شـلاق و کـار در خانـه سالمندان مجازات تعرض به دخـتر جوان ماجرای زورگیری وحشتناک قمه کش نقابدار از زنان در مشهد سخنگوی آموزش و پرورش پرداخت عیدی به معلمان در اعیاد پیش رو را تکذیب کرد دستور جدید معاون وزیر آموزش و پرورش برای بازسازی مدارس سنگی صدور هشدار هواشناسی در خصوص تشدید بارش در خراسان رضوی و ۱۳ استان دیگر (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) پیامک انقضای گواهینامه در دستورکار پلیس راهور فراجا قرار دارد برنامه‌ریزی دوره‌های جدید برای توانمندسازی معلمان آماری نگران کننده از ذخایر آب سدها محمدرضا عارف: خشک شدن دریاچه ارومیه بر منطقه تاثیرگذار است خوراکی‌هایی که به طور طبیعی کلسترول بد را کاهش می‌دهند دشمن خاموش سلامت دهان وزارت بهداشت: آمپول‌های چاقی نباید برای همه افراد تجویز شود مراقب ترکیبات پنهان در بستنی‌های غیر مجاز باشید ابلاغ ماده واحده اصلاح و تکمیل جذب در آموزش و پرورش توسط رئیس جمهور کشف محموله گوسفند قاچاق در کاشمر (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) ۵۰ هزار میلیارد ریال سود به اعضای صندوق ذخیره فرهنگیان تخصیص یافت شایعه تخریب کُنارصندل تکذیب شد صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش‌های رگباری (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) رنج بسیار بازنشستگان برای دارو و درمان | شرکت‌های دارویی شستا حتی به تأمین اجتماعی دارو نمی‌دهند! ۵ رشته جدید به رشته‌های کارشناسی‌ارشد دانشگاه آزاد اسلامی مشهد افزوده شد بسته پذیرایی از مسافران کودک در هواپیما تلفات فُک‌های خزری افزایش یافت + فیلم تاریخ واریز حقوق خردادماه ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی مشخص شد ذرات پلاستیک چگونه وارد سالاد ما می‌شوند؟ بهترین راهکار برای دفع پشه مبلغ کمک هزینه ازدواج از سوی تأمین اجتماعی چقدر است؟ | شرط برخورداری از کمک هزینه ازدواج پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۱۳ خرداد ۱۴۰۴) | دمای مشهد به ۳۵ درجه خواهد رسید هشدار تأمین اجتماعی در خصوص کلاهبرداری از پزشکان و درمانگران
سرخط خبرها

«عناب» محافظ طبیعی کبد در برابر چربی و التهاب

  • کد خبر: ۳۳۲۱۱۰
  • ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۳۱
«عناب» محافظ طبیعی کبد در برابر چربی و التهاب
عناب، میوه‌ای با خواص دارویی فراوان، در درمان دیابت، تقویت سیستم ایمنی و بهبود عملکرد کبد نقش مؤثری ایفا می‌کند و بار دیگر مورد توجه طب سنتی و علمی قرار گرفته است.

به گزارش شهرآرانیوز، عناب سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی مفید است و مصرف منظم آن می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود خواب شبانه، کاهش استرس و بهبود عملکرد گوارش کمک کند. پزشکان طب سنتی توصیه می‌کنند که مصرف دم‌نوش عناب در فصول سرد سال می‌تواند به درمان سرفه، گلودرد و حتی پاک‌سازی کبد کمک کند.

همچنین مطالعات اخیر نشان می‌دهد که ترکیبات آنتی‌اکسیدانی موجود در عناب به مقابله با رادیکال‌های آزاد و کاهش روند پیری سلولی کمک می‌کنند. این میوه به دلیل خاصیت ملین، برای بهبود یبوست نیز کاربرد دارد و می‌تواند گزینه‌ای طبیعی برای حفظ سلامت پوست باشد.

در شرایطی که بسیاری از مکمل‌های دارویی هزینه‌بر و همراه با عوارض جانبی هستند، استفاده از میوه‌هایی نظیر عناب می‌تواند راهکاری سالم، اقتصادی و در عین حال مؤثر برای ارتقای سلامت عمومی باشد و از منظر طب سنتی و مدرن، عناب خواص فراوانی دارد. در متون طب شرقی به‌ویژه طب چینی و کره‌ای نیز میوه، دانه و پوست عناب در درمان بی‌خوابی، کاهش اشتها و سوءهاضمه و آرتریت مصرف می‌شده است.

