افزایش سه‌برابری بودجه حمایت از ورزش بانوان در دوره ششم مدیریت شهری مشهد شهردار مشهد مقدس: شهرداری و شورای شهر حامی ورزش بانوان است +فیلم انتصاب سرپرست شهرداری منطقه ۲ مشهد مقدس (۲۱ خرداد ۱۴۰۴) همدلی زوج‌های جوان مشهدی در پویش اطعام عید غدیر ۱۴۰۴ ۲ یادمان بزرگ شهدا در مشهد هم‌زمان با کنگره ۱۸ هزار شهید استان افتتاح خواهد شد اجرای عملیات تعریض خیابان خیام شمالی در مشهد (۲۱ خردادماه ۱۴۰۴) علت نقص فنی خط یک مترو مشهد چه بود؟ (۲۱ خرداد ۱۴۰۴) ویدئو | تحول ترافیکی بزرگراه پیامبر اعظم (ص) مشهد با ساخت ۶ پل جدید تا شاهنامه برگزاری جشنواره گل در باغ گل‌های مشهد (۲۳ خرداد ۱۴۰۴) رئیس کمیسیون خدمات شهری و محیط زیست شورای اسلامی شهر مشهد مقدس: اجرای پروژه‌های شهری منوط به پیوست زیست محیطی است برخورد قاطع شهرداری مشهد با ساخت‌وساز‌های غیرمجاز آغاز توزیع بلیت‌های رایگان استخر روباز بوستان ملت مشهد کنگره بزرگداشت ۱۸ هزار شهید بزرگترین رویداد فرهنگی در حوزه ایثار و شهادت خراسان رضوی است کیفیت هوای کلانشهر مشهد امروز ناسالم است (۲۱ خرداد ۱۴۰۴) شهردار مشهد مقدس: معراج شهدا، پیش از برگزاری کنگره بزرگداشت ۱۸ هزار شهید خراسان رضوی، به بهره‌برداری خواهد رسید + فیلم آماده‌باش سراسری برای مقابله با سیل احتمالی و وقوع آب‌گرفتگی در خراسان رضوی (۲۰ خرداد ۱۴۰۴) عضو شورای اسلامی شهر مشهد: پروژه‌های شهری بیش از هر زمان دیگری در حال بهره‌برداری هستند آماده‌باش ۶ هزار و ۵۰۰ نیروی خدمات شهری مشهد درپی صدور هشدار نارنجی هواشناسی خراسان رضوی (۲۰ خرداد ۱۴۰۴) احداث ۶ پل در بزرگراه پیامبراعظم(ص) مشهد، حدفاصل بزرگراه هاشمی‌رفسنجانی و شهرک صنعتی پیش‌بینی هوای مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۲۰ خرداد ۱۴۰۴) | بارش‌های رگباری و احتمال وقوع صاعقه و تگرگ در مشهد
سرخط خبرها

نگذارید نوروز ۱۴۰۱ تکرار شود

  • کد خبر: ۱۵۵۱۱۶
  • ۲۴ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۵:۲۳
نگذارید نوروز ۱۴۰۱ تکرار شود
میزبانی از زائران نوروزی مشهد ملزوماتی را می‌طلبد که بی‌توجهی به هر یک از این سرفصل‌ها، کُمیت خدمت‌رسانی به مهمانان این شهر را می‌لنگاند.

کمتر از یک هفته به آغاز سال جدید باقی مانده و تقارن روز‌های آغازین سال با ماه مبارک رمضان، زمینه‌ساز حضور زودهنگام زائران امام‌هشتم (ع) در واپسین روز‌های اسفند در شهر مشهد شده است. هرچند از جلسات هماهنگی ماه‌های گذشته مسئولان استان می‌توان این امید را داشت که همه بضاعت دستگاه‌ها پای کار میزبانی از زائران رضوی قرار می‌‎گیرد، برخی از تجربه‌های نه چندان خوشایند سال گذشته، به‌ویژه در زمینه اسکان مهمانان نوروزی شهر و همچنین برخی از نشانه‌های میزبانی اکنون، نگرانی‌هایی را برای تکرار این رخداد تشدید می‌کند.

