اثرات مخرب آنها بر روی کلسیم است. کلسیم، یکی از مهمترین مواد معدنی بدن است که باعث استحکام و ساخت ماده زمینه‌ای استخوان می‌شود. هنگامی که میزان اسیدیته‌ی خون در اثر مصرف خوراکی‌های ترش بالا می‌رود، بدن برای حفظ هم ایستایی، ناچار است که مواد قلیایی مانند کلسیم را از بافت استخوان‌ها جدا کند و وارد جریان خون کند. در نتیجه، از میزان ماده زمینه‌ای استخوان کم می‌شود و ممکن است پوکی استخوان به وجود بیاید.

مشکلات گوارشی: مصرف بیش از حد خوراکی‌های ترش مزه، می‌تواند باعث ایجاد مشکلات گوارشی شود. برای مثال، افرادی که خوراکی‌های ترش زیادی مصرف می‌کنند، ممکن است که دچار زخم معده شوند. هنگامی که شیره معده، بیش از آستانه تحمل خودش حالت اسیدی پیدا کند، دیواره معده آسیب می‌بیند و ممکن است زخم معده ایجاد شود.

پیری زودرس: خوراکی‌های ترش مزه، حرارت بدن را کاهش می‌دهند و همچنین باعث کاهش مقدار آب بدن می‌شوند، مصرف طولانی مدت و بیش از اندازه خوراکی‌های ترش مزه، باعث پیری زودرس در اثر رطوبت غریزی پایین بدن و حرارت کم می‌شود.

کم خونی: یکی از مضرات مصرف خوراکی‌های ترش مزه، پدیده کم خونی است. هنگامی که مصرف خوراکی‌های ترش بیش از اندازه باشد، آهن مورد نیاز بدن جذب نخواهد شد. فقر آهن، موجب کم خونی می‌شود؛ زیرا آهن یکی از مهمترین مواد برای ساخته شدن گلبول‌های قرمز است.

یبوست: یبوست می‌تواند دلیلی برای اعتیاد به مواد غذایی ترش باشد. عدم حذف صحیح زباله از بدن می‌تواند به یک مشکل جدی تبدیل شود. با خوردن مواد ترش مانند ترشی، پرتقال و ...، گاز در معده تشکیل می‌شود که این مشکل را ایجاد می‌کند. از این رو، همچنین گفته شده است که با معده خالی ترشی نخورید.

خوراکی‌های ترش مزه، طرفداران بسیار زیادی دارند و بسیاری از افراد هنگامی که آنها را می‌بینند، کنترل خودشان را از دست می‌دهند. مصرف بیش از اندازه هر چیزی می‌تواند برای بدن مضر باشد. در نتیجه از مصرف بیش از اندازه خوراکی‌های ترش مزه خودداری کنید.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->