جاده کندوان یکطرفه شد + جزئیات (۱۰ شهریور ۱۴۰۴) یوزپلنگ ایران، به احتمال زیاد قدرت زادآوری را از دست داده است آزمایش ژنتیک چیست و چرا باید انجام دهیم؟ تولیت آستان قدس رضوی: موفقیت‌های علمی جوانان ایرانی، مایه افتخار ملت و خاری بر چشم دشمنان است آیا کاشت مو دائمی است یا احتمال ریزش مجدد وجود دارد؟ آغاز انتخاب رشته کنکور از فردا (۱۱ شهریور ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۱۰ شهریور ۱۴۰۴) | مشهد آخر هفته گرم می‌شود چند بار در هفته حمام کنیم تا دچار ریزش مو نشویم؟ هدایت بیماران به داروخانه خاص تخلف قانونی است زنگ خطر «سرخک» در شمال کشور واکسن آنفلوانزا برای بیماران خاص رایگان است وضعیت وخیم سد‌های مهم کشور | آب ۱۳ سد کمتر از ۱۰ درصد! زلزله شهداد کرمان را لرزاند (۹ شهریور ۱۴۰۴) افشاگری مدیرعامل تأمین اجتماعی: گروهی ناحق امتیاز گرفتند و حالا صدایشان بلند شده!| بازنشستگی پیش از موعد؛ ظلم به بیمه‌پردازان یا حق بازنشستگان؟ کودک گمشده تهرانی با تلاش پلیس سبزوار پیدا شد (۹ شهریور ۱۴۰۴) دفترچه انتخاب رشته آزمون سراسری منتشر شد + جزییات دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر: ایران با «بحران کمبود تریاک» برای داروهای ضروری مواجه است خسروپناه: آمیخته کردن آسیب‌های اجتماعی با دعواهای سیاسی خیانت به کشور است | دخانیات سالانه جان ۶۰ هزار ایرانی را می‌گیرد درخشش دانش آموزان ایرانی در نمایشگاه علوم و اختراعات آمریکا با کسب ۱۳ مدال کشف بیش از نیم کیلو طلا در هنگ مرزی تایباد (۹ شهریور ۱۴۰۴) کشف ۷۵ کیلوگرم مواد مخدر در گناباد (۹ شهریور ۱۴۰۴) واکنش دادستانی قزوین به ماجرای ضرب و شتم دستفروش توسط مأموران سد معبر شهرداری یوز آسیایی دوباره در طبس دیده شد (۹ شهریور ۱۴۰۴) بیماری سالک چیست، چگونه انتقال می‌یابد و چطور می‌توانیم از آن پیشگیری کنیم؟ | زخم‌های بزرگ پشه‌های کوچک صاحب نمایشگاه خودرو، کلاهبرداری ۷۰۰ میلیاردی کرد جذب فارغ‌التحصیلان هنرستان‌های محیط‌بانی به عنوان سربازان محیط زیست امکان انتخاب رشته با هوش مصنوعی برای اولین بار در ایران + لینک ورود به سامانه رتبه یک تجربی کنکور ۱۴۰۴ در واکنش به شایعات فضای مجازی: هیچ امکانات خارج از عرفی نداشتم واکسن HPV وارد سبد واکسیناسیون روتین کشوری نمی‌شود
سرخط خبرها

شیوع ۱۱ درصدی آسم در بین کودکان و نوجوانان

  • کد خبر: ۳۳۲۱۵۳
  • ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۶
شیوع ۱۱ درصدی آسم در بین کودکان و نوجوانان
معاون مرکز تحقیقات ایمونولوژی آسم و آلرژی گفت: ۸۰ درصد از مطالعات نشان می‌هد ریشه آسم‌های بزرگسالی از قبل از پنج سالگی آغاز می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، محمدرضا فضل‌الهی، نسبت به افزایش چشمگیر شیوع آسم در کودکان و نوجوانان هشدار داد و گفت: بر اساس نتایج یک مطالعه ملی، میانگین شیوع آسم در این گروه سنی به حدود ۱۱ درصد رسیده است.

فضل‌الهی با اشاره به تغییر الگوی بیماری‌ها در دهه‌های اخیر گفت: در گذشته، بیماری‌های عفونی مانند طاعون و آبله از عوامل اصلی مرگ و میر بودند، اما با پیشرفت بهداشت عمومی و تغذیه، این بیماری‌ها کاهش یافتند و در مقابل، بیماری‌های غیرواگیر مانند دیابت، سرطان و بیماری‌های مزمن تنفسی رشد یافته‌اند.

وی با تأکید بر اینکه آسم یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مزمن تنفسی به‌ویژه در کودکان است، افزود: شایع‌ترین عامل آسم در کودکان، زمینه آلرژیک و عوامل ژنتیکی است. در دهه‌های اخیر، آلرژی‌ها نیز افزایش یافته‌اند و این موضوع با سبک زندگی جدید مرتبط است.

معاون مرکز تحقیقات ایمونولوژی آسم و آلرژی، درباره دلایل تشدید این روند توضیح داد: تغییر سبک زندگی، افزایش آلاینده‌های هوا، تغذیه ناسالم، حذف حیاط از خانه‌ها، بسته بودن فضاها، و حتی آشپزخانه‌های باز، از جمله عواملی هستند که می‌توانند ریسک ابتلاء به بیماری‌های تنفسی از جمله آسم را افزایش دهند.

فضل‌الهی همچنین نسبت به مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک‌ها و دارو‌ها هشدار داد و گفت: نوزادانی که از شیر مادر تغذیه نمی‌کنند، بیشتر در معرض ابتلاء به آلرژی و آسم هستند. با افزایش آلرژی، بروز آسم نیز افزایش می‌یابد.

وی با اشاره به انجام یک پژوهش ملی با مشارکت دفتر بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت گفت: در این مطالعه، ۳۰ هزار کودک مورد بررسی قرار گرفتند و میانگین شیوع آسم در میان آنها ۱۱ درصد گزارش شد. شیوع در استان‌هایی مانند تهران و سیستان و بلوچستان به دلیل شرایط اقلیمی و آلودگی هوا بالاتر بوده است.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: آسم یک بیماری مزمن التهابی است که نیاز به درمان‌های ضدالتهابی بلندمدت دارد. متأسفانه بسیاری از بیماران تنها در دوره‌های فعال بیماری به درمان مراجعه می‌کنند و مراحل کامل کنترل بیماری را طی نمی‌کنند.

فضل‌الهی در پایان با اشاره به اهمیت تشخیص زودهنگام تأکید کرد: ۸۰ درصد موارد آسم بزرگسالی، ریشه در زیر ۵ سالگی دارد. اگر در این دوره به علائم توجه کنیم، می‌توانیم از پیشرفت بیماری جلوگیری کنیم. طبق بررسی‌ها، حدود یک‌سوم کودکان مورد مطالعه در معرض دود سیگار بوده‌اند؛ این موضوع نیازمند توجه جدی خانواده‌ها و افراد سیگاری است.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->