عادتی که خطر بروز عفونت‌ها را افزایش می‌دهد سامانه کنترل اردو‌های دانش‌آموزی راه‌اندازی شد (۵ مرداد ۱۴۰۴) استقرار بیش از ۱۶۰ موکب درمانی در مراسم اربعین وزارت آموزش و پرورش ۷۰۰ هزار بازنشسته دارد کاهش وزن اصولی با طب سنتی آمادگی کامل برای ارائه دارو به زائران اربعین در مرزها چرا زایمان زودرس اتفاق می‌افتد؟ دلایل کاهش سهمیه شیرخشک نوزادان چیست؟ هیچ محصولی به عنوان رفع عوارض واکسن کرونا تأیید نشده است پیش‌بینی هواشناسی امروز (۵ مرداد ۱۴۰۴) | ماندگاری توده هوای گرم در کشور تا ۵ روز آینده هشدار خودمراقبتی برای شهروندان در کلانشهر مشهد صادر شد (یکشنبه، ۵ مرداد ۱۴۰۴) ماجرای قتل هولناک خیابان سیدی مشهد | برادر عصبانی خواستگار خواهرش را با چاقو کشت ماجرای گروگانگیری ۳ میلیاردی در مشهد حکم قتل غیرعمد برای مردی که شوهر سابق همسر صیغه‌ای خود را کشت خودکشی پسر خانواده راز قتل پدر را برملا کرد هشدار سازمان امدادونجات درباره باد‌های ۱۲۰ روزه سیستان و وقوع باد و گردوخاک در شرق کشور تاکید وزیر بهداشت به استفاده از تمام ظرفیت‌ها در بهبودی مجروحان حادثه تروریستی زاهدان کسب مدال طلای مسابقات علوم نوجوانان توسط دانش‌آموزان ایرانی افتخارآفرینی تیم ایران در المپیاد جهانی زیست‌شناسی | درخشش نام علی‌اکبر نورالهی، دانش‌آموز مشهدی بین ۳ مدال طلا کشف مقبره ۳۸۰۰ساله یک جنگجو در آذربایجان دادستان کل کشور: برای مبارزه قاطع با فساد باید از فساد مبری بود این متهم کلاهبردار حرفه‌ای را شناسایی کنید + عکس مرگ مشکوک یک سالمند تحت پوشش بهزیستی در زنجان فراخوان طراحی تمبر یادبود «به نام ایران» تعریق همیشه به علت گرما نیست و ممکن است نشانه ای از بیماری باشد نجات یک قلاده پلنگ به کمک مرزداران آستارا (۴ مرداد ۱۴۰۴) مشاهده دو قلاده یوزپلنگ آسیایی دیگر در یوزکنام پل ابریشم (۴ مرداد ۱۴۰۴) راه‌اندازی میز هدایت تحصیلی با کمک مشاوران متخصص بیانیه وزارت دادگستری در محکومیت حمله تروریستی به دادگستری زاهدان
سرخط خبرها

خوراکی‌هایی که باعث افزایش اشتها و پرخوری می شوند

  • کد خبر: ۳۳۲۸۱۱
  • ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۶
خوراکی‌هایی که باعث افزایش اشتها و پرخوری می شوند
«افزایش اشتها» از عوارض مصرف موادغذایی حاوی شیرین‌کننده‌های مصنوعی است.

به گزارش شهرآرانیوز، «اسپلندا» "Splenda" یکی از جایگزین‌های قند به حساب می‌آید و ممکن است سبب افزایش اشتها و احساس گرسنگی شود و احتمال پرخوری را در پی دارد. «سوکرالوز» که ماده اصلی «اسپلندا» محسوب می‌شود با ایجاد طعمی شیرین بدون تأمین کالری‌های مورد انتظار، مغز را دچار سردرگمی می‌کند.

محققان مرکز تحقیقات دیابت و چاقی دانشگاه کالیفرنیای جنوبی معتقدند، اگر بدن شما به‌دلیل طعم شیرین، انتظار دریافت کالری داشته باشد ولی آن کالری را دریافت نکند، این موضوع می‌تواند روش واکنش مغز به چنین مواد غذایی را در طول زمان تغییر دهد و باعث افزایش تمایل به مصرف آنها شود. حدود ۴۰ درصد از آمریکایی‌ها اغلب با هدف کاهش مصرف قند روزانه‌شان به‌طور منظم از شیرین‌کننده‌های مصنوعی استفاده می‌کنند، اما آیا واقعا این مواد در کنترل وزن بدن مؤثرند؟

