قلندرشریف: مجموعه ورزشی شهید بوکانی مشهد به زودی بهره‌برداری می‌شود درباره کوچه «دانشگاه ۵» مشهد | رونق مجالس امام‌حسین (ع) در کوچه «باغ روضه‌ها» مقاوم‌سازی سازه‌‎های شهر مشهد با اجرای کامل قوانین برگزاری جلسه کمیته شهرداری‌ها و دهیاری‌های خدمات سفر خراسان رضوی با محوریت هماهنگی خدمت‌رسانی به زائران دهه پایانی صفر هوای مشهد در مرز ناسالم | وضعیت امروز قابل‌قبول، اما شکننده (۷ مرداد ۱۴۰۴) قاب‌هایی برای قهرمانان بی‌مرز | نمایش تصاویر شهدای غیرایرانی عملیات مرصاد در مشهد سرعت مطلوب پروژه غیرهم‌سطح شهید فهمیده مشهد | انسداد خروجی میدان شهید فهمیده به بزرگراه شهید چراغچی از هشتم مردادماه تا اطلاع ثانوی افت ۳۰ درصدی ماندگاری زائران در مشهد | مسئله خاموشی برق، چالش‌هایی جدی برای هتل داران خراسان رضوی رقم زده است خدمت به زائران اربعین افتخار ماست درباره میرمرتضی روئین‌تن پدر مطبوعات و چاپخانه‌های خراسان کاروان خودرویی خدمت‌رسانی شهرداری مشهد عازم عتبات عالیات شد+فیلم خدمت رسانی مدیریت شهری مشهد به زائران حسینی با شعار «مشهد برای حسین (ع)» شهردار مشهد مقدس: خدمت به زائران حسینی، افتخار مجموعه مدیریت شهری و شورای اسلامی شهر مشهد است آب برخی محلات قاسم‌آباد مشهد فردا سه شنبه (۷ مرداد ۱۴۰۴) قطع خواهد شد وزیر خارجه روسیه: غرب پس از مداخله در ایران برای عملیات در آسیا برنامه‌ریزی می‌کند رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر مشهد مطرح کرد: هم‌افزایی نوآوری و مدیریت شهری در قالب «چالش معکوس» مشهد اختصاص ۱۰ هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت برای توسعه حمل‌ونقل عمومی مشهد گلایه های بی پایان اهالی فارمد مشهد از آزار بوی کشتارگاه مرغ | دو دهه بوی نامطبوع هم‌نشینی با گل‌های تابستانه در فضای سبز مشهد
سرخط خبرها

زنان در مقدرات کشور سهیم باشند

  • کد خبر: ۹۷۶۱۵
  • ۱۱ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۰
زنان در مقدرات کشور سهیم باشند
فاطمه سلیمی - عضو هیئت رئیسه شورای شهر مشهد

پیروزی انقلاب اسلامی به دور از تفکیک جنسیتی، تحولی بود که بنیان‌گذار انقلاب همواره بر آن صحه می‌گذاشت و می‌فرمود: «ما مفتخریم که بانوان و زنان پیر و جوان و خرد و کلان در صحنه‌های فرهنگی و اقتصادی و نظامی حاضر و هم‌دوش مردان یا بهتر از آنان در راه تعالی اسلام و مقاصد قرآن کریم فعالیت دارند.»

زنان، این عناصر فضیلت و ارزش‌های الهی، دارای برکات زیادی هستند و به عنوان نیمی از جامعه بشریت، همواره بیشترین بار مشکلات را بر دوش می‌کشند و به نوعی شریک غم خانواده هستند.

زنان، این عناصر عفاف و نجابت، نه‌تن‌ها در پیروزی انقلاب اسلامی سهم بزرگی ایفا کردند بلکه در تثبیت نظام جمهوری اسلامی و تداوم انقلاب اسلامی حرف نخست را زدند و با حضور در صحنه انقلاب اسلامی، توطئه‌های دشمنان را در عرصه‌های گوناگون فرهنگی، نظامی، اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و ... نقش بر آب ساختند.

انقلاب اسلامی ایران که در سال ۱۳۵۷ به پیروزی رسید، نهضتی بود که در ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ آغاز شد. زن مسلمان ایرانی نیز در این سال‌های آتش زیر خاکستر، همگام با مردان در جهاد و مبارزه با طاغوت بود و هرچه به سال ۱۳۵۷ نزدیک می‌شد، بر تعداد و بر شدت فعالیت این زنان افزوده می‌شد.

فراتر از شعارها، هزاران زن به‌شدت در انقلاب اسلامی بسیج شدند و در گروه‌های مختلف به طور فعال در کنار همتایان مرد شرکت کردند. زنان نه‌تن‌ها با رأی دادن، بلکه با راهپیمایی، تظاهرات و شعار دادن به انقلاب کمک کردند. هم‌چنین زنان در مراقبت از مجروحان مشارکت داشتند.

پزشکان زن به درخواست کمک مجروحان پاسخ می‌دادند و خانه خود را برای کسانی که به کمک نیاز داشتند بازمی‌کردند. در حالی که زنان، خود، شمار قابل توجهشان کشته، شکنجه، دستگیر یا زخمی شدند و برخی از آن‌ها هم درگیر فعالیت‌های چریکی بودند، اما بیشتر آن‌ها به روش‌های غیرمستقیم به انقلاب مردمی کمک می‌کردند. بسیاری از زنان نیز نه‌تن‌ها درگیر در انقلاب شدند بلکه در بسیج مردان و سایر زنان غیرسیاسی نیز نقش مهمی داشتند.

بنیان‌گذار انقلاب اسلامی بار‌ها با تکریم و تحسین از نقش فعال و مؤثر بانوان در پیروزی و شکل‌گیری انقلاب اسلامی یاد کرده و فرموده است زنان در مقدرات کشور سهیم باشند.

ایشان با تیزبینی و درایت خاص خود اذعان کرد انقلاب اسلامی ایران بدون شرکت بانوان به ثمر نخواهد رسید و در آستانه اوج‌گیری انقلاب، شرکت زنان را واجب اعلام کرد و حتی موافقت پدر یا شوهر را لازم ندانست.

با توجه به اسناد موجود از تاریخ انقلاب و مطالعه آن‌ها درمی‌یابیم نقش زنان در پیروزی انقلاب کمتر و کم‌رنگ‌تر از مردان نبوده است تا جایی که در برخی مناطق ایران، ابتدا زنان شروع به مبارزه با رژیم طاغوت کردند و بعد مردان وارد صحنه شدند.

زنان به عنوان نیمی مؤثر از جامعه نقشی اساسی در همه عرصه‌های انقلاب ایفا کردند و چه‌بسا اگر زنان حضور نمی‌داشتند، انقلابی با آن گستردگی و عظمت شکل نمی‌گرفت.

زنان در مقدرات کشور سهیم باشند

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->