ورودی های پایانه مرزی مهران به ۱۴ مورد افزایش یافت حضور بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار زائر در حج ۱۴۰۴ نماز عید قربان را چگونه بخوانیم؟ اقامه نماز عید قربان در حرم امام‌رضا(ع) (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) آیت‌الله علم‌الهدی در خطبه‌های باشکوه نماز عید قربان: مسئولان در برابر بدحجابی بی‌تفاوت باشند، مدیون خون شهدا هستند مراسم قرائت دعای عرفه در مشهد هم‌زمان با سراسر کشور برگزار شد + فیلم (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) دعای عرفه از کدام شبکه‌های تلویزیونی پخش می‌شود؟ مناجات عرفه، کلاس درس امام شهیدان (ع) در یادآوری نعمات الهی دعای عرفه مقدمه‌ای برای قربانی نفس در عید قربان | غفلت از عرفه، ازدست‌دادن فرصتی ناب مراسم باشکوه دعای عرفه در حرم امام‌رضا (ع) امروز ، پنجشنبه (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) ساعت ۱۵:۳۰ ۵۲ زائر ایرانی در عربستان بستری شدند (۱۴ خرداد ۱۴۰۴) اعمال مخصوص شب و روز عرفه پنج شب با امام(ره) | واکاوی ابعاد مغفول‌مانده یک رهبر تاریخ‌ساز در برنامه «رواق امام» ازدحام زائران کربلا در مرز مهران در آستانه روز عرفه + فیلم ۲۰ هزار لباس شیرخوارگان حسینی در حرم مطهر رضوی دوخته خواهد شد تولیت آستان قدس رضوی: ۳۶ سال زعامت رهبر معظم انقلاب، استمرار راه امام خمینی (ره) است انتشار برای اولین بار | دست نوشته شهید حاج قاسم سلیمانی درباره امام خمینی (ره) + عکس مردی که به وعده‌اش عمل کرد | روایت رئیس جمهور ونزوئلا از دیدار با شهید سلیمانی + عکس نشست تبیینی انتقال تجربه «پشت پرده» در مشهد برگزار شد| تمدن غرب در اختیار یهود+ فیلم بزرگداشت سالگرد ارتحال امام‌خمینی(ره) در بیش از هزار شهر و روستا‌های کشور | پوشش خبری برنامه توسط ۶ هزار خبرنگار
سرخط خبرها

علوم دانشگاهی و حوزوی نیازمند رویکردی معرفتی و فلسفی است

  • کد خبر: ۳۱۱۹۹۳
  • ۰۲ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۲
علوم دانشگاهی و حوزوی نیازمند رویکردی معرفتی و فلسفی است
مدیر حوزه‌های علمیه کشور گفت: گفت: رویکرد عمیق فلسفی و معرفتی باید تار و پود همه علوم دانشگاهی و حوزوی باشد. نگاه کلان تمدنی به جای خود، اما این نگاه فلسفی جامع است که می‌تواند چراغ راه ما باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، آیت الله علیرضا اعرافی، در نشست هم‌اندیشی عملیاتی‌سازی تفاهم‌نامه مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه و دانشگاه آزاد اسلامی که در سازمان مرکزی این دانشگاه در تهران برگزار شد، با تقدیر و تشکر از مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: بسیار خرسندم که در این جمع مبارک و فخیم حضور پیدا کردم. این اجتماع هم ذاتاً ارزش دارد و هم نماد راهبرد‌های اساسی و بنیادینی است که حرکت انقلاب اسلامی را دنبال می‌کند.

وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی از ارکان مهم نظام علمی و تعلیم و تربیت کشور است، اظهار کرد: علی‌رغم فشار‌های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی که در طول این سال‌ها به کشور تحمیل شد؛ پیشرفت‌های علمی ما آنقدر بزرگ و چشمگیر است که حتی غرب هم به آن اذعان می‌کند.

عضو فقهای شورای نگهبان تصریح کرد: دانشگاه آزاد اسلامی نهاد بزرگی از دستاورد‌های انقلاب اسلامی است. ده‌ها شاخص چشمگیر اعم از تعداد دانشجو، دستاورد‌های علمی و فناوری، مراکز دانشجو، تعداد اعضای هیات علمی و... درمورد این پیشرفت‌ها وجود دارد.

وی تاکید کرد: در حوزه هم تحولات بسیار خوبی خصوصاً در سال‌های اخیر اتفاق افتاده است.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه با بیان اینکه نظام علمی کشور در معنای عام، در جهاتی آسیب‌هایی دارد که با تعامل و جدیت بیشتر می‌توان آنها را حل کرد، گفت: محور اصلی که در آن ضعف وجود دارد؛ رویکرد مبتنی بر تمدن نوین اسلامی است. عده‌ای این حرف را شعار می‌پندارند و آن را به سخره می‌گیرند، اما اگر نگاهی به صدر اسلام بیندازیم؛ می‌بینیم هسته‌های اولیه تشکیل‌دهنده جهان اسلام، همان هسته‌های علمی بودند که به تمدنی بزرگ تبدیل شدند. غربی‌ها هم بعد از رنسانس همین مسیر را طی کردند.

آیت الله اعرافی ادامه داد: ما معتقدیم انقلاب اسلامی پدیده‌ای نو و جدید است که با همت ملت ایران شکل گرفت. این مردم بودند که پیام امام را دریافت کردند و موج آفریدند و تا الآن پای آرمان‌ها ایستاده‌اند. با این وجود، برخی کاستی‌ها در مجموعه نظام علمی کشور در زمینه تقویت رویکرد ریشه‌دار و مهم تمدن نوین اسلامی مشهود است. اگر حرکت ما در این مسیر قرار بگیرد؛ قطعاً موثر خواهد بود. البته مسیری سخت و طولانی است و ملزومات حرکت در این مسیر صبر و حوصله، دقت، درک واقعیت‌ها و مقتضیات زمانه و عدم انفعال در صحنه است.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور در ادامه گفت: رویکرد عمیق فلسفی و معرفتی باید تار و پود همه علوم دانشگاهی و حوزوی باشد. نگاه کلان تمدنی به جای خود، اما این نگاه فلسفی جامع است که می‌تواند چراغ راه ما باشد. این رویکرد نه تنها مزاحم نیست، بلکه می‌تواند نقش‌ها و جایگاه‌ها را تغییر دهد و الگو‌های جدیدی برای دنیا خلق کند. حوزه و دانشگاه باید این مسئله را به جد دنبال کنند.

وی خاطرنشان کرد: رویکرد انقلابی در حل مسائل هم بسیار اهمیت دارد. به این معنا که ما در کنار عقلانیت، جرأت و جسارت هم داشته باشیم. این رویکرد به ما کمک می‌کند تا بتوانیم از گردنه‌ها و سختی‌ها با سرعت بیشتری عبور کنیم، همان‌کاری که دانشمندان ما تا به امروز در زمینه‌های مختلف اعم از موشکی و انرژی هسته‌ای انجام دادند.

آیت الله اعرافی با اشاره به اهمیت رویکرد بین‌المللی و استفاده از ظرفیت‌های این حوزه، تاکید کرد: ما باید بتوانیم در چهارچوب انقلاب اسلامی از سراسر دنیا نیرو‌های نخبه و مفید جذب کنیم. این موضوع احتیاج به یک همت فراوان و دقت نظر از طرف مسئولان دارد که درنهایت می‌تواند به پیشرفت کشور در زمینه‌های مختلف بسیار کمک کند.

منبع: شبستان

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->