به گزارش شهرآرانیوز، عبدالرضا چراغعلی، مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری تهران، گفته است که نانوایان تهران نباید با بهکارگیری برخی عادات رایج غلط، مردم را همواره مجبور به خرید نان با دانههای افزودنی کنند؛ زیرا این مسئله هزینههای سبد خانوار در پایتخت را افزایش میدهد. همچنین طبق اعلام دانشگاه علوم پزشکی ایران، کیفیت اغلب افزودنیهایی مانند سیاهدانه، خشخاش و کنجد در اغلب نانواییها نامطلوب، فاسد و در عمل بدون خاصیت است.
این موضوع را از علیاکبر کوهپیکر، رئیس اتحادیه نانوایان مشهد نیز پیگیری کردیم که آیا قرار است فروش نان خشخاشی در مشهد هم ممنوع شود یا خیر؟
رئیس اتحادیه نانوایان مشهد به خبرنگار شهرآرانیوز گفت: عرضه نان خشخاشی در مشهد ممنوع نیست.
وی بیان کرد: چند سال گذشته، موضوع افزودنیها به نان در مشهد ممنوع شد، اما تخلفات زیادی را به وجود آورد. از طرفی نان خشخاشی خواسته برخی از شهروندان است و حذف کامل آن اقدام صحیحی نیست.
کوهپیکر افزود: در روزهای اخیر بر روی دستگاههای نانینو نانواییهای بربری و سنگک در مشهد، گزینه کنجد اضافه شده است. هر واحد کنجد ۱۰ گرم است و ۲ هزار تومان به قیمت نان اضافه میکند.
وی با اشاره به اینکه نان کنجدی یا دیگر افزودنیها فقط به درخواست مشتری باید به نان اضافه شود، ادامه داد: مشتری هر تعداد واحد بخواهد میتواند اضافه کند و به همان نسبت دستگاه نانینو قیمت نان را برای او محاسبه میکند.
رئیس اتحادیه نانوایان مشهد درخصوص آلودهبودن کنجد یا دیگر افزودنیهای نان نیز گفت: افزودنیهایی که به نانواییها تحویل داده میشود، تأییدشده علوم پزشکی است و استانداردهای لازم را دارد که در دمای بالا نیز کیفیت خود را حفظ میکند.
وی افزود: اگر قرار باشد کنجد، سیاهدانه و... در حرارت بالا آلودگی ایجاد کنند، این موارد در صنف شیرینیپزی نیز استفاده میشوند و بنابراین برای آنها نیز باید ایجاد آلودگی کنند.
کوهپیکر گفت: به نظر من اگر ممنوعیت فروش نان خشخاشی در تهران تصویب شود، به علت افزایش بیرویه قیمت نان از سوی نانواییها است که گاه قیمت نان را تا ۱۰۰ هزار تومان نیز میفروشند.