ورودی های پایانه مرزی مهران به ۱۴ مورد افزایش یافت حضور بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار زائر در حج ۱۴۰۴ نماز عید قربان را چگونه بخوانیم؟ اقامه نماز عید قربان در حرم امام‌رضا(ع) (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) آیت‌الله علم‌الهدی در خطبه‌های باشکوه نماز عید قربان: مسئولان در برابر بدحجابی بی‌تفاوت باشند، مدیون خون شهدا هستند مراسم قرائت دعای عرفه در مشهد هم‌زمان با سراسر کشور برگزار شد + فیلم (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) دعای عرفه از کدام شبکه‌های تلویزیونی پخش می‌شود؟ مناجات عرفه، کلاس درس امام شهیدان (ع) در یادآوری نعمات الهی دعای عرفه مقدمه‌ای برای قربانی نفس در عید قربان | غفلت از عرفه، ازدست‌دادن فرصتی ناب مراسم باشکوه دعای عرفه در حرم امام‌رضا (ع) امروز ، پنجشنبه (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) ساعت ۱۵:۳۰ ۵۲ زائر ایرانی در عربستان بستری شدند (۱۴ خرداد ۱۴۰۴) اعمال مخصوص شب و روز عرفه پنج شب با امام(ره) | واکاوی ابعاد مغفول‌مانده یک رهبر تاریخ‌ساز در برنامه «رواق امام» ازدحام زائران کربلا در مرز مهران در آستانه روز عرفه + فیلم ۲۰ هزار لباس شیرخوارگان حسینی در حرم مطهر رضوی دوخته خواهد شد تولیت آستان قدس رضوی: ۳۶ سال زعامت رهبر معظم انقلاب، استمرار راه امام خمینی (ره) است انتشار برای اولین بار | دست نوشته شهید حاج قاسم سلیمانی درباره امام خمینی (ره) + عکس مردی که به وعده‌اش عمل کرد | روایت رئیس جمهور ونزوئلا از دیدار با شهید سلیمانی + عکس نشست تبیینی انتقال تجربه «پشت پرده» در مشهد برگزار شد| تمدن غرب در اختیار یهود+ فیلم بزرگداشت سالگرد ارتحال امام‌خمینی(ره) در بیش از هزار شهر و روستا‌های کشور | پوشش خبری برنامه توسط ۶ هزار خبرنگار
سرخط خبرها

مادران مشهدی، مهمان ویژه اعتکاف ۱۴۰۲ | ۴ مسجد محوری مشهد امسال میزبان طرح ویژه اعتکاف مادر و کودک است

  • کد خبر: ۲۰۷۸۱۶
  • ۰۳ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۰
مادران مشهدی، مهمان ویژه اعتکاف ۱۴۰۲ | ۴ مسجد محوری مشهد امسال میزبان طرح ویژه اعتکاف مادر و کودک است
رجب، ماه بارش رحمت الهی است و به موازات اعیاد فرخنده و مبارکی همچون سالروز ولادت امیرمؤمنان، حضرت‌علی (ع)، آغاز ایام البیض یا همان مراسم معنوی اعتکاف نیز بر برکات معنوی آن می‌افزاید.

به گزارش شهرآرانیوز، امسال علاوه بر حرم‌مطهر‌رضوی، ۱۹۳ مسجد شهر نیز همچون سال‌های گذشته خود را برای میزبانی شایسته از معتکفان آماده می‌کنند.

اعتکاف ویژه برای ناشنوایان و معلولان

به گفته رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان، برای مراسم امسال، طرح‌های ویژه‌ای به‌موازات مراسم سراسری برای عموم مردم اجرا خواهد شد تا اعتکاف‌۱۴۰۲ نسبت به ادوار گذشته با کیفیت بهتری برگزار شود. حجت‌الاسلام‌والمسلمین مجتبی مهدوی‌ارفع تصریح کرد: دو پیشنهاد ویژه در ستاد اعتکاف مطرح شده که این مرکز زیرساخت‌های آن را فراهم کرده است. در طرح اول، اعتکاف ویژه ناشنوایان و معلولان در مساجد منتخب شهر برگزار خواهد شد که در آن به‌موازات ادعیه و زیارات ویژه همچون دعای کمیل تصویری، مربیان و مبلغان ویژه این اقشار نیز آماده فعالیت هستند تا بتوانند سخنرانی ویژه ناشنوایان را پوشش بدهند.

