«چرمشهر» مشهد، نخستین شهرک صنعتی بدون خاموشی کشور| تکمیل پنج هزار نیروگاه خورشیدی جدید تا پایان سال ۱۴۰۴ کارت‌ سوخت آزاد پمپ‌بنزین‌ها جمع‌آوری نمی‌شود رئیس سازمان امور مالیاتی کشور: زمان استرداد مالیات صادرکنندگان کاهش خواهد یافت رئیس اتاق بازرگانی ایران: ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی، کمکی به معیشت مردم نکرده است | سیاست ارز ترجیحی باید اصلاح شود + فیلم قانون مالیات بر ارزش افزوده به‌نفع شهرداری‌ها اصلاح می‌شود | روایت نشست پربار مسئولان اقتصادی کشور در اتاق بازرگانی مشهد رئیس سازمان امور مالیاتی: سکوی شفافیت مالیات بر ارزش افزوده در مشهد موجب اعتماد عمومی است بانک‌ها در سطح استان‌ها ارزیابی می‌شوند | نشست مجمع نمایندگان خراسان رضوی با وزیر اقتصاد برگزار شد سرنوشت بانک آینده در انتظار بانک‌های متخلف | بخشودگی مؤدیان مالیاتی خوش‌حساب به استان‌ها واگذار شد حسابرسی مالیاتی از ابتدای دی‌ماه کاملاً الکترونیک می‌شود | نشست رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی کشور با اصناف مشهد برگزار شد ویدئو | طرح معاملات پایانی در بورس از ۲۰ آبان اجرایی می‌شود ثبات قیمت در بازار زعفران (۱۵ آبان ۱۴۰۴) نان یارانه‌ای در مشهد گران شد دامنه نوسان بورس به ۵ درصد افزایش می‌یابد؟ یارانه آبان ۱۴۰۴ با مبلغی اضافه چه روزی واریز می‌شود؟ قیمت امروز طلا و سکه در بازار مشهد چند؟ (۱۵ آبان ۱۴۰۴) قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۵ آبان ۱۴۰۴) + جدول حراج شمش طلا یکشنبه آینده (۱۸ آبان ۱۴۰۴) برگزار می‌شود + جزئیات امید تازه برای کارگرانی که بیمه‌شان قطع شده است دستور صرفه‌جویی ۲برابری در مصرف آب تهران صادر شد آمادگی ۱۰۰درصدی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی خراسان رضوی برای ورود به فصل سرما کاهش ۵ تا ۲۰ میلیونی قیمت خودرو در مدل‌های داخلی در یک هفته اخیر (۱۵ آبان ۱۴۰۴) + جدول زمستان امسال گاز خانه‌ها روشن می‌ماند و گاز صنعت خاموش؟ بدهکاری ۱۱ ماهه بانک مرکزی به واردکنندگان نهاده دامی کاهش وعده‌های غذایی کارگران از ۳وعده به ۲وعده و حتی به یک‌وعده | «پایه دستمزد» از یک‌سوم خط فقر کمتر است قیمت طلای جهانی در بازار امروز (۱۵ آبان ماه ۱۴۰۴) | طلای جهانی کاهشی شد کاهش قیمت دینار عراق در مشهد | پول افغانستان و ترکیه چند؟ (۱۵ آبان ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۴) | خیار کیلویی ۲۵ هزار تومان دستورالعمل اجرایی خرید و فروش طلا و نقره آنلاین تصویب شد | راه‌اندازی سامانه‌ای ناظر بر عملکرد و تعهدات پلتفرم‌های آنلاین توسط بانک مرکزی
سرخط خبرها

بانک‌ها با چه هدفی سکه را گران کردند؟

  • کد خبر: ۲۷۵۲۰
  • ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۲۰:۱۸
بانک‌ها با چه هدفی سکه را گران کردند؟
چند بانک بودند که از طریق بازار بورس اقدام به خرید سکه از مردم با قیمت بالاتر می‌کردند و نمی‌دانیم با چه اهدافی دست به این کار زدند.

به گزارش شهرآرانیوز، سکه طلا طی روزهای اخیر، رشدهای قیمتی بالایی را تجربه کرد؛ به نحوی که به‌راحتی از کانال ۶ میلیون تومان گذشت و در برخی مواقع به بالای ۷ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان هم رسید و در این روند همواره قیمت‌های بورسی از بازار آزاد جلوتر بوده است.

طی چند هفته اخیر قیمت گواهی سکه یک روزه در بورس کالا ۵۰۰ تا۷۰۰ هزار تومان بالاتر از بازار معامله می‌شد. از همین رو برخی مسئولان معتقدند دماسنج نرخ‌های سکه حرارت خود را از بازار گواهی سپرده سکه در بورس کالا یا همان معاملات موسوم به سکه یک روزه می‌گیرد.

