راهکار‌های از بین بردن بوی بد عرق بدن مدیرکل آموزش‌و‌پرورش خراسان رضوی: مدارس خشتی و کانکسی استان برچیده خواهد شد رشد ۳۰ درصدی صادرات دارو‌های ایرانی کشف حدود ۷۵ کیلوگرم طلا در مرز‌های خراسان رضوی (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) ویتامین‌هایی که سلامت پوستتان را تأمین می‌کنند وقوع طوفان در خراسان رضوی و ۲۰ استان دیگر طی امروز (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) درمان بیش‌فعالی، بدون نگرانی محققان هشدار دادند؛ ترکیب سیگار و ویپ، سم مهلک‌تری می‌سازد تغذیه معجزه‌آسای باروری از دیدگاه ابن‌سینا مقرری بیمه بیکاری و مستمری برای تمام کارگران و خانواده‌های متوفیان بیمه‌شده تأمین‌اجتماعی حادثه بندر شهید رجایی پوشش سلامت ۳۰ میلیون نفر با اجرای برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع افزایش تعداد جان‌باختگان طوفان تهران + فیلم (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) چالش نظام سلامت با بازارسیاه نوبت دهی برخی منشی‌های پزشکان از زندان برای قتل تا زندان برای دزدی نجات مرد جوان از چنگال آدم‌ربا‌ها پس از ۴۴ روز در فارس (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) ویدئو| عملیات مهار زمینی و هوایی‌ آتش در بندر شهید رجایی ادامه دارد دستگیری متهمان قتل نوجوان مشهدی در کمتر از ۴۸ ساعت (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) تازه‌ترین آمار از طوفان تهران: یک کشته و ٢۴ مصدوم (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) جست‌وجوی مصدومان حادثه بندر رجایی با استفاده از ظرفیت هوش مصنوعی روایت هولناک یک گروگانگیری در سیستان و بلوچستان | ۶ روز زندانی شدن در اسارتگاه ۲ برادر مخوف علت قطعی‌های بدون برنامه برق در مشهد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) دستگیری دو فرد مظنون به قتل شهید محیط‌بان کاظم مصدق (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) مصدوم‌شدن ۶ نفر در تهران بر اثر طوفان (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) افزایش تعداد فوتی‌های حادثه انفجار در بندر شهید رجایی به ۴۰ نفر باد شدید و گردوخاک رانندگی در جاده‌های خراسان رضوی را مشکل کرد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) احیای هنر‌های فراموش‌شده استان با اجرای طرح «کارگاه‌گردی» | بازدید ۱۱۵ هزار نفر از کارگاه‌های هنری در خراسان رضوی قتل نگهبان ساختمان به خاطر تعرض به پسر جوان مهار آتش سوزی در بندرشهید رجایی تا امشب (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) وقتی بیمه دبه می‌کند! باید‌ها و نباید‌های هفته منتهی به کنکور | چه‌کار کنیم که زحماتمان به باد نرود؟
سرخط خبرها

با تنها شامپانزه شورشی آشنا شوید

  • کد خبر: ۵۵۸۴۳
  • ۰۱ فروردين ۱۴۰۱ - ۰۷:۲۱
با تنها شامپانزه شورشی آشنا شوید
«سمی»، تنها شامپانزه شورشی، در باغ‌وحش و آکواریوم «اوسیژک» متولد شد. او نمونه‌ای کاملا پیشرفته از شامپانزه‌ها بود.
عاطفه همایونی | شهرآرانیوز؛ «سَمی»، شامپانزه باغ‌وحش «بلگراد»، وقتی برای بار دوم در فوریه ۱۹۸۸ موفق به فرار شد، توجه رسانه‌ها را به خود جلب کرد. او بعد از یک مذاکره طولانی با مدیر باغ‌وحش بلگراد، ووک بوجوویچ، که سعی در راضی‌کردن سمی داشت، در اطراف مرکز بلگراد قدم زد و به تفکر پرداخت.

