به گزارش شهرآرانیوز، خاکشیر یکی از شربتهای سنتی ما ایرانیان است که علاقمندان زیادی را در فصل تابستان دارد و سبب رفع تشنگی در تابستان میشود. خاکشیر دارای املاح و شنریزههای فراوانی است که در صورت شسته نشدن صحیح مشکلات بی شماری را برای شما به وجود میآورد. در این بخش طریقه شستشوی صحیح خاکشیر را آموزش خواهیم داد تا بتوانید یک شربت خاکشیر گوارا تهیه کنید و از نوشیدن آن لذت فراوان ببرید.
خاکشیر برگ و خاشاک فراوانی دارد بنابراین بهتر است قبل از شستشو مقداری خیسانده شود تا برگهای آن به سطح آب بیاید.
برای خیساندن خاکشیر آن را درون یک کاسه بزرگ میریزیم و سپس به آن آب اضافه میکنیم.
پس از اضافه کردن آب خواهید دید که خاکشیر به شکل گلوله میشود بنابراین باید برای باز کردن گلولهها خاکشیر را با قاشق یا چنگال هم بزنید تا به مرور ته نشین شود.
سپس آب ظرف را آرام آرام خالی میکنیم.
دوباره ظرف را پر از آب میکنیم و مدتی صبر میکنیم تا خاکشیر در آب بماند سپس باز هم روی سطح آب را خالی میکنیم.
این کار را تا جایی ادامه میدهیم که آب خاکشیر کاملا زلال گردد و هیچ برگ و خاشاکی روی آب نباشد.
سپس خاکشیر را هم میزنیم و آرام در ظرف بزرگتری که از جنس روی است میریزیم.
این کار را به این علت انجام میدهیم که شن یا سنگریزه جمع شده در ته ظرف با خاکشیر مخلوط نشود و در همان ظرف باقی بماند.
شنهای ته ظرف را خالی میکنیم و ظرف را میشوییم و دوباره خاکشیر را آرام هم میزنیم و درون ظرف میریزیم.
این کار را تا جایی ادامه میدهیم که هیچ شنی کف ظرف باقی نماند.
آب شست و شو خاکشیر را دور نریزید و برای آبیاری گلدان از آن استفاده نمایید.
بعد از شستن خاکشیر وقتی از تمیز بودن خاکشیرها مطمئن شدید یک شربت خوش طعم با خاکشیر تهیه نمایید و آن را با لذت بنوشید. شما میتوانید برای مهمانیهای خود نیزمخصوصا در تابستان این شربت را تهیه کنید تا میزبان خاصی برای مهمانهای خود باشید.
مواد لازم:
آب
خاکشیر
شکر
گلاب
یخ
آلو بخارا (اختیاری)
پس از شستن خاکشیر آن را درون پارچ آبی ریخته و آب و شکر (به جای شکر از عسل و یا نبات آب شده استفاده کنید) به آن اضافه میکنیم و هم میزنیم. مقداری از این شربت را میچشیم و اگر شیرینی آن مطابق با ذائقه شما بود به آن گلاب و یخ برای خنک شدن میافزاییم و نوش جان میکنیم. برخی افراد نیز برای اینکه طعم شربت آنها بی نظیر گردد مقداری آب لیمو تازه به آن اضافه میکنند.
در صورت تمایل نیز میتوانید چند عدد آلو بخارا که حدود ۷ ساعت خیس داده اید را به شربت اضافه کنید تا آب مزه آلو بخارا را بگیرد.
منبع: همشهری