فعالیت مراکز اقامتی فاقد پروانه و پایان‌کار در مشهد متوقف می‌شود؟ بی‌مزگی میوه‌ها از کجا آب می‌خورد؟! قیمت طلای جهانی امروز (۲۶ مهرماه ۱۴۰۴) | طلای جهانی بالاخره سقوط کرد بورس جهش کرد | ورود سنگین پول حقیقی به بازار (۲۶ مهر ۱۴۰۴) شاخص‌های حذف یارانه ۱۰ میلیون نفر چیست؟ برکناری فرزین از ریاست بانک مرکزی تکذیب شد (۲۶ مهر ۱۴۰۴) صیانت از نیروی انسانی در محیط کار | اجرای آیین‌نامه اصلاحی ایمنی امور پیمانکاران از آبان ۱۴۰۴ مجوز واردات گوشت گرم گوساله از پاکستان و برزیل صادر شد ممنوعیت خرید بلیت بیش از یک کوپه قطار استاندار خراسان رضوی: واردات برنج را با ارز آزاد برای رفع نیاز استان انجام خواهیم داد کالابرگ، کالامحور خواهد شد رکود ادامه‌دار بازار خودرو (۲۶ مهر ۱۴۰۴) کاهش قیمت دلار درپی انتشار اخبار ضدونقیض از اتمام مکانیسم ماشه | دلار فردایی چند؟ (۲۶ مهر ۱۴۰۴) تأثیر حذف ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی بر قیمت کالا‌های اساسی | کارشناسان توضیح می‌دهند بررسی قیمت دینار عراق و ریال سعودی در بازار آزاد مشهد (۲۶ مهر ۱۴۰۴) ابلاغ تعرفه صفر برای واردات حبوبات و گندم از اتحادیه اوراسیا طلا امروز در مشهد چند قیمت خورد؟ (۲۶ مهر ۱۴۰۴) ریزش هم‌زمان قیمت طلا، نقره، نفت و بیت‌کوین در بازار‌های جهانی + علت (۲۶ مهر ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه در مشهد اعلام شد (۲۶ مهر ۱۴۰۴) | افت قیمت ۶ میوه پیش فروش بلیت قطار‌های مسافری ویژه آبان ۱۴۰۴ آغاز شد (۲۶ مهر ۱۴۰۴) افزایش ۲۵درصدی سفارش غذا در خانه! | مردم رستوران نمی‌روند صادرات خراسان رضوی در نیمه نخست امسال، ۳۵ درصد رشد یافت | صادرات در مسیر توسعه نحوه شناسایی معاملات رمزارز و اخذ مالیات از عایدی نقل و انتقال رمزدارایی‌ها طلا به دنبال رکوردزنی| نفت و بیت کوین در حال پس‌روی در بازارها پیش‌بینی بورس شنبه ۲۶ مهر ۱۴۰۴ پیش‌بینی قیمت دلار، طلا و سکه شنبه ۲۶ مهر ۱۴۰۴ یارانه ۱۰ میلیون نفر دیگر حذف می‌شود؟ (۲۵ مهر ۱۴۰۴) طلای جهانی باز هم رکورد زد (۲۵ مهر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

سکوت آماری در بازار مسکن

  • کد خبر: ۳۲۷۰۷۱
  • ۲۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۵:۵۴
سکوت آماری در بازار مسکن
با گذشت بیش از هشت ماه از سال ۱۴۰۳، هنوز هیچ آمار رسمی از معاملات بازار مسکن منتشر نشده است؛ در حالی که تحولات اقتصادی نیمه دوم سال گذشته بر روند خرید و فروش ملک اثر گذاشته و فعالیت مشاوران املاک را به رکود کشانده است.

به گزارش شهرآرانیوز، با گذشت بیش از هشت ماه از تابستان ۱۴۰۳، همچنان آمار رسمی و دقیق از وضعیت بازار مسکن در دست نیست. این در حالی است که تحولات اقتصادی در نیمه دوم سال گذشته، بر روند معاملات ملک اثرگذار بوده و موجب شده فعالیت دفاتر مشاور املاک نیز دچار افت شود.

از مردادماه سال گذشته به بعد، به دلیل نبود آمار شفاف، نمی‌توان تصویر دقیقی از تعداد قرارداد‌های خرید و فروش ترسیم کرد. این خلأ آماری در شرایطی رخ داده که متوسط قیمت هر متر مربع واحد مسکونی در تهران در همان زمان حدود ۹۰ میلیون تومان بوده و نشانه‌هایی از کاهش معاملات دیده می‌شد.

چسبندگی قیمتی و تأخیر در واکنش بازار

بر اساس آنچه فعالان بازار اعلام می‌کنند، بازار مسکن به دلیل ویژگی‌هایی همچون چسبندگی قیمتی و حجم بالای سرمایه‌گذاری، معمولاً با تأخیر به نوسانات اقتصادی پاسخ می‌دهد. این ویژگی باعث شده حتی در شرایط رکود سایر بازارها، قیمت مسکن به‌سختی کاهش یابد یا روندی باثبات را طی کند.

از نگاه تحلیل‌گران، توقف یا رکود در بازار‌هایی همچون ارز، طلا یا بورس، با اندکی تأخیر بر بازار مسکن نیز اثر می‌گذارد؛ هم از نظر سطح تقاضا و هم قیمت تمام‌شده ساخت و ساز. این اثرگذاری در سال ۱۴۰۳ نیز مشهود بوده و بسیاری از کارشناسان بر لزوم توجه به تحولات بازار‌های موازی پیش از پیش‌بینی وضعیت مسکن تأکید دارند.

پیش‌بینی‌ناپذیری بازار در غیاب آمار رسمی

در شرایطی که داده‌های رسمی و تازه از وضعیت خرید و فروش مسکن منتشر نمی‌شود، امکان پیش‌بینی دقیق از چشم‌انداز سال ۱۴۰۴ نیز دشوارتر شده است. با این حال، آنچه مشخص است، ادامه روند وابستگی بازار مسکن به جریان سرمایه در سایر حوزه‌هاست؛ به‌گونه‌ای که تحلیل‌گران، هرگونه پیش‌بینی درباره رونق یا رکود مسکن را وابسته به وضعیت کلی اقتصاد و سیاست‌های مالی و پولی کشور می‌دانند.

منبع: اکوایران

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->