پیش‌بینی تداوم سرمای شبانه در ۵ مرکز استان (۱۶ آبان ۱۴۰۴) حقوق یک ماه ۳ هزار کارگر در هالووین تهران دود شد نکاتی برای رزرو مطمئن بلیط اتوبوس در مسیر‌های پرتردد کشور فرماندار مشهد: طرح جیره‌بندی آب در حال بررسی است درباره فواید ارده که هم مقوی است و هم اصالتی باستانی دارد | منبع خالص انرژی و سلامتی آموزش نفس‌کش بودن! آزادی ۹۷۶ زندانی جرائم غیرعمد از ابتدای امسال تاکنون | ۱۶۵۰ میلیارد تومان پرونده بدهکاری مختومه شد شایع‌ترین مشکلات دندانی در کودکان چیست؟ این کودکان در آینده به فشار خون بالا مبتلا می‌شوند ایمن‌سازی بیمارستان تأمین اجتماعی شهر مشهد نگاهی به پدیده پارتنر اجاره‌ای که این روزها کم‌وبیش در سایت‌های آگهی مشاهده می‌شود | همراهی اجاره‌ای چرا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان فرهنگی ۱۴۰۱ و بازنشستگان وزارت کشور اجرا نشده است؟ ۴ نوشیدنی مفید و طبیعی برای ازبین‌بردن سنگ کلیه مصرف ۲ عدد از این میوه پاییزی، یبوست شما را برطرف می‌کند میوه‌هایی که خطر کبد چرب را افزایش می‌دهند، کدام‌اند؟ | مراقب میوه‌های پرپتاسیم باشید نشستن طولانی‌مدت پشت میز چه پیامد‌هایی برای بدن دارد؟  با روند کنونی تخصیص منابع، تکمیل شبکه فاضلاب مشهد ۷۰ سال دیگر طول می‌کشد | تخصیص ۵۰ همتی برای پروژه ۳۵۰۰ همتی بازسازی پرونده قتل پیرمرد در  باغ شخصی اش، پس از  ۳۸ روز از  وقوع جنایت | متهم: قصد کشتنش را  نداشتم وزیر آموزش و پرورش در مشهد: استکبارستیزی، هویت ذاتی عشایر ایران است | نظام آموزش عشایری کشور اصلاح می‌شود + فیلم ورود ۵ مگاوات برق خورشیدی به مدار تولید تا پایان سال ۱۴۰۴ در خراسان رضوی روند شناسایی دانش‌آموزان نابغه در بهزیستی‌ها همزمان با روز دانش آموز ۱۴۰۴ آغاز شد کشف یک دستگاه خودروی لندکروز قاچاق به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در رباط کریم (۱۴ آبان ۱۴۰۴) حادثه برای خودروی حامل دانش‌آموزان در دزفول، یک فوتی و ۴ مصدوم بر جای گذاشت (۱۴ آبان ۱۴۰۴) ایران درگیر یکی از طولانی‌ترین دوره‌های خشکسالی چند دهه اخیر! وزیر آموزش و پرورش: توزیع شیر در مدارس برای همه مقاطع از ۱۸ آبان ۱۴۰۴ آغاز می‌شود + فیلم تأمین واکسن آنفلوانزا برای والدین شهدا و جانبازان در تایباد افزایش یافت نامه رئیس نظام پزشکی به مدیرعامل تأمین‌اجتماعی: مطالبات بخش درمان پرداخت شود ۱۳ مصدوم در تصادفات جاده‌ای خراسان رضوی طی شبانه‌روز گذشته (۱۴ آبان ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

مدیریت مالی درستی برای دارایی‌هایمان داشته باشیم

  • کد خبر: ۸۰۲۴۳
  • ۲۶ دی ۱۴۰۰ - ۱۵:۱۵
مدیریت مالی درستی برای دارایی‌هایمان داشته باشیم
یک پژوهشگر اقتصاد اسلامی معتقد است: با استفاده همگانی از اقتصاد برخاسته از اسلام، می‎توان ریشه مشکلات امروز ایران اسلامی را که همگی بر مدار اقتصاد است، ریشه‌کن کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، آنچه امروز از اقتصاد تعبیر می‎‌شود به معنای «تخصیص بهینه منابع محدود برای رفع نیاز‌های نامحدود است» که همان «مدیریت بر دارایی» هاست. با این تعریف، می‎توان گفت: اقتصاد فقط مخصوص گروه خاص و یا افراد خاص نیست و از ابتدا با جامعه بشری همراه بوده است.