هر چند برخی هم بر این باورند که برخی مزیت‌های ویژه بورس نسبت به بازار، موجبات این فاصله قیمتی را ایجاد کرده بود، اما به نظر نمی‌رسد این تفاوت قیمتی ۱۰ درصدی صرفاً به همین آپشن‌های حاشیه‌ای مرتبط باشد و سرانجام هم مقام ناظر بورس روز یکشنبه اعلام کرد: ‌نمادهای معاملاتی گواهی سپرده کالایی سکه طلا به دلیل وجود قیمت‌های نامتعارف در تابلوی معاملات، تا اطلاع ثانوی در مرحله پیش‌گشایش باقی خواهد ماند.

دو روز بعد از این اطلاعیه، بورس کالا تصمیم‌گیری نهایی خود را در زمینه این نوع معاملات اعلام کرد. بر اساس مصوبه جدید سازمان بورس، از روز سه‌شنبه تا اطلاع ثانوی معامله حقوقی‌ها به‌جز بازارگردان‌ها و صندوق‌های طلا و همچنین کدهای سبد در گواهی سپرده سکه ممنوع شد.

ماهیت معاملات سکه یک روزه

منظور از این مفهوم، معاملات سکه طلا در قالب گواهی سپرده کالایی در بازار بورس کالا است. یکی از موضوع‌های رایج در مورد خرید و فروش دارایی‌های مالی، خرید و فروش سکه از طریق صرافی‌های موجود در کشور است. در واقع، گواهی سپرده، ورقه بهاداری است که نشان‌ می‌دهد صاحب آن مالکیت مقدار مشخصی از یک کالا را بر عهده دارد؛ کالایی که این اوراق بابت آن منتشر شده‌اند. مثلاً اگر پنج سکه به انبار تحویل داده شود، گواهی سپرده بابت فروش پنج سکه به فرد داده می‌شود تا بتواند آن را در بازار به‌جای سکه فیزیکی معامله کنند.

مزیت این بازار در این است که افراد به‌جای تحمل ریسک نگه‌داری سکه در منزل و ریسک تقلبی بودن سکه فیزیکی، به‌راحتی در خانه و به‌صورت آنلاین، اوراق سکه معامله کنند. اوراق سکه منتشر شده در بورس قابلیت تحویل یک روزه را دارند و در صورت تمایل می‌توانید با مراجعه به انبار بانک‌ها، سکه فیزیکی معادل آن را تحویل بگیرید.

ریسک‌های خرید سکه

بنابراین در خرید اوراق گواهی، ریسک‌های ناشی از تقلبی بودن سکه یا ریسک‌های مرتبط با نگه‌داری سکه فیزیکی در منازل عملاً صفر می‌شود و هر زمانی قصد خرید یا فروش سکه وجود داشته باشد، نیازی به مراجعه حضوری به بازار نیست و به‌صورت آنلاین امکان خرید و فروش این اوراق وجود دارد. مزیت بعدی، کارمزد کمتر معامله این اوراق در بازار بورس است.

بعد از تعطیلی معاملات سکه یک روزه در روز یکشنبه، محمد کشتی‌آرای، رئیس کمیسیون تخصصی طلا و جواهر اتاق اصناف اعلام کرد: بازار سکه شاهد کاهش حباب سکه به ۲۰۰ هزار تومان بوده است. وی با تأکید بر اینکه بعد از توقف معاملات سکه در بورس، عرضه و تقاضا متعادل شد، گفت: همین امر سبب شد تقاضای کاذب در بازار سکه از بین برود.

خط‌شکنان قیمت سکه

آیت محمدولی، رئیس اتحادیه طلا و جواهر نیز در این خصوص به ایرناپلاس گفت: خرید سکه با قیمت بالاتر از کف بازار در بورس، انگیزه‌ای ایجاد کرده بود که مردم برای فروش سکه‌های خود به این بازار هجوم بیاورند.

وی افزود: پس از توقف این بازار، مطمئناً این سرمایه‌ها به بازار طلا بازخواهد گشت. بازار طلا در چند روز گذشته رو به افزایش بوده که دلیل آن هم افزایش قیمت ارزهای خارجی و رشد انس جهانی است.

به گفته محمدولی، متأسفانه بازار طلا چند سالی است که به بازار سکه و طلای آب شده تبدیل شده و نمی‌توان آن را یک بازار واقعی دانست، بلکه یک بازار دلالی و واسطه‌گری است و از نظر تولید و اشتغال تأثیری ایجاد نمی‌کند.

وی درباره علت تفاوت قیمت سکه یک روزه و بازار توضیح داد: باید دید خط‌شکنان دنبال چه می‌گشتند. به هر صورت چند بانک بودند که از طریق بازار بورس اقدام به خرید سکه از مردم با قیمت بالاتر می‌کردند، ولی اطلاع نداریم اینها با چه اهدافی دست به این کار زدند. اصلاً مگر می‌شود کسی در بازار اسکناس یک هزار تومانی را با قیمت یک هزار و ۵۰ تومان خریداری کند؟

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->