رئیس جمهور فرانسه: هدف این است که دوباره شاهد ازسرگیری ارتقای هسته‌ای ایران نباشیم تلگراف نوشت: آمریکا و اسرائیل متحمل یک شکست تمام‌عیار شدند | برنامه هسته‌ای ایران دست‌نخورده باقی مانده است پیام تبریک سردار رادان به رئیس ستاد کل نیروهای مسلح تبادل اطلاعات کاخ سفید با کنگره درباره ایران محدود می‌شود حادثه امنیتی مرگبار برای نظامیان صهیونیست در غزه (۶ تیر ۱۴۰۴) جزئیات انفجار مهیب در باکو (۶ تیر ۱۴۰۴) جزئیات جدیدی از عادی سازی روابط سوریه و رژیم صهیونیستی منتشر شد زد و خورد در تظاهرات شبانه علیه نتانیاهو در تل‌آویو (۶ تیر ۱۴۰۴) جاسوس اسرائیل در گیلان به دام افتاد (۶ تیر ۱۴۰۴) صدراعظم آلمان برای احیای توافق هسته‌ای ایران اعلام آمادگی کرد عراقچی: آمریکا بود که مسیر مذاکره را به مسیر جنگ تبدیل کرد+ویدئو پیام تشکر فرمانده کل ارتش از ملت قهرمان و رزمندگان نیروهای مسلح+ویدئو هشدار وزارت اطلاعات: موساد اقدام به راه اندازی صفحات جدید کرده است گفت‎‌وگوی تلفنی پزشکیان و رئیس جمهور آذربایجان | علی‌اف استفادهٔ اسرائیل از آسمان کشورش برای حمله به ایران را تکذیب کرد! استفاده از اورانیوم ضعیف‌شده در حملات اخیر اسرائیل به ایران تأیید نشد رهبر انصارالله پیروزی ایران بر رژیم صهیونیستی را تبریک گفت فرانس ۲۴: رهبر ایران درباره هرگونه تجاوز به خاک کشورش هشدار داد شهادت سرلشکر محمدسعید ایزدی (حاج رمضان) در حملات اسرائیل آیا پاکستان با موشک هسته‌ای به آمریکا حمله می‌کند؟ ابراز نگرانی روسیه درباره اظهارات نظامیان صهیونیست پس از آتش‌بس با ایران آیت‌الله علم‌الهدی: جنگ با جبهه استکبار همچنان ادامه دارد | ضرورت فراگیر شدن مشارکت‌های مردمی سفیر ایران در ایتالیا: بازگشت ایران به گفت‌و‌گو‌ها منوط به توقف کامل اقدامات تجاوزکارانه است رئیس شورای اطلاع رسانی دولت: توقف جنگ به معنای پایان تلاش دشمن نیست کشف یک ریزپرنده در حال تصویربرداری غیرمجاز در آستانه اشرفیه سپاه پاسداران: آرامش، خردورزی و صلابت رهبر معظم انقلاب سرمایه بالنده ایران بوده است قانون الزام دولت به تعلیق همکاری با آژانس ابلاغ شد فیلم کامل سومین پیام تصویری حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی خطاب به ملت عزیز و بزرگ ایران در پی تهاجم رژیم صهیونی
سرخط خبرها

آغاز نشست فصلی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

  • کد خبر: ۳۱۹۷۱۷
  • ۱۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۶
آغاز نشست فصلی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی
نشست فصلی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دقایقی پیش با حضور نمایندگان ۳۵ کشور عضو این شورا در وین آغاز به‌کار کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، در این نشست که تا روز جمعه ادامه دارد، موضوعات مختلفی از جمله ایمنی هسته‌ای، اجرای توافقنامه‌های پادمان و فعالیت‌های علمی و پژوهشی آژانس در دستور کار قرار دارد. بررسی گزارش مدیرکل آژانس درباره نظارت و راستی‌آزمایی فعالیت‌های هسته‌ای ایران در چارچوب توافقنامه جامع پادمان و برجام از دیگر موضوعات در دستورکار شورا عنوان شده است.

شورای حکام در نشست قبلی خود، قطعنامه‌ای را که از سوی سه کشور اروپایی عضو برجام (انگلیس، فرانسه و آلمان) و آمریکا پیشنهاد شده بود، درباره برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران تصویب کرد. این قطعنامه بدون اشاره به همکاری‌های ایران با آژانس، از تهران خواسته بود تا برای حل و فصل مسائل ادعایی پادمانی، «اقدامات ضروری و فوری» انجام دهد.

این سند که با ۱۹ رأی موافق، ۱۲ رأی ممتنع و ۳ رأی مخالف به تصویب رسید، شامل ادعا‌هایی درباره ذرات اورانیوم با منشأ انسانی در دو مکان اعلام نشده در ایران است و با چشم‌پوشی از همکاری‌های گسترده تهران و آژانس، خواستار ارائه توضیح درباره این زمینه شده است. در این قطعنامه، همچنین بر ضرورت ارائه اطلاعات و اسناد مورد نیاز آژانس و دسترسی به مکان‌ها و مواد مشخص‌شده توسط بازرسان تأکید شده است.

این در حالی است که بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون بار‌ها از تأسیسات هسته‌ای ایران بازدید کرده و مدرکی دال بر انحراف برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران به سمت مقاصد نظامی نیافته‌اند. ایران نیز تأکید کرده است که همکاری‌های خود را در چارچوب موافقتنامه جامع پادمان ادامه داده و معتقد است مسائل باقی‌مانده با رویکردی فنی و غیرسیاسی قابل حل هستند.

در واکنش به این قطعنامه، ایران اقداماتی را در راستای توسعه صنعت هسته‌ای خود انجام داد که توسط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی راستی‌آزمایی و تائید شد. وزارت امور خارجه و سازمان انرژی اتمی ایران با صدور بیانیه‌ای مشترک، این قطعنامه را «غیرسازنده و سیاسی» توصیف و اعلام کردند که رئیس سازمان انرژی اتمی دستور راه‌اندازی مجموعه معتنابهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته از انواع مختلف را صادر کرده است.

میخائیل اولیانوف سفیر و نماینده دائم روسیه نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین پیشتر با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که در نشست این دور می‌توان انتظار بحث‌های داغی را درباره پرونده هسته‌ای ایران داشت.

بر اساس برنامه اعلام‌شده، رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در آغاز اجلاس، گزارشی را درباره فعالیت‌های اخیر این سازمان ارائه خواهد کرد. طبق رویه معمول، پس از سخنرانی مدیرکل، وی در جمع خبرنگاران حضور خواهد یافت و به سؤالات رسانه‌ها پاسخ خواهد داد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->