پرداخت وام ضروری۵۰ میلیون تومانی برای ۳۰ هزار بازنشسته کشوری جزئیات فروش سهام بانک آینده توسط سهامداران اعلام شد (۲ آبان ۱۴۰۴) بیست‌وپنجمین جشنواره ملی صنعت چاپ در مشهد برگزار شد | ۵۰۰ چاپخانه، عضو اتحادیه صنعت چاپ استان هستند + فیلم خراسان رضوی، پایتخت صادرات محصولات چاپی کشور است | افزایش ۴۵ درصدی صادرات محصولات چاپ در شش ماه نخست ۱۴۰۴ راهنمای انتخاب شرکت حسابداری در کرج؛ چرا محاسبان تدبیر؟ قیمت مصرف‌کننده ۱۱ محصول سایپا اعلام شد (یکم آبان ۱۴۰۴) ممنوعیت صدور بیمه‌نامه بدون استعلام کدپستی، از امروز (یکم آبان ۱۴۰۴) شروع ثبت نام فروش ۱۱ محصول ایران خودرو از امروز (یکم آبان ۱۴۰۴) قیمت طلا در مشهد اعلام شد (یکم آبان ۱۴۰۴) انتقال سپرده‌های بانک آینده به بانک ملی از روز (شنبه، ۳ آبان ۱۴۰۴) | ناترازی بانک آینده به بانک ملی منتقل نمی‌شود آخرین اخبار از طرح ساماندهی کارکنان دولت (یکم آبان ماه ۱۴۰۴) +فیلم یارانه نقدی یک و نیم میلیون نفر در مهرماه ۱۴۰۴ قطع شد صادرات واقعی در محاصره مداخلات دولتی پیگیری وضعیت وصول ۳۳ همت معوقات بانکی خراسان رضوی | دانه درشت‌های بدهکار در  سبد مطالبات بانکی یک میلیون و ۴۲۸ هزار نفر از جمع یارانه‌بگیران حذف شدند نهمین شرایط فروش ایران خودرو اعلام شد + لینک عرضه محصولات پرتیراژ ایران خودرو به‌زودی اروپایی‌ها از اپل شکایت کردند خراسان رضوی، پیشگام در توسعه روابط اقتصادی و همسایگی + فیلم دیپلماسی منطقه‌ای بدون توسعه مسیر‌های ترانزیتی ناقص می‌ماند + فیلم پیش‌بینی قیمت دلار پنجشنبه ۱ آبان ۱۴۰۴ پیش‌‌بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۱ آبان ۱۴۰۴ نتایج نهایی قرعه‌کشی ایران‌خودرو اعلام شد + لینک (۳۰ مهر ۱۴۰۴) بررسی قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۳۰ مهر ۱۴۰۴) | جک J۴ چند؟ بی‌تحرکی در بازار خودرو‌های داخلی (۳۰ مهر ۱۴۰۴) + جدول اعلام قیمت انواع گوشت تنظیم بازاری گوساله (۳۰ مهر ۱۴۰۴) + جدول یارانه مهرماه دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد (۳۰ مهر ۱۴۰۴) | مبلغ واریزی چقدر است؟ عدم صدور بیمه‌نامه بدون استعلام کدپستی از فردا (یکم آبان ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

پیش‌بینی قیمت دلار | چرا شوک ارزی بعید است؟

  • کد خبر: ۸۹۵۲۲
  • ۰۵ آذر ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۷
پیش‌بینی قیمت دلار | چرا شوک ارزی بعید است؟
در یکی دو هفته اخیر شاهد بازگشت صف‌های نسبتا شلوغ خرید ارز در مقابل صرافی‌ها هستیم.

به گزارش شهرآرانیوز، موج خرید دلار و سایر اسعار خارجی بعد از تغییرات اخیر نرخ ارز در بازار و افزایش تلاش‌ها برای کنترل نرخ دلار در کانال ۲۷ و ۲۸ هزار تومان تشدید شده است.

گفتنی است، قیمت دلار که طی چند روز گذشته روند صعودی با شیب ملایم داشت و تا مرز ۲۹ هزار تومان هم افزایش یافته بود، از روز گذشته مجدد نزولی شد و به کانال ۲۸ هزار تومان برگشت.

طی روز‌های اخیر با ایجاد فاصله بیش از هزار تومانی بین نرخ صرافی‌ها و بازار آزاد، صف‌هایی برای خرید سهمیه ۲ هزار یورویی با هر کارت ملی ایجاد شده بود که به نظر می‌رسد، با انتشار اخباری از بهتر شدن وضعیت ارزی و ورود ۳.۵ میلیارد دلار به کشور، این وضعیت بهبود یابد. بازار ارز در روز گذشته برای دلار با  ۱۶۲ تومان کاهش نسبت به روز چهارشنبه و با رقم ۲۸۹۴۰ تومان آغاز شد و  در ادامه روز هم شاهد کاهش بیشتر قیمت دلار بودیم.

 اخیرا دادستان تهران  به خرید و فروش ارز سهیمه‌ای اشخاص اشاره کرد و گفت: بانک مرکزی بابت هر کارت ملی حدود ۲ هزار یورو ارز واگذار می‌کند که این اقدام باعث ایجاد بازار سیاه شده است، به نحوی که عده‌ای از طریق اجاره کارت ملی، ارز تعلق گرفته به آن‌ها را دریافت کرده و در قبال آن، رقم ناچیزی بابت اجاره کارت ملی به آن‌ها پرداخت می‌کنند.

علی القاصی مهر افزود: در این پرونده پنج متهم که از طریق کارت ملی حدود سه هزار نفر، چند میلیون دلار ارز از بانک مرکزی دریافت کرده اند دستگیر شده اند.

لازم به ذکر است، علت شکل گیری بازار سیاه ارز این بود  که برخی افراد با هدف خرید ارز به نرخ صرافی بانکی و فروش آن به نرخ آزاد که تا چند هزار تومان تفاوت دارد، اقدام به خرید این ارز‌ها می‌کنند. با تصمیم سیاست گذار پولی کشور، سالانه برای هر نفر معادل دو هزار یورو تعلق می‌گیرد. افراد متقاضی می‌توانند با ارایه کارت ملی، ارز‌های مورد نظر خود را به نرخ صرافی بانکی ارز تحویل داده می‌گیرند. البته برخی برای مصرف شخصی مانند سفر خارجی، تحصیل و درمان در خارج از کشور اقدام به اخذ ارز سهمیه‌ای می‌کنند.

اما اختلاف قیمت ارز در صرافی‌های دولتی و بازار آزاد باعث شده است که برخی سفته بازان که از گذشته در بازار آزاد ارز فعال بوده اند حالا با اجاره کارت ملی مردم عادی در صف خرید ارز قرار گرفته و با فروش ارز منتفع شوند.

پایان کرونا و افزایش خیره کننده روند بازگشت ارز صادراتی به کشور

جدای از این دست اقدامات سودجویانه، به نظر میرسد برخی مردم عادی نیز با قصد سرمایه گذاری بدنبال ورود به بازار ارز هستند، همین جا باید تاکید کرد که شرایط کلان اقتصاد کشور از یک سو،   عبور از چالش کرونا و تسهیل تجارت خارجی کشور و افزایش میزان فروش نفت و اقلام غیر نفتی از سوی دیگر باعث افزایش قابل توجه روند ورود ارز به کشور شده است که این موضوع به طور حتم مانع تنش جدی ارزی در کوتاه مدت خواهد شد.

احتمال آزادسازی چندین میلیارد دلار از ارز‌های بلوکه شده کشورمان در آینده نزدیک

از سوی دیگر بحث‌های جدی در خصوص از سرگیری مذاکرات احیای برجام در هفته پیش رو مطرح شده که در صورت توافق نهایی، میلیارد‌ها دلار ارز بلوکه شده کشورمان در نقاط مختلف جهان در دسترس بانک مرکزی جمهوری اسلامی قرار خواهد گرفت که از این جهت نیز احتمال کاهش قیمت دلار در بازار آزاد به شدت تقویت می‌شود.

افت شاخص کل بورس و تایید سوم بازار نزولی ارز

افت شاخص کل بورس ناشی از افزایش عرضه‌ها در پی پیش بینی کارشناسان خبره شرکت‌های بزرگ سرمایه گذاری از آینده نزولی قیمت ارز نیز موید همین ادعا می‌باشد. حدود ۶۰ درصد ارزش بازار سهام کشور متعلق به شرکت‌های صادرات پایه می‌باشد که با کاهش قیمت ارز و به تبع کاهش سود‌های خارج از قاعده این شرکت‌ها با افت محسوس مواجه خواهد شد.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->