حجت‌الاسلام حمیدرضا کریمی، پژوهشگر اقتصاد اسلامی می‌گوید: در روایات و دستور‌های دینی جمله‌های فراوانی درباره زندگی اقتصادی مؤمنانه بیان شده است تا جایی که امام رضا (ع) اقتصاد را جزئی از دین، و در کامل بودن ایمان بندگان خداوند مؤثر می‌دانند و می‌‎فرمایند: مادام که بنده‌ای ۳ صفت را نداشته باشد، ایمان حقیقی او کامل نیست: بصیرت و ژرف‌اندیشى در دین، «حسن اندازه‌گیرى در دخل و خرج زندگی» و صبر و شکیبایى در برابر مصیبت‌ها (تحف‌العقول، ص. ۴۴۲).

طبق این فرمایش، هرکسی در حیطه کاری و مسئولیتش، بنابر دارایی‌هایی که دارد، اقتصاد خاص خود را نیز دارد و این‌طور نیست که با اقتصاد ارتباط نداشته باشد.

برای نمونه، خانم‌های خانه‌دار مسئول مدیریت منابعی هستند که در خانه در اختیار دارند. فرزندان نیز مسئول مدیریت دارایی‌های خود هستند. مسئولان اداره‌ها، رانندگان، کارگران، هنرپیشگان، کسبه و به عبارتی تک‌تک افراد جامعه ناچار باید رفتار اقتصادی مؤمنانه داشته باشند وگرنه ایمانشان کامل نخواهد بود.

با در نظر گرفتن این حدیث شریف، روشن می‎‌شود که اقتصاد بخشی از حقیقت ایمان یک مؤمن است و تنها در بانک و بورس و تجارت و بازار خلاصه نمی‌شود بلکه موارد مهم‎تر دیگری نیز وجود دارد، گزاره‌هایی مانند: قناعت، عدالت، ایثار، اعتدال و صرفه‌جویی که همگی جزوی از اقتصاد بوده و بخش شخصی و فردی ایمان یک انسان مومن را شامل می‌شود.

این بخش از اقتصاد هرچند دارای نگاه فردی است، بر اقتصاد کلان اثرگذار است. از طرفی، مشاهده می‌شود که این موارد استفاده بیشتری نیز در زندگی روزانه دارد و کاربردی‌تر است.

وقتی تصمیم می‎گیریم که در زندگی رفتار اقتصادی امام‌رضایی داشته باشیم، به این معناست که تصمیم گرفته‌ایم مدیریت مالی صحیحی را درباره دارایی خود انجام دهیم تا ایمان واقعی داشته باشیم. برای مثال، زنان خانه‌دار که هسته اصلی و زیربنایی جامعه را تشکیل می‎دهند، همانند مردان مخاطب امام هشتم هستند.

قناعت در مصرف یکی از این موارد است، مانند پخت غذای مناسب و به‌اندازه، انتخاب لباس، مدیریت مصرف انرژی در ساعت‌های کم‌بار، برنامه‌ریزی مالی بلندمدت، استفاده درست از وسایل الکترونیکی، عادت‌های صحیح مصرف، مدیریت زباله، صفرکردن دورریز غذایی و در کل اعتدال و نداشتن اسراف و فساد مواد غذایی و مصرفی می‎تواند نقش پررنگ و مؤثری چه در مخارج خانه چه در اقتصاد کلان جامعه داشته باشد.

امام رضا (ع) هدر دادن و تباه ساختن اموال را مصداقی از فساد دانسته و فرموده‌اند: تکه‌تکه کردن درهم و دینار (پول) و دور انداختن هسته خرما [که ممکن است بذر نخلی در آینده شود]از جمله کار‌های فاسد و نادرست است (من لایحضره الفقیه)؛ بنابراین با استفاده همگانی از اقتصاد برخاسته از اسلام، می‎توان ریشه مشکلات امروز ایران اسلامی را که همگی بر مدار اقتصاد است ریشه‌کن کرد و تمدن درستی از اسلام را به جهانیان نشان داد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->