آخرین وضعیت تشکیل مرکز جذب سرمایه‌های خارجی در خانه تاریخی «ملک» مشهد پیش‌بینی افزایش سطح کشت کلزا تا ۳۲۰۰ هکتار در خراسان رضوی صدور مجوز واردات ۱۲۰ هزار تن برنج برای تنظیم بازار در خراسان رضوی قیمت امروز خودروهای داخلی و خارجی (۲۹ مهر ۱۴۰۴) | اثر افزایش قیمت محصولات ایران خودرو در بازار آزاد نمایان شد هشدار به زعفران‌کاران | مراقب بازی دلالان باشید! کشاورزان همچنان منتظر تعیین قیمت رسمی گندم بررسی قیمت گوشت گوساله و گوسفند در مشهد (۲۹ مهر ۱۴۰۴) | ران گوسفندی چند؟ ثبت نام ۲ خودروی وارداتی آغاز شد (۲۹ مهر ۱۴۰۴) + جزئیات پایان متعادل بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۲۹ مهر ۱۴۰۴) سایپا باز هم محصولاتش را گران می‌کند پشت پرده بسته‌بندی‌های جعلی در بازار لوازم یدکی | قطعاتی که شب چینی‌اند و صبح کُره‌ای!  میزگرد شهرآرا درباره موانع و فرصت های صادرات در خراسان رضوی | چرخ‌های صادرات، آخرین امید حرکت اقتصاد قیمت دینار عراق در بازار آزاد مشهد اعلام شد (۲۹ مهر ۱۴۰۴) نوسان قیمت دلار در کانال ۱۰۶ هزار تومان در مشهد (۲۹ مهر ۱۴۰۴) تعرفه‌های آمریکا به شرکت‌های دنیا ۳۵ میلیارد دلار زیان وارد کردند مسیر قیمت طلا از ابتدای سال | بررسی روند صعودی طلا شوک دوم مالیات به نفت: این‌‍ بار توقیف ۳۲۹ هزار میلیارد تومان برخی نانوایی‌ها از مدار آرد دولتی خارج شدند سطح زیر کشت زعفران در خراسان رضوی ۹۵ هزار هکتار است | پیش‌بینی کاهش وزن عملکرد محصول به دلیل تشدید تغییرات اقلیمی نرخ طلا امروز در مشهد چند اعلام شد (۲۹ مهر ۱۴۰۴) وزیر اقتصاد خبر داد: راه‌اندازی صندوق‌ها و اوراق ارزی برای جذب نقدینگی مردم از صنایع غذایی تا چاپ و بسته‌بندی | مشهد از ۲ رویداد نمایشگاهی میزبانی می‌کند گرانی مرغ قطعه‌بندی و عدم نظارت قیمت جهانی طلا امروز (۲۹ مهرماه ۱۴۰۴) اعلام شد قیمت امروز میوه و تره بار در مشهد (۲۹ مهر ۱۴۰۴) | قیمت بالای سیر در تره‌بار تضمین قانونی وام مسکن همچنان باقی می‌ماند کاهش ۴۰ درصدی فروش و ۳۸ درصدی تولید لوازم خانگی در سال ۱۴۰۴ اثر پروانه‌ای افزایش قیمت طلا بر بازارهای نوظهور
سرخط خبرها

معافیت معلولان از پرداخت عوارض شهرداری

  • کد خبر: ۱۱۳۸۲۳
  • ۰۲ تير ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۶
معافیت معلولان از پرداخت عوارض شهرداری
افراد ناتوان از پرداخت و تحت پوشش سازمان بهزیستی از پرداخت عوارض مالیات نقل و انتقال قطعی املاک و انتقال حق واگذاری معاف شدند.

محمد استادی | شهرآرانیوز؛ در جلسه علنی روز گذشته مجلس شورای اسلامی اصلاح ماده ۱۱ لایحه دو فوریتی درآمد پایدار و هزینه شهرداری‌ها و دهیاری‌ها به تصویب نمایندگان رسید تا براساس آن افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره) از پرداخت عوارض نقل و انتقال املاک معاف شوند.

لایحه درآمد پایدار و هزینه شهرداری‌ها و دهیاری‌ها به دلیل ایرادات متعددی که شورای نگهبان به آن وارد کرده بود، مدت‌ها میان این نهاد و مجلس شورای اسلامی در رفت و آمد بود تا نظر شورای نگهبان در این لایحه مهم اعمال شود.

