۷۰ درصد ایرانی‌ها نمی‌دانند دیابت دارند توصیه‌هایی به زائران اربعین برای پیشگیری و درمان تاول پا زمان توزیع واکسن آنفلوانزا مشخص شد (۲۲ مرداد ۱۴۰۴) اسامی ۵۷ مصدوم انحراف اتوبوس زائران ایرانی در عراق اعلام شد | ۴ نفر جان باختند حرکت ۱۰۰ کاروان زائران پیاده به سوی مشهد آغاز شد (۲۲ مرداد ۱۴۰۴) محدودیت‌های ترافیکی مازندران در پایان هفته جاری اعلام شد (۲۲ مرداد ۱۴۰۴) وزیر آموزش‌وپرورش: در سال تحصیلی جدید مشکل کمبود معلم نخواهیم داشت صدور هشدار سطح نارنجی برای خراسان رضوی و ۲ استان دیگر در پی پیش‌بینی طوفان گردوخاک (۲۲ مرداد ۱۴۰۴) ۴۵ درصد از نرخ بلیت پرواز‌های اربعین در حساب فرودگاه نجف! کشف ۱۶۷ فقره پرونده و دستگیری ۴۷۶ متهم در ضربه سنگین پلیس آگاهی به باند‌های هرمی و شبکه‌های غیرمجاز اعزام اتوبوس‌های برون شهری به مرزهای غربی کشور | مسافران داخلی موقتا از پایانه‌های مسافربری استفاده نکنند دستگیری ۳۰ هزار مجرم سابقه‌دار فراری آماده‌سازی ۵۲۲۰ نقطه اقامت موقت برای زائران دهه آخر ماه صفر در مشهد بازگشت بیش از ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار زائر اربعین به کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۲۲ مرداد ۱۴۰۴) | تداوم آلودگی هوا تا پایان هفته ارزان‌ترین مکمل کلسیمی را بشناسید مشهد ۴۰ درصد شیرخشک مورد نیاز کشور را تأمین می‌کند بازگشت معجزه‌آسای دختر ۲۰ ساله به زندگی پس از ۲۰ دقیقه ایست قلبی بر اثر برق‌گرفتگی (۲۲ مرداد ۱۴۰۴) در سفر‌های تابستانی مراقب این بیماری‌ها باشید چه زمانی مصرف قهوه به بدن آسیب می‌رساند؟ معاون دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان خراسان رضوی: حقوق کودک هنوز مورد توجه مسئولین نیست | کاهش تعداد کودکان کار در مشهد با خروج اتباع ارتباط ندارد ۴ فوتی و ۵۷ مصدوم در تصادف اتوبوس زائران ایرانی در محور بصره_شلمچه (۲۲ مرداد ۱۴۰۴) + فیلم هشدار درباره تنش آبی در خراسان رضوی | کاهش ۲۹ درصدی بارندگی نسبت به سال گذشته هشدار سازمان غذا و دارو در خصوص ساندویچ‌های سرد درباره شاخصه یک زندگی موفق که سبب آرامش بین همسران می‌شود بازسازی صحنه قتل توسط قاتل ۱۹ ساله در مشهد: وسوسه شیطانی مرا به محل جنایت کشاند + تصاویر پس از ۱۲ سال: اعتراف تکان‌دهنده قاتل همسر در جوین خراسان رضوی + تصویر شوهر سنگدل دستگیری دخترخاله‌ها به اتهام سرقت طلای فامیل دور با شگرد آبمیوه مسموم!
سرخط خبرها

احیای دریاچه ارومیه در اغما | برداشت رسمی نمک آغاز شد

  • کد خبر: ۳۴۶۹۶۵
  • ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۹:۴۲
  • ۶
احیای دریاچه ارومیه در اغما | برداشت رسمی نمک آغاز شد
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی گفت: اگر مدیریت منابع آب در بخش کشاورزی و برداشت آب توسط وزارت نیرو و جهاد کشاورزی به همین شکل ادامه پیدا کند، احیای دریاچه ممکن نخواهد بود.

به گزارش شهرآرانیوز، درحالی که پس از خشک شدن کامل قسمت شمالی دریاچه ارومیه، قسمت جنوبی آن نیز در آستانه از بین رفتن قرار دارد، امید‌ها به احیای دریاچه روز‌به‌روز رنگ می‌بازد.

کاهش شدید بارش‌ها و افزایش تبخیر از یک سو و از سویی دیگر تداوم توسعه باغات و زمین‌های کشاورزی و اجرا نشدن مصوبات ستاد احیای دریاچه ارومیه باعث شده تا بسیاری از کارشناسان به این باور برسند که احیای دریاچه ارومیه دیگر ممکن نیست و در بهترین حالت یک دریاچه فصلی خواهیم داشت که تنها کف آن مرطوب می‌ماند تا از توفان‌های گرد و غبار جلوگیری شود.