خواص عناب برای دیابتی‌ها

میوه عناب می‌تواند به‌عنوان یک غذای سالم مورد توجه قرار گیرد؛ زیرا همه محتویات فیبر‌های غذایی و فروکتوز موجود در آن می‌تواند با آهسته کردن هضم غذا به کنترل قند خون کمک کند. نتایج یک مطالعه نشان داد که میوه عناب دارای فعالیت آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی است و در پیشگیری از التهاب ناشی از دیابت و درمان دیابت سودمند است. به این منظور می‌توان از پودر میوه عناب برای بیماران دیابتی استفاده کرد.

فیبر موجود در عناب می‌تواند باعث اثر سیرکنندگی شود و به کنترل مصرف کالری کمک کند و از این رو می‌تواند باعث کمک به لاغری شود.

خواص عناب برای تقویت سیستم ایمنی بدن

عناب غنی از ویتامین C است. تحقیقات نشان داده است که قسمت گوشتی میوه عناب حاوی بیشترین میزان ویتامین C است و همین امر به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند.

عناب برای بهبود درد مفاصل

عناب منبع بسیار خوبی از منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم و روی نیز به‌حساب می‌آید و در بهبود درد مفاصل مؤثر است.

دمنوش عناب به عنوان یک گیاه دارویی، به تقویت عملکرد کبد کمک می‌کند. عناب شامل آنتی‌اکسیدان‌ها و ترکیبات ضد التهابی است که می‌توانند به کاهش التهاب و آسیب‌های اکسیداتیو در کبد کمک کنند. مصرف دمنوش عناب از کبد در برابر آسیب و عوامل آسیب‌زا مانند استفاده بیش از حد از الکل، عوامل مسمومیتی و عوامل محیطی محافظت می‌کند.

برخی تحقیقات طب سنتی نشان داده‌اند که دمنوش عناب باعث تسهیل فرآیند‌های تنظیمی داخل کبد، تنظیم سطح آنزیم‌های کبدی، تولید صفرا و ترشح صفرا از کبد می‌شود. مصرف این دمنوش به کاهش تجمع چربی در کبد و کاهش خطر بروز بیماری چربی غیرالکلی کبد (NAFLD) منجر می‌شود.

میوه عناب می‌تواند به‌عنوان یک غذای سالم مورد توجه قرار گیرد؛ زیرا همه محتویات فیبر‌های غذایی و فروکتوز موجود در آن می‌تواند با آهسته کردن هضم غذا به کنترل قند خون کمک کند و نتایج یک مطالعه نشان داد که میوه عناب دارای فعالیت آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی است و در پیشگیری از التهاب ناشی از دیابت و درمان دیابت سودمند است. به این منظور می‌توان از پودر میوه عناب برای بیماران دیابتی استفاده کرد.

کاربرد عناب در صنایع غذایی و دارویی

به‌دلیل مواد قندی موجود در عناب از آن در پخت کمپوت و شیرینی استفاده می‌شود. در چین و آفریقا نیز از آرد عناب و میوه تخمیر شده آن در پخت کیک و شیرینی استفاده می‌شود و استفاده دارویی از میوه، برگ و ریشه عناب علاوه بر ایران در کشور‌های دیگر جهان از جمله هند، چین، کره و یونان نیز مورد توجه بوده است و در موارد زیادی از آن بهره می‌گرفته‌اند.

عناب تازه بخوریم یا خشک؟

میوه عناب فواید زیادی دارد که این فواید با خشک شدن از بین نمی‌روند و می‌توان از میوه خشک‌شده و حتی برگ‌های آن نیز برای درمان بیماری‌های مختلف بهره برد. میوه عناب تازه ممکن است در صورت نگهداری نامناسب، چند روز پس از چیده شدن دچار آسیب و فساد شود و بنابراین برای نگهداری طولانی‌مدت عناب می‌توان از نوع خشک آن استفاده کرد.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->