۵ دی ماه ۱۴۰۰ لایحه درآمد پایدار شهرداری در مجلس تصویب و برای تأیید نهایی و ابلاغ به شورای نگهبان ارسال شد که با ایراداتی که این شورا به لایحه گرفت، باز هم برای اصلاح به مجلس فرستاده شد.

براساس نظر شورای نگهبان تبصره یک ماده ۱۱ این قانون که مربوط به معافیت پرداخت عوارض نقل و انتقال ملک و حق واگذاری برای افراد ناتوان است ابهاماتی داشت که در جلسه دیروز مجلس این ابهامات برای تأمین نظر شورای نگهبان رفع شد.

براساس آن چیزی که با ۱۸۹ رأی موافق در مجلس به تصویب رسید، مالکان موظف اند هنگام پرداخت مالیات ماده (۵۹) قانون مالیات‌های مستقیم، مالیات نقل و انتقال قطعی املاک و انتقال حق واگذاری -به ترتیب دو درصد و یک درصد- را به عنوان عوارض به حساب شهرداری محل واریز کنند، اما افراد ناتوان از پرداخت که تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی هستند برای یک بار از پرداخت عوارض ذکر شده معاف هستند.

در زمینه سایر افراد ناتوان از پرداخت، آیین نامه اجرایی که شامل نحوه تشخیص این افراد است براساس سطح درآمد و دارایی آن هاست که توسط وزارت کشور، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و وزارت امور اقتصادی و دارایی با همکاری کمیته امداد امام خمینی (ره) تدوین می‌شود و به تصویب هیئت وزیران می‌رسد.

این معافیت‌ها هزینه زندگی معلولان را کاهش می‌دهد

در همین راستا مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی در گفتگو با خبرنگار شهرآرا، با تأکید بر اینکه چنین مصوباتی بخشی از هزینه‌های زندگی معلولان را کم می‌کند، گفت: در چند سال گذشته در زمینه اعمال معافیت‌ها برای معلولان اتفاقات خوبی افتاده است و این مسئله هم یکی از آن هاست. پرداخت مبالغی مثل نقل و انتقال املاک و... برای بخشی از معلولان یک هزینه جدی به حساب می‌آید و اعمال معافیت برای آن‌ها می‌تواند هزینه‌های زندگی معلولان را کم کند.

مسعود فیروزی با بیان اینکه باید برای سازمان‌هایی که از اجرای این قانون‌ها شانه خالی می‌کنند جریمه‌هایی در نظر گرفته شود، افزود: مجلس اگر قانونی را برای معلولان تصویب می‌کند، باید جریمه‌هایی را برای افراد یا سازمان‌هایی که به هر شکلی آن را اجرا نمی‌کنند در نظر بگیرد تا همه و حتی سازمان‌های دولتی ملزم به اجرای قانون شوند.

این اشکال در قانون جامع حمایت از معلولان دیده می‌شود و فقط در فصل ۲ که مربوط به مناسب سازی است و فصل ۵ که مربوط به حوزه کارآفرینی است برای کسانی که از اجرای این قانون سرباز بزنند و وظایف قانونی شان را انجام ندهند جریمه‌هایی در نظرگرفته شده است و در دیگر فصول آن جریمه‌ای پیش بینی نشده است، درحالی که با در نظرگرفتن جریمه همان طور که گفتم، همه، به ویژه سازمان‌های دولتی، ملزم به اجرای قانون خواهند شد.

شهرداری مصوبات مجلس و شورا را تمام و کمال اجرا می‌کند

جواد شکوری، مشاور امور معلولان شهردار مشهد نیز با اشاره به اجرای تمام و کمال مصوبات شورا توسط شهرداری برای معلولان به شهرآرا گفت: شهرداری به تنهایی و بدون مصوبه مجلس یا شورا نمی‌تواند معافیت‌هایی برای معلولان اعمال کند، اما مصوباتی از این دست پیش از این در شورای شهر مشهد تصویب شده است که شهرداری در این دوره همه آن‌ها را اجرا می‌کند. با رویکردی که در شهرداری مشهد وجود دارد، خودمان را مکلف می‌دانیم هر قانونی را که ویژه معلولان تصویب شود و مربوط به شهرداری باشد اجرا کنیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->