در چین شرایطی برخی از کارشناسان معتقدند که شاید برداشت نمک با ضوابط محیط زیستی، مشابه آنچه در دریاچه نمک بزرگ آمریکا انجام می‌شود، بتواند مقداری به شرایط دریاچه کمک کرده و از طرفی نفع اقتصادی نیز داشته باشد.

در رابطه با این موضوع، حجت جباری؛ مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی به تسنیم می‌گوید: اگر مدیریت منابع آب در بخش کشاورزی و برداشت آب توسط وزارت نیرو و جهاد کشاورزی به همین شکل ادامه پیدا کند، احیای دریاچه ممکن نخواهد بود.

وی افزود: ما عملاً دریاچه ارومیه را به یک دریاچه فصلی تبدیل کرده‌ایم. در واقع، از سال ۱۳۹۰ یا ۱۳۹۲ به این‌سو، دریاچه حالت فصلی پیدا کرده است؛ تابستان‌ها کاملاً خشک می‌شود و در زمستان و بهار، کمی آب در آن جمع می‌شود. اگر مدیریت منابع آب همچنان به همین منوال ادامه داشته باشد، دریاچه فقط در فصل‌های پربارش تا حدودی آبگیری خواهد شد و در تابستان، تبخیر شدید آغاز می‌شود و آب رودخانه‌ها دیگر به دریاچه نمی‌رسد. با شدت بالای تبخیر در تابستان، دریاچه در پایان فصل دوباره خشک خواهد شد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی درباره برداشت نمک نیز توضیح داد: دریاچه ارومیه ۶.۵ میلیارد تن ذخیره نمک دارد که به عنوان یک ظرفیت عظیم مورد توجه قرار گرفته است. با رعایت ضوابط زیست‌محیطی، مجوز‌هایی برای برداشت این ذخایر از سواحل صادر می‌شود.

جباری افزود: در فصل تابستان، به‌ویژه با توجه به افزایش نیاز صنایع به نمک، مجوز‌های موقتی برای برداشت صادر می‌شود که واقعاً آسیبی به دریاچه نمی‌زند. میزان ذخایر نمک به‌قدری بالاست که اگر سالانه ۲ میلیون تن نمک برداشت شود، حدود ۳۰۰۰ سال طول خواهد کشید تا این ذخیره به پایان برسد؛ بنابراین، از منظر برداشت، خطری متوجه دریاچه نیست.

وی در پایان گفت: از سوی دیگر، با توجه به کاهش حجم آب دریاچه، برداشت نمک می‌تواند به کاهش غلظت نمک در آب و در نتیجه به روند احیای دریاچه کمک کند.

منبع: همشهری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۵۴ - ۱۴۰۴/۰۵/۰۵
0
5
خوب بلد شدین ازهمه سوراخ پول دربیاورین مفتخورای زلیل
کشورفروختین حالا موند نمک افسوس که افتادیم دست یه مشت لاشخورها ازجناره هم نمیگذرین
امیرمحمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۳ - ۱۴۰۴/۰۵/۰۶
1
3
خودشون اینکار را با دریاچه کردن تا خشک شود که برن نمک بردارند...😔😔😭😡😡😡خدا لعنتشون کنه.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۰۸ - ۱۴۰۴/۰۵/۰۶
0
0
فقط به فکر پول هستید
حضرتی
Singapore
۲۱:۵۱ - ۱۴۰۴/۰۵/۰۶
0
0
تا زمانی که دشمنان آزربايجان برای آزربايجان تصمیم می‌گیرند دریاچه احیا نمیشود
علی شکیبا
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۵۴ - ۱۴۰۴/۰۵/۰۷
0
0
میگن دریاچه وان در ترکیه و دریاچه سوان در ارمنستان آب دارد اما دریاچه ارومیه خشک شده
کاری ندارد بدهند دست دولت مردان کشور ما ببینند چطور . به چه راحتی برایشان خشک میکنند
مرتضی
Iran (Islamic Republic of)
۰۲:۱۶ - ۱۴۰۴/۰۵/۰۸
0
0
ای پزشکیان.. خدا ازت نگذره تویی ک اهل ارومیه‌ای یه دردی دوا میکردی.. الان نمک قاتل جان منی ک همشهریتم هس..
از اول تابستون یه جمله که توش کلمه دریاچه ارومیه باشه نیومده..
دارم غم میخورم به دریاچه ای که برای کل ایران عزیز و مقدسه بخصوص برا اهالی ارومیه
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->