تغییر زمان برگزاری آزمون و لغو مصاحبه‌های دکتری دانشگاه پیام نور در روز یکشنبه ۲۵ خرداد ۱۴۰۴ اعلام آمادگی پرستاران برای حضور در خطوط پدافند درمانی دستگیری ۵ متخلف انتشار اخبار مرتبط با اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی در یزد هشدار پلیس فتا: به تماس تلفن‌های خارجی پاسخ ندهید آگهی فروش F-۳۵ اسراییلی در سایت دیوار قطار فوق العاده مشهد-تهران برقرار شد (۲۳ خرداد ۱۴۰۴) چطور به سوالات کودکان درباره جنگ و درگیری پاسخ دهیم؟ درب خوابگاه‌های دانشگاه تهران تا اطلاع ثانویه باز می‌ماند دانشگاه شهید بهشتی: امتحانات نیمسال دوم با یک هفته تاخیر برگزار می‌شود اطلاعیه وزارت علوم و وزارت بهداشت درباره نحوه فعالیت دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی دقایقی قبل صدای چند انفجار در شهر کرمانشاه شنیده شد دانشگاه شهید بهشتی: به‌زودی قدرت هسته‌ای ایران را به نمایش خواهیم گذاشت آمار غیررسمی شهدای حمله تروریستی اسرائیل به ایران پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (جمعه، ۲۳ خرداد ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا اواسط هفته آینده وزارت آموزش و پرورش: امتحانات باقی‌مانده خرداد ماه طبق روال برگزار می‌شود رئیس اورژانس کشور: نیازی به حضور مردم در پایگاه‌های انتقال خون نیست لغو پرواز‌های بازگشت حجاج تا اطلاع ثانوی ستاد بحران وزارت بهداشت به ریاست وزیر بهداشت تشکیل شد (۲۳ خرداد ۱۴۰۴) آماده‌باش عملیاتی تمامی نیروهای هلال احمر در سطح کشور در پی حمله اسرائیل به ایران جزئیات حادثه آتش‌سوزی خارک اعلام شد (۲۲ خرداد ۱۴۰۴) اتفاق معجزه آسا | یک مسافر از هواپیمای سقوط کرده هند نجات یافت جان باختن یک نفر در آتش‌سوزی پتروشیمی خارک | آتش مهار شد افزایش رشته‌های مجاز برای آزمون استخدامی آموزش‌وپرورش جشن عید غدیر خم ویژه مددجویان کمیته امداد با حضور استاندار خراسان رضوی برگزار شد (۲۲ خرداد ۱۴۰۴) مودی: فاجعه احمدآباد ما را متحیر و غمگین کرده است | همه سرنشینان جان باختند + فیلم ماساژ برای همه کمردرد‌ها خوب نیست ترامپ خروج پرسنل آمریکایی از منطقه غرب آسیا را تأیید کرد
سرخط خبرها

از شبِ آرام، روزت روشن است

  • کد خبر: ۷۹۰۴
  • ۰۸ آبان ۱۳۹۸ - ۰۷:۰۹
از شبِ آرام، روزت روشن است
حجت الاسلام محمدرضا زائری کارشناس مسائل فرهنگی

ما معمولا آغاز یک شبانه‌روز را از ابتدای صبح درنظر می‌گیریم، درحالی‌که آیات قرآن و تعالیم دینی ابتدای یک شبانه‌روز را از ساعات آغازین شب محاسبه می‌کنند. تأمین ضرورت‌ها و نیازهای اولیه شب است که باعث می‌شود روز هرکسی درست و مطلوب باشد. به عبارت دیگر تأمین آرامش و امنیت شب، زمینه‌ساز سلامت و قدرت روز است و درواقع کسی می‌تواند در طول روز با انرژی زیاد و روحیه مناسب کار کند که شب قبل، درست خوابیده و استراحت کرده باشد. نسبت میان شادی و غم یا جشن و سوگواری در آیین‌ها و مناسک مذهبی نیز چنین است.
اکنون که دو ماه محرم و صفر را پشت‌سر گذاشته‌ایم و در آستانه ماه ربیع و ایام شادی خاندان رسالت هستیم، باید به این نکته توجه کنیم که اگر شادی و خوشی مناسب در ایام جشن و سرور به‌درستی تأمین شود، در ماه‌های محرم و صفر سال آینده، می‌توان به سوگواری شایسته برای پیامبر اکرم(ص) و اهل‌بیت بزرگوار آن حضرت رسید.
همان‌گونه که سلامت جسم انسان به اعتدال اخلاط و طبایع گوناگون وابسته است، سلامت روان جامعه نیز به اعتدال احوال معنوی و عاطفی گوناگون بستگی دارد؛ به همین دلیل در احادیث ما تأکید شده است که دوستداران و پیروان اهل‌بیت(ع) در هر دو موقعیتِ شادی و غم به پیشوایان خود اقتدا می‌کنند و همان‌طور که در سوگ خاندان پیامبر سوگوارند، در ایام سرور و مناسبت‌های خوشی آنان نیز شاد و خوشحالند.
توجه به ظهور و بروز علنی و مشهود ایام شادی و سرور، مخصوصا از این نظر اهمیت بیشتری دارد که جامعه مذهبی ما متهم به غم‌پروری و توجه افزون‌تر به اندوه است و مظاهر و نشانه‌های سوگواری و عزاداری مثل لباس مشکی و پرچم‌های سیاه، بیشتر به چشم می‌آید و دیده می‌شود. این ملاحظه به‌طور خاص برای نسل جوان و فرزندان کودک و نوجوان خانواده‌ها دارای اهمیت بیشتری است.
اگر فرزندان ما در ایام سرور و شادی، لحظات خوش و فرحناکی را تجربه کنند و خاطرات شیرین و دلپذیری از مجالس مذهبی در ذهن و جان و دل و فکر خود بیندوزند، در ایام سوگواری با انگیزه بیشتر و آگاهی عمیق‌تری، قدم به میدان ولایت خواهند نهاد. هرچه دل‌بستگی و تعلق عاطفی ما در محبت به کسی که دوستش داریم بیشتر باشد، به‌طور طبیعی اندوهمان در سوگواری و فقدان او عمیق‌تر خواهد بود.
ایام شادی و سرور میلاد رسول خدا و فرزندان او فرصتی است تا این دل‌بستگی و محبت در مجالس، پرشور باشد و فضای عاطفی جشن و سرور تحکیم یابد و ریشه تعلق قلبی افراد به اولیای خدا، محکم‌تر شود.
باشد که از این فرصت‌ها غافل نشویم و برای ابراز و اظهار محسوس و ملموس فرارسیدن این مناسبت‌ها به هر شکل ممکن بکوشیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->