پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) | کاهش کیفیت هوا در راه مشهد سناریوی زورگیری از امیرمحمد خالقی تکرار شد | این بار در گلستان آخرین مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور فردا (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) کدام بازنشستگان از دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی خط خوردند؟ گزارش صدای مردم از دغدغه‌های مردمی برای کیفیت نان | خرده روایت‌های نان از چه سنی باید ضدآفتاب زد؟ انهدام باند کلاهبرداری توسط پلیس فتای مشهد | راز  ویلای سیاه برملا شد گرد و غبار در کمین مشهد ۳ ماه حساس، پیش روی تأمین آب مشهد سلامت مادران و نوزادان پایه و اساس خانواده و جامعه سالم است وزیر بهداشت: یک میلیارد دلار برای تامین داروهای استراتژیک جذب خواهد شد اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به چهار بیمار زندگی دوباره بخشید  (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) بیش از ۵۵درصد مطالبات دارویی و تجهیزات پزشکی پرداخت شد پیش‌بینی رگبار باران در ۱۲ استان کشور (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) مسواک چه زمانی باید عوض شود؟ میخچه پا چیست و چگونه درمان می‌شود؟ معاون وزارت بهداشت: افزون بر ۵۰ درصد بزرگسالان کشور چاق هستند تصادف مرگبار پژو پارس و پراید در بایگ خراسان رضوی + جزئیات (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) آماده باش هلال احمر در خراسان رضوی و ۲۰ استان دیگر برای بارش‌های شدید بهاری آیا وعده دروغ ازدواج جرم است؟ | پاسخ حقوقی به یک فریب عاطفی ! عزل سه مدیر در هلال احمر + جزئیات هشدار پژوهشگران: بی‌تحرکی و تنبلی به مغزتان آسیب می‌زند واژگونی خودرو در جاده سبزوار - نیشابور با یک فوتی و ۶ مصدوم (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) انفجار مهیب گاز پیک‌نیک در مشهد با یک مصدوم (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) آمار نهایی سفرهای نوروزی سراسر کشور اعلام شد | مشهد و خراسان رضوی در جمع مقاصد برتر و پر تردد آخرین آمار داوطلبان کنکور ۱۴۰۴ اعلام شد درباره توصیه‌های غذایی کارشناس‌نماها در فضای مجازی | تغذیه زرد تشیکل کلاس‌های جبرانی رایگان برای دانش آموزان در پایان سال تحصیلی تشخیص سرطان با نانوداروی "تیلمانوسپت" ایرانی فراخوان وزارت علوم برای جذب امریه در دانشگاه‌ها (۱۷ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

حفظ باروری در بیماران سرطانی

  • کد خبر: ۱۷۸۷۹
  • ۲۷ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۲
حفظ باروری در بیماران سرطانی
عضو تیم تخصصی مرکز ناباروری ابن‌سینا به راهکارهایی برای حفظ باروری در بیماران سرطانی اشاره کرد و گفت: فریز کردن تخمک، اسپرم، جنین و بافت جنین، راهکاری مناسب برای حفظ باروری در بیماران سرطانی است.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر افسانه شه‌بخش افزود: در حال حاضر روش‌هایی برای حفظ باروری در زنان و مردان مبتلا به سرطان وجود دارد تا از نگرانی‌های این افراد بابت ناباروری بکاهد و آنان پس از درمان سرطان، بتوانند صاحب فرزند سالم شوند.

وی با اشاره به اینکه روش‌هایی مانند فریز جنین، تخمک و اسپرم برای حفظ باروری بیماران سرطانی وجود دارد؛ گفت: روش دیگری که به بیماران سرطانی برای حفظ باروری می‌توان کمک کرد فریز کردن بافت تخمدان است که از طریق روش‌های جراحی ( لاپارسکوپی ) لایه خارجی تخمدان را برداریم و آن را فریز کنیم.

عضو تیم تخصصی مرکز ناباروی ابن سینا اظهار داشت: معمولا این روش‌ها حدود ۲ هفته زمان می‌برد که این کار با هماهنگی بیمار و متخصصان سرطان انجام می‌شود.

وی با اشاره به اینکه برای حدود ۱۰ سال می‌توان تخمک، اسپرم یا جنین را ذخیره سازی کرد، گفت: احتمال باردار شدن با جنین فریز شده ۳۸ درصد و با استفاده از تخمک فریز شده ۳۴ درصد است.

وی افزود: این راهکارها برای افرادی که زمان بسیار اندکی برای درمان قبل از بیماری دارند یا زنانی که به دلایل متعدد از جمله تحصیلات و اشتغال، تمایلی به فرزندآوری در حال حاضر ندارند هم توصیه می‌شود.

شیمی‌درمانی می‌تواند کارکرد تخمدان و اسپرم را کاهش دهد

وی با اشاره به اینکه درمان‌های سرطان اعم از شیمی درمانی و رادیوتراپی می‌تواند کارکرد تخمدان و اسپرم را کاهش دهد، گفت: لذا باید آگاهی را به بیماران بدهیم که روش هایی برای حفظ باروری آنان وجود دارد و می‌توانند از آن‌ها استفاده کنند.

شه بخش ادامه داد: این افراد قبل از درمان بیماری خود، می‌توانند اقدام به نگهداری تخمک یا اسپرم و جنین کنند تا نگرانی در مورد باروری خود نداشته باشند.

جراح زنان و فلوشیپ ناباروری با اشاره به اینکه باید به باروری افراد سرطانی توجه جدی شود، اظهار داشت: در حال حاضر سرطان در اکثر موارد قابل تشخیص و درمان است و در نتیجه امید به زندگی این افراد افزایش یافته و باید با روش های نوین به دنبال رفع ناباروری آنان بود.

وی گفت: باتوجه به پیشرفت‌های خوبی که در حوزه درمان سرطان به وجود آمده است، میزان زنده ماندن بیماران به خصوص در سنین باروری افزایش یافته و به همین دلیل بهبود کیفیت زندگی آنان از اهمیت بالایی برخوردار است.

شه بخش اظهار داشت: با افزایش سن ذخیره تخمدان زنان کاهش پیدا می‌کند و در این صورت کیفیت تخمدان هم کاهش خواهد یافت و به همین دلیل آنان احتمال باروری مناسب را از دست می‌دهند.

وی بهترین سن برای بارداری زنان را ۲۰ تا ۳۵ سال اعلام کرد و افزود: بعد از ۳۵ سالگی، ذخیره تخمدان کاهش محسوس پیدا می‌کند و آنان مستعد مشکلات مختلف بارداری می‌شوند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->