سمی در سال ۱۹۷۹ در باغ‌وحش و آکواریوم «اوسیژک» متولد شد. او نمونه‌ای کاملا پیشرفته از شامپانزه‌ها بود. در ژانویه ۱۹۸۸ او را به باغ‌وحش بلگراد منتقل کردند و در محفظه‌ای تنگ و قدیمی که قفسی مستحکم داشت، قرار دادند. سمی که به این محیط جدید و ناخوشایند عادت نداشت، در چند هفته اول حضور در بلگراد، علائم افسردگی و رفتار‌های پرخاشگرانه از خود بروز داد.
 
اولین فرار سمی در یک عصر سرد روز یکشنبه ۲۱ فوریه ۱۹۸۸ اتفاق افتاد. اخبار محلی حاکی از آن بود که او به‌احتمال در جست‌وجوی جفتی برای خود است، زیرا در خانه جدیدش هیچ همراهی نداشت. سمی به‌سمت سینمای «بالکان» در مرکز شهر بلگراد و سپس به‌سمت پارک «کالمگدان» حرکت کرد. قبل از اینکه به پارک کالمگدان برسد، پلیس او را در میدان «استودِنتس» دستگیر کرد.
 
ووک بوجوویچ، مدیر باغ‌وحش بلگراد، که یگانه فرد معتمد سمی بود، برای مذاکره با او قدم پیش گذاشت. به‌گفته شاهدان، ووک در تلاش برای بازگرداندن سمی به محوطه‌اش به او گفته بود: «بیخیال سمی، بیا برگردیم خونه.» او موفق شد دست سمی را بگیرد و با خودرو شخصی‌اش او را به باغ‌وحش برگرداند.
 
۲ روز بعد، سمی موفق شد یک‌بار دیگر فرار کند. او بدون زحمت از قفس خود بیرون آمد و به خیابان‌های بلگراد پا گذاشت. وقتی به نزدیکی کارخانه «بکو» رسید، کارکنان کارخانه تلاش کردند او را با تور بزرگی بگیرند، اما موفق نشدند. سمی سرانجام به محوطه‌ای در «خیابان ۳۳ ام تزار دوشان» فرار کرد، از یک درخت گیلاس بالا رفت و وارد یک گاراژ شد. این‌بار ووک بوجوویچ موفق به راضی‌کردن سمی نشد و تیم باغ‌وحش بلگراد مجبور شد برای برای بازگرداندنش به او دارو تزریق کند.
 
خبر فرار دوم سمی به‌سرعت در شهر پیچید و بیش از ۴۰۰۰ نفر برای حمایت از او در خیابان‌ها حضور یافتند. گزارش روزنامه‌ها از افرادی خبر می‌داد که در واکنش به افسردگی و فرار سمی با پلاکارد‌هایی مانند «سمی، ما با تو هستیم!» و «تسلیم نشو سمی!» در خیابان‌ها اعتراض می‌کردند.
 
هرچند سمی به‌طور غیرمنتظره‌ای در ۱۱ سپتامبر ۱۹۹۲ درگذشت، هرگز در بلگراد فراموش نشد. یک مجسمه برنزی در محل دفنش که در مقابل باغ‌وحش جدید و ارتقایافته بلگراد قرار دارد، یاد او را برای اهالی این شهر زنده نگه داشته است.
 
حالا باغ‌وحش بلگراد به مکان مناسبی برای شامپانزه‌ها تبدیل شده است. پس از مرگ سمی، چندین روزنامه برجسته بلگراد از او به‌عنوان «شورشی و مخالف» تمجید کردند. فرار سمی درواقع طنین‌انداز آرزوی مردمانی بود که آن زمان در جامعه کومونیستی یوگسلاوی گرفتار شده بودند و با حبس و افسردگی سمی همدلی می‌کردند.

مجسمه برنزی سمی روبه‌روی باغ‌وحش بلگراد
 
شامپانزه شورشی

سمی دست در دست بوجوویچ با خودرو شخصی وی به بلگراد برگشت
 
شامپانزه شورشی

 
فرار دوم: بوجوویچ درحال راضی‌کردن سمی
 
شامپانزه شورشی

فرار دوم: سمی به برگشت راضی نشد و او را با تزریق دارو رام کردند
 
شامپانزه شورشی
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->