نایب‌رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس: کاهش موالید ناشی از کاهش جمعیت زنان دارای سن باروری است آزمون استخدامی وزارت بهداشت ۲۷ شهریورماه | استخدام ۲۷۰۰۰ نفر الزام سیاست‌گذاری دقیق برای کاشت یک میلیارد درخت آشنایی با انواع خرما، خواص، شیوه نگهداری و نکات مرتبط با خرید | جادوی سلامتی در نخلستان راه‌های افزایش «زباله‌نریزی» در شهر محکومیت ۱۸ میلیاردی قاچاقچیان سوخت در خراسان رضوی (۲۴ شهریور ۱۴۰۴) تأکید وزیر آموزش و پرورش بر بازنگری محتواهای درسی ۳۳ هزار و ۵۴۳ کلاس درس خراسان رضوی استانداردسازی شده است کشف ۶۵ هزار لیتر سوخت قاچاق در دریای عمان کشف ۸۳ گوشی مسروقه در مشهد | باند قاچاق به افغانستان متلاشی شد (۲۴ شهریور ۱۴۰۴) قلب نوجوان مرگ مغزی اهل تربت‌حیدریه در سینه‌ای دیگر تپیدن گرفت (۲۴ شهریور ۱۴۰۴) اعلام نتایج آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی تا چهارشنبه (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) سفر افراد زیر ۱۸ سال به این جزایر، بدون رضایت والدین، ممنوع شد چشم‌انداز تاریک باران پاییزی در خراسان رضوی | ذخایر آبی سد‌های مشهد تنها ۵ درصد! چالش‌های دفاتر خدمات مسافربری خراسان رضوی | رقابت سنگین دفاتر استان با پلتفرم‌های آنلاین تدبیر جدید سازمان محیط زیست برای حفاظت از گونه‌های درمعرض‌خطر | تجهیز مرال‌های مازندران به ردیاب‌های ویژه پشه آئدس دوباره خبرساز شد! نظارت بر نحوه فعالیت مدارس تا پایان سال تحصیلی ادامه دارد | ممانعت شدید از فعالیت مدارس بدون مجوز اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۴ شهریور ۱۴۰۴) پرواز‌های مستقیم کیش - اردبیل از دهه دوم مهر ۱۴۰۴ برقرار خواهد شد نابودی حدود ۱۰ هزار تن مواد مخرب لایه اوزون در کشور جزئیات بیمه‌پردازی معلمان مدارس غیردولتی | کارکرد مشمولان چطور محاسبه می‌شود؟ آیا ناترازی‌های برق در فصل‌های سرد سال ۱۴۰۴ تمام می‌شود؟ هیچ گونه تغییری در پرداخت و میزان حقوق و مزایای جانبی بازنشستگان تأمین اجتماعی در دستور کار نیست پوشش بیمه‌ای بیش از ۲۸۰ هزار نفر از فرهنگیان در قالب تفاهم‌نامه تأمین‌اجتماعی با مدارس غیردولتی   فرمانده مرزبانی انتظامی کشور خبر داد: کشف ۱۱ تن مواد مخدر و دستگیری ۲۵۳ قاچاقچی در ۶ ماهه نخست سال آغاز طرح ویژه حمایت آموزشی از کودکان خانواده‌های زن‌سرپرست در خراسان رضوی فیش حقوق شهریورماه ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین اجتماعی و مستمری بگیران چه زمانی بارگذاری می‌شود؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۲۴ شهریور ۱۴۰۴) | بارش‌های رگباری پراکنده در برخی نقاط استان
سرخط خبرها

دستور پخت یک خورش گیلانی خوشمزه (ترش واش)

  • کد خبر: ۸۸۶۳۶
  • ۲۲ دی ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۹
دستور پخت یک خورش گیلانی خوشمزه (ترش واش)
ترش واش نوعی سبزی خورشتی می‌باشد که اغلب در گیلان و اغلب در مناطق همجوار شرق استان گیلان رشد می‌کند. به این سبزی بویا یا ترشک هم نیز گفته می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، شهرت غذا‌های شمالی به سبزی‌های متنوع محلی‌ای است که در تهیه آن‌ها استفاده می‌شود، مانند ترش‌واش که خورشی خوشمزه و پرطرف‌دار از خطه گیلان است و اگر کسی یک بار آن را امتحان کرده‌باشد، مشتری همیشگی‌اش خواهد شد. شما می‌توانید سبزی خشک‌شده ترش‌واش را در سفر‌هایی که به شمال دارید بخرید یا از سبزی‌های مشابه و هم‌خانواده آن در همین‌جا استفاده کنید. با سبزی ترش واش می‌توان انواع غذا‌هایی مانند: ترش واش قاتق، آبکی، غورابه، بویا قاتق و… پخت. این سبزی به دو صورت خودرو و پرورشی نیز می‌باشد. نگهداری سبزی ترش واش کمی مشکل است، اما با این حال در فصل سبزی ترش واش می‌توانید این غذای خوشمزه را آماده سازی کنید و از طعم آن لذت ببرید.

مناسب برای: ۴ نفر

زمان تهیه: ۱۲۰ دقیقه

مواد لازم برای تهیه خورش ترش واش

سبزی ترش‌واش: ۵۰۰ گرم
بادنجان: ۴ عدد
گوجه‌فرنگی: ۲ عدد
مرغ: ۴ تکه
پیاز: یک عدد
سیر: ۵ یا ۶ حبه
رب انار: یک قاشق چای‌خوری
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
آب نارنج و روغن: به میزان لازم
آب: ۲ تا ۳ پیمانه

روش تهیه

پوست بادنجان‌ها را بگیرید و از طول نصف و در مقدار کمی روغن سرخ کنید. گوجه فرنگی‌ها را هم حلقه‌حلقه و سرخ کنید و کناری بگذارید.

درون تابه‌ای مقداری روغن بریزید و تکه‌های مرغ را که با نمک و ادویه مزه‌دار کرده‌اید، سرخ کنید و از روغن بکشید. سپس پیاز‌ها را نگینی ریز خرد کنید و همراه با سیر رنده‌شده تفت بدهید.

رب انار را به پیازداغ اضافه کنید و تفت بدهید تا طعم خامی آن گرفته‌شود. حالا سبزی ترش‌واش و تکه‌های مرغ را که سرخ کرده‌اید به آن اضافه کنید. یکی دو لیوان آب داخل ظرف بریزید و بگذارید بپزد.

یک ربع تا نیم ساعت آخر پخت، بادنجان‌ها و گوجه‌هایی را که سرخ کرده‌اید به خورش اضافه کنید تا طعم خورش را به خود بگیرند.

خورش که جا افتاد و به روغن نشست، آن را بچشید و نمک و فلفلش را بنابر ذائقه خود اندازه کنید. سپس آب نارنج را به آن اضافه کنید.

فوت آشپزی

*به جای رب انار می‌توان از رب گوجه‌فرنگی و به جای آب نارنج از آب‌غوره استفاده کرد.

*برای گرفتن تلخی بادنجان‌ها، قبل از پخت، آن‌ها را نیم ساعتی نمک‌سود کنید. بعد آب بکشید و بگذارید خشک شوند.

*سبزی ترش‌واش شامل سبزی‌های محلی مانند ترش‌واش، ترشک، خالواش، چوچاق، گشنیز، نعنا، چغندر و سیر است. سبزی را پس از شستن، باید خوب ریز و ساطوری و مانند سبزی قورمه‌سبزی سرخ کنید.

 

ترش واش

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->