عبدالرضا اکبری «شاپرک خانوم» را به صحنه می‌آورد برنامه «ماجرای جنگ» با میهمانان کشوری و لشکری به آنتن بازمی‌گردد ویدئو | شروین حاجی‌پور صدای نماهنگ تازه فیلم «زن و بچه» شد اختتامیه جشنواره ملی موسیقی جوان | معرفی برگزیدگان بخش‌های مختلف فیلم جدید مارتین اسکورسیزی با حضور دی‌کاپریو و لارنس کلید می‌خورد ۱۲ روز با سینمای دفاع مقدس | جدول پخش فیلم‌ها اعلام شد زمان پخش ثابت مسابقه «۱۰۰» اعلام شد «اسکار از دیروز تا امروز» موضوع پرونده ویژه این هفته «هفت» رائد فریدزاده از تأسیس صندوق توسعه سینما در استان‌ها خبر داد وزیر ارشاد: شعر شهریار مرز زبان کلاسیک و زبان گفتاری را درنوردیده است ارسال ۵۰۰ اثر به جشنواره ادبی داستان‌کوتاه «هشت» در مشهد علیرضا خمسه به «استخر» سروش صحت پیوست برگزاری نخستین نشست فعالان سینمای خراسان رضوی در مشهد تمام مهربانی‌های یار مهربان تصویرگر آواز‌های آبی شهر | یادی از استاد علی‌اکبر زرین‌مهر نقاش فقید مشهدی هم‌زمان با سالروز درگذشتش ماجرای تخلص استاد شهریار در مسابقه تلویزیونی «دونقطه» + فیلم گنجینه ای از هنر ناب ایرانی در حرم رضوی | گذری به موزه تخصصی فرش آستان قدس رضوی روایتی طنزآمیز از روابط انسانی | گزارشی از اکران مردمی فیلم «ناجورها» در مشهد پرتره «سیدحسن حسینی»، شاعر برجسته، روی آنتن تلویزیون + زمان پخش زوربا، یک مرد رها | معرفی کتاب «زوربای یونانی» به بهانه انتشار کتاب صوتی‌اش
سرخط خبرها

 گلدسته طلایی حرم امام علی (ع) رونمایی شد

  • کد خبر: ۹۹۲۴۷
  • ۲۶ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۳:۱۵
 گلدسته طلایی حرم امام علی (ع) رونمایی شد
گلدسته مرمت‌شده حرم حضرت علی (ع) در شهر نجف که به همت متخصصان ایرانی بازسازی شده، با حضور نخست‌وزیر عراق رونمایی شد.

به گزارش شهرآرانیوز، ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات اعلام کرد: گلدسته‌ها و ایوان حرم امام علی (ع) از مهمترین بخش‌های عمارت تاریخی این حرم و از جمله میراث ارزشمند هنر و معماری ایرانی اسلامی است.

این بنای باشکوه توسط استادکاران ایرانی در عصر صفوی و زیر نظر "شیخ بهایی" ساخته و با کاشی‌هایی به رنگ سبز نماکاری شده بود که بعد‌ها به دستور نادرشاه افشار، با پوشش نازکی از طلا آبکاری شد.

از آن زمان تا کنون به دلیل عوامل مختلف، این بنای تاریخی دچار آسیب و فرسایش شده بود که ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات در چند مرحله به ترمیم و مرمت آن اقدام کرده است.

همچنین کتیبه‌های میناکاری‌شده با اشعار فارسی، ترکی و هندی صد‌ها سال روی ایوان تاریخی نجف نصب شده بود که در زمان حکومت صدام از روی ایوان کنده شد.

پس از سقوط دیکتاتوری صدام، با همت متخصصان ستاد توسعه و بازسازی عتبات این کتیبه‌های تاریخی دوباره بازسازی و مرمت و در جای خود نصب شدند که شعر معروف «ز ایران درگهت را بر در خلد برین/ می‌دهند آواز طبتم فادخلو‌ها خالدین» یکی از آن‌ها است. از چند سال پیش نیز مرمت گلدسته‌های ایوان نجف در دستور کار ستاد توسعه و بازسازی عتبات قرار گرفت که کار مرمت مناره جنوبی سال ۹۸ پایان یافت.

اینک همزمان با میلاد امام علی (ع)، مناره مرمت‌شده شمالی نیز به عنوان پیشکشی دیگر از سوی ایرانی‌ها و در حضور مردم، علما، مسؤولان ستاد توسعه و بازسازی عتبات و الکاظمی، نخست‌وزیر عراق رونمایی شد.

مجید نامجو ، جانشین رییس ستاد توسعه و بازسازی عتبات در حاشیه این مراسم گفت: براساس این طرح، حدود ۴۵۰۰ خشت مسی که قرن‌ها پیش توسط استادکاران ایرانی با روکش نازکی از طلا آبکاری شده بود، ابتدا شماره‌گذاری شد و پس از جداسازی از گلدسته، در کارگاه مخصوص ترمیم و دوباره با پوشش نازکی از طلا به قطر چند میکرون پوشیده و در نهایت سر جای قبلی نصب شد.

او با بیان این‌که در مرحله بعدی پروژه، کار روی ترمیم خشت‌های بخش مرکزی ایوان نجف آغاز خواهد شد، تاکید کرد: تمام هزینه‌های مربوط به تامین طلا، توسط تولیت آستان مقدس علوی (حرم امام علی ع) و خیران عراقی تقبل و تامین می‌شود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->