مساجد، میزبان اعتکاف ۳‌هزار دانش‌آموز

وی گفت: علاوه‌بر‌این در راستای اجرای آزمایشی طرح اعتکاف مادر و کودک که سال گذشته با استقبال گسترده مادران مشهدی مواجه شد، امسال در چهار مسجد محوری مشهدالرضا(ع) این طرح به‌صورت ویژه اجرا خواهد شد و داوطلبان می‌توانند به‌صورت خانوادگی در این مراسم حضور پیدا کنند. در کنار انجام مناسک ویژه برای مادران، مهدکودک‌هایی هم با حضور مربیان آموزش دیده در مساجد برپاست تا زمینه بازی، سرگرمی و البته آموزش برای کودکان نیز فراهم باشد.

طرح پیوند مسجد و مدرسه، یکی دیگر از موضوعاتی است که حجت‌الاسلام‌والمسلمین مهدوی‌ارفع به تشریح جزئیات آن پرداخت و بیان کرد: یکی دیگر از برکات اعتکاف امسال در فراهم آوردن امکان میزبانی مساجد از ۳ هزار دانش‌آموز مشهدی است. این موضوع در حاشیه طرح پیوند مسجد و مدرسه صورت می‌گیرد و براساس آن، آراسته‌ترین و آماده‌ترین زیرساخت مساجد شهر در خدمت آموزش‌و‌پرورش قرار می‌گیرد تا نوجوانان ما در پایان ایام‌البیض، مسجد را با خاطره دل‌نشینی از اعتکاف ترک کنند.

هزینه اعتکاف توافقی است

«بسیاری از معتکفان خواهان این هستند که یک یادگاری معنوی از مراسم اعتکاف به همراه داشته باشند.» رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان با بیان این مطلب، گفت: بر‌همین‌اساس مقرر شده است بسته‌های فرهنگی ویژه شامل مهر، تسبیح، جانماز، کتب ادعیه، نمک و نبات متبرک، تابلویی از حرم‌مطهر‌رضوی و جزوات آموزشی‌فرهنگی تهیه شود. هزار بسته این‌چنین به ارزش ۲۵۰‌هزار تومان با ۸۰‌درصد تخفیف از آستان‌قدس‌رضوی تهیه شده است و در اختیار معتکفان قرار خواهد گرفت.

وی در پاسخ به سؤالی درباره هزینه حضور داوطلبان در این مراسم معنوی، تصریح کرد که هزینه اعتکاف امسال به‌صورت توافقی میان داوطلبان و مساجد تعیین می‌شود و رقم آن به فراخور تقاضای افراد تفاوت خواهد داشت. حجت‌الاسلام‌والمسلمین مهدوی ارفع افزود: بدیهی است برای مساجدی که معتکفان خواهان پذیرایی به بهترین وجه ممکن با افطار کامل و میان‌وعده هستند، هزینه بیشتری تعریف خواهد شد، اما به‌طور‌کلی، قانون ویژه‌ای که در اعتکاف امسال به‌طور‌جدی اجرا می‌شود، طرح ممنوعیت دریافت وجه از معتکفان توسط مساجد میزبان است؛ زیرا باور ما این است که یکی از کارکرد‌های ذاتی مسجد در عبادت معتکفان تعریف می‌شود و بنابراین به‌جز هزینه توافقی برای تأمین سفره‌های افطار و سحر، هیچ هزینه دیگری برای تخصیص فضا دریافت نخواهد شد.

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان‌های خراسان این را هم گفت که به‌صورت گسترده، طرح تأمین ویژه اقلام خوراکی با تخفیف برای مساجد شهر در حال اجراست و هیئت‌امنا یا مدیران مساجد در‌حال دریافت برنج، روغن، شکر و سایر اقلامی هستند که برای پذیرایی شایسته از معتکفان مورد نیازشان خواهد بود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->