به گزارش شهرآرانیوز؛ باتوجهبه اینکه کیفیت نان تا حد زیادی با مسئله سلامت خانواده ارتباط مستقیم دارد، موضوع نظارت بر پخت نان و رتبهبندی نانواییها سال گذشته در قالب طرحی به معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی پیشنهاد شد. در این طرح اهمیت کیفیت نان در راستای ارتقای وضعیت فعلی و کاهش اسراف، یکی از اهداف موردنظر است.
از جمله شاخصهای مورد نظر در این طرح مناسببودن شرایط بهداشتی نانوایی، استفاده از حرارت غیرمستقیم و بالابودن راندمان مصرف انرژی، استفاده از آرد کامل، کیفیت نان تولیدی، عدم کمفروشی وزن نان، میزان رضایتمندی مشتری، بالابودن راندمان تولید نان از آرد و گذراندن دورههای آموزشی توسط کارکنان نانواییهاست.
در همین راستا مدیرکل استاندارد خراسان رضوی در گفتگو با شهرآرا درباره روند پیگیری و اجراییشدن این طرح گفت: موضوع را در کارگروه ساماندهی گندم، آرد و نان استان که در محل استانداری تشکیل میشود پیگیری کردیم. قرار شد در جلسات کارشناسی، همه دستگاههای اجرایی که بهنوعی موضوع به آنها ارتباط دارد همراهی داشته باشند و کارشناسیهای لازم را انجام بدهند و آییننامه تدوین شود.
محمد سجادی با بیان اینکه پیشنویس این طرح در اداره کل استاندارد تنظیم شده است، اظهار کرد: چندین جلسه کارشناسی هم برگزار شد که آخرین جلسه حدود یک ماه پیش بود و تقریبا بررسی بندهای مختلف آییننامه رتبهبندی به اتمام رسیده است و یک جلسه کارشناسی دیگر که برگزار کنیم، موارد تکمیل میشود و برای تصویب نهایی به کارگروه گندم، آرد و نان استان برای تصویب نهایی ارجاع داده خواهد شد که پس از آن اجرایی شود. در مجموع این مسئله بهخوبی پیگیری شده است و امیدواریم بهزودی به نتیجه نهایی برسد.
مدیر کل استاندارد خراسان رضوی با اشاره به مسئله مهم دیگری که استفاده از آرد کامل در نانواییهاست، گفت: موضوع استفاده از آرد کامل نیز بهطور جدی دنبال میشود که در نانواییها بتوانیم از آردی که کمتر سبوس آن گرفته شده است و ارزش غذایی بیشتری دارد استفاده شود.
وی در ادامه افزود: استانداردهای این طرح بهروزرسانی شده و در کارگروه گندم، نان و آرد استان تصویب شده است. به تعدادی از نانواییها آرد کامل داده میشود و بنرهایی بر سر در نانواییها برای اطلاع مردم نصب خواهد شد تا از فواید استفاده از نان با آرد کامل مطلع شوند. این موضوع که ترویج داده شود روند جایگزینشدن نان با آرد کامل بهجای آردی که سبوس آن گرفته شده باشد، انجام خواهد شد. اینکار یکی از کارهای باارزشی است که در حوزه آرد و نان انجام میشود و امیدواریم زودتر به نتیجه برسد.