میزبانی از زائران نوروزی مشهد ملزوماتی را می‌طلبد که بی‌توجهی به هر یک از این سرفصل‌ها، کُمیت خدمت‌رسانی به مهمانان این شهر را می‌لنگاند. حمل‌و‌نقل، اسکان، تأمین کالا‌های مورد نیاز و تأمین بهداشت و درمان زائران ارکان و پایه‌های اساسی میز میزبانی مشهدی‌ها به شمار می‌آیند که در صورت کم‌توجهی به هر یک از مؤلفه‌های مذکور، شاهد نوسان در خدمت‌رسانی مطلوب و مورد توقع به مهمانان شهرمان خواهیم بود؛ موضوعی که در بهار ۱۴۰۱ و در نخستین نوروز بعد از فروکش کردن مقطعی کرونا، پاشنه آشیل برخی از دستگاه‌ها و نهاد‌ها شد و این غافلگیری و نحوه مدیریت زمینه نقد شمار زیادی از زائران و مجاوران بارگاه امام‌هشتم (ع) را فراهم کرد.

در نگاه اول اگر به آمار و ارقام چند‌ده‌میلیونی زائران مشهد در سال و تراکم حضور حدود ۱۰ میلیونی آن‌ها در ایامی مثل نوروز و دهه پایانی صفر باور داریم، قاعدتا باید زیرساخت‌های اسکان و حمل‌و‌نقل این جمعیت را نیز بر‌اساس همین آمار فراهم کنیم؛ بر اساس آخرین آماری که متولیان اسکان زائران نوروزی اعلام کرده‌اند، اکنون چیزی حدود ۶۰۰‌هزار نفرشب اقامت برای زائران آغازین روز‌های شهر مشهد تدارک دیده شده که شامل همه بضاعت شهر اعم از هتل‌ها، هتل‌آپارتمان‌ها، خانه‌مسافرها، مساجد، حسینیه‌ها، مدارس، سالن‌های چند منظوره و... است که تقریبا با ظرفیتی که سال قبل هم برای این موضوع در نظرگرفته شده بود، چه از حیث تعداد و چه از حیث پراکنش مراکز اقامتی، برابری می‌کند.

پرواضح است که بضاعت اقامتی شهر مشهد به‌هیچ‌وجه با حجم زائران ورودی این شهر در روز‌های نوروز که سال آینده کمی فشرده‎تر از امسال و سال‌های قبل هم شده، همخوانی ندارد و برای جلوگیری از تکرار مشکلات مزبور باید راه چاره‌ای اساسی اندیشید.

از سوی دیگر داستان حمل‌و‌نقل زائران و مسافران نوروزی شهر مشهد هم قصه پرغصه‌ای دارد که دست بر‌قضا همیشه مدیران امر را دیرهنگام غافلگیر می‌کند و سبب‌ساز شرمساری میزبانان از مهمانان شهر می‌شود. به جز مبادی جاده‌ای، نبود یا کمبود یا بازار سیاه بلیت مسیر‌های هوایی، ریلی و اتوبوسی همواره به عنوان یک چالش پیش روی زیارت مشهد مطرح بوده است و در ایام اوج حضور مسافر سبب‌ساز نارضایتی‌های زیادی می‌شود.

برای مثال با وجود اجرای طرح پیش‌فروش قطار‌های نوروزی، اگر همین حالا سری به سایت‌های مرتبط فروش بلیت بزنید، یا بلیتی پیدا نمی‌کنید یا آن چیزی که می‌یابید فاصله زیادی با کیفیت مدنظرتان دارد؛ مشکلی که درخصوص بلیت‌های هواپیما هم مسبوق به سابقه است. البته مهار این مشکلات دشوار نیست و مسئولان خراسانی و مشهدی این حوزه باید با چاره‌اندیشی به‌موقع و البته حضور میدانی در هر عرصه‌ای که زمینه‌ساز مشکلات برای زائران می‌شود، از بروز چالش‌هایی از جنس چالش‌های نوروز ۱۴۰۱ جلوگیری کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->