علت نقص فنی خط یک مترو مشهد چه بود؟ (۲۱ خرداد ۱۴۰۴) ویدئو | تحول ترافیکی بزرگراه پیامبر اعظم (ص) مشهد با ساخت ۶ پل جدید تا شاهنامه برگزاری جشنواره گل در باغ گل‌های مشهد (۲۳ خرداد ۱۴۰۴) رئیس کمیسیون خدمات شهری و محیط زیست شورای اسلامی شهر مشهد مقدس: اجرای پروژه‌های شهری منوط به پیوست زیست محیطی است برخورد قاطع شهرداری مشهد با ساخت‌وساز‌های غیرمجاز آغاز توزیع بلیت‌های رایگان استخر روباز بوستان ملت مشهد کنگره بزرگداشت ۱۸ هزار شهید بزرگترین رویداد فرهنگی در حوزه ایثار و شهادت خراسان رضوی است کیفیت هوای کلانشهر مشهد امروز ناسالم است (۲۱ خرداد ۱۴۰۴) شهردار مشهد مقدس: معراج شهدا، پیش از برگزاری کنگره بزرگداشت ۱۸ هزار شهید خراسان رضوی، به بهره‌برداری خواهد رسید + فیلم آماده‌باش سراسری برای مقابله با سیل احتمالی و وقوع آب‌گرفتگی در خراسان رضوی (۲۰ خرداد ۱۴۰۴) عضو شورای اسلامی شهر مشهد: پروژه‌های شهری بیش از هر زمان دیگری در حال بهره‌برداری هستند آماده‌باش ۶ هزار و ۵۰۰ نیروی خدمات شهری مشهد درپی صدور هشدار نارنجی هواشناسی خراسان رضوی (۲۰ خرداد ۱۴۰۴) احداث ۶ پل در بزرگراه پیامبراعظم(ص) مشهد، حدفاصل بزرگراه هاشمی‌رفسنجانی و شهرک صنعتی پیش‌بینی هوای مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۲۰ خرداد ۱۴۰۴) | بارش‌های رگباری و احتمال وقوع صاعقه و تگرگ در مشهد شهردار منطقه ۱۰ مشهد: تقاطع غیرهم‌سطح امام‌حسن(ع) و چپ‌گرد بولوار شاهنامه، دو مگاپروژه منطقه ۱۰ هستند آهنگ تاریخ در «میل آهنگان» | درباره میل اخنگان، یکی از بناهای تاریخی حومه مشهد در شمال شرق توس سالن معراج بهشت‌رضا(ع) مشهد تا شهریورماه ۱۴۰۴ به بهره‌برداری می‌رسد پیشرفت ۹۷ درصدی پروژه‌های عمرانی سازمان مدیریت آرامستان‌ها | توسعه ۳۵ هکتاری بهشت‌رضا(ع) در سال ۱۴۰۳ مدیرعامل سازمان پایانه‌های مسافربری شهرداری مشهد مقدس: در اردیبهشت ۱۴۰۴، به بیش از دو میلیون و ۵۷۱ هزار زائر و مجاور خدمات ارائه شد نجات ۲ هزار چنار در خیابان کوهسنگی مشهد هوای کلانشهر مشهد در آستانه وضعیت هشدار (۲۰ خرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

دکتر یعقوب دانش‌دوست معمار معاصر مشهدی درگذشت

  • کد خبر: ۹۷۲۹۹
  • ۰۸ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۵
  • ۱
دکتر یعقوب دانش‌دوست معمار معاصر مشهدی درگذشت
دکتر یعقوب دانش‌دوست معمار ، مرمت گر بناها و محوطه‌های تاریخی، محقق و نویسنده، متخصص باغ ایرانی و طراح المان‌ خاطره انگیز «پرواز به سوی نور» که مردم مشهد با آن خاطرات بسیاری دارند، درگذشت.

سید محمدرضا هاشمی | شهرآرانیوز؛ دکتر یعقوب دانش‌دوست معمار در سال ۱۳۱۷ در شهر تبریز متولد شد و از سه سالگی همراه با خانواده به مشهد آمد و در همین شهر ساکن شد.

او تحصیلات دانشگاهی خود را در دانشگاه تهران در فوق لیسانس معماری و دکترای شهرسازی به پایان رساند.

این معمار با سابقه از جمله اساتیدی بود که با معماری سنتی ایران و باغ‌های ایرانی آشنا شد و کوشش کرد تا با استفاده از آن ارزش‌ها یک معماری مدرن ایرانی به وجود آورد.

برای تماشای عکس‌ها در سایز بزرگتر و با کیفیت بهتر برروی آن کلیک کنید:

لیلا کوچک زاده خبرنگار روزنامه شهرآرا درباره او در پستی اینستاگرامی نوشته است:

«۵۰سال از روزی که کت و شلوارپوش‌های اداره‌های مشهد، دور المان فلکه پارک جمع شدند، گذشت تا مسئولان این سال‌ها با ساخت پل روگذر و خط مترو، المان «پرواز به سوی نور»  را جابه‌جا کردند و آن را به «میدان پرواز» در ابتدای بولوار جمهوری-همین جایی که من ایستاده‌ام- بردند.

یعقوب دانش‌دوست، معمار معاصر مشهدی، سازنده این المان در مصاحبه‌ای با روزنامه شهرآرا در سال ۹۳ گفته بود، شهردار وقت مشهد، آقای بنی هاشمی، جابه‌جایی المان را از او پنهان کرده و عجیب‌تر اینکه از او خواسته بودند، نقشه المان را به آن‌ها بدهد تا از آن استفاده کنند. اتفاقی که آسیب‌هایی را هم به المان می‌زند.

او گفته بود، وقتی فلکه پارک تخریب شد، بخشی از تاریخ و هویت مردم و یادگار‌های این شهر تخریب شد و این جمله درخشان که: «ما ساده خاطراتمان را خراب می‌کنیم»

در ستایش یک المان شهری

«مهدی سیدی» خراسان پژوه در یادداشتی که با عنوان «رمزگشایی از یک المان مشهدی» که در تاریخ ۲۵ اسفندماه ۱۳۹۸ برای روزنامه شهرآرا نوشته است، درباره المان ایستگاه راه آهن مشهد که اثر استاد یعقوب دانش دوست است، آورده است:

«یکی از دیدنی‌های ناشناختنی شهر مشهد نماد یا المان فلزی بسیار بلندی است که از حدود ۵۰ سال پیش (۱۳۵۱) جلو چشم مشهدی‌ها، زائران و مسافران چندمیلیونی سالانه‌اش در میدان جلو ساختمان زیبای راه‌آهن این شهر برپا شده است و سر به آسمان می‌ساید؛ اما هیچ مشهدی از خودش یا دیگران نمی‌پرسد که این المان عظیم برای چه ساخته شده است و مفهوم آن چیست. این المان نمادین به مناسبت پایان بنای ساختمان راه‌آهن در سال۱۳۴۷ خورشیدی (برابر با ۱۹۶۸ میلادی: سالی که انسان کره ماه را فتح کرد) و به دستور اولیای وقت شهر مشهد و به‌وسیله مهندس و معمار نامی خراسان (یعقوب دانش‌دوست) ساخته شده است. به گفته دانش‌دوست (که خوشبختانه همچنان در قید حیات و ساکن مشهد است)، چون سال اتمام بنای ساختمان راه‌آهن هم‌زمان با پا گذاشتن انسان روی کره ماه بوده است، او ۲ مناسبت را در هم آمیخته و این نماد را ساخته که نشان‌دهنده یک زن و مرد است و نماد انسان‌های دورانی است که فضا را درمی‌نوردند و دست‌های خود را برای رسیدن و کاویدن آسمان به سوی آن دراز کرده‌اند! برای همین بخش‌های پایین بنا که حالت نیم‌دایره و دایره‌هایی کوچک و بزرگ دارد، نشان‌دهنده زمین، ماه و ستارگان است!»

دکتر یعقوب دانش‌دوست، شامگاه هفتم بهمن ماه ۱۴۰۰ در سن ۸۳ سالگی در مشهد مقدس درگذشت. المان‌هایی همچون المان میدان راه آهن، فلکه پارک سابق، همای رحمت در میدان غدیر، آرامگاه سرایندگان در توس، میدان فجر و چندین المان دیگر شهری از آثار این استاد مشهدی بود. 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ز.ه
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۲ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۸
0
0
خدا رحتمشون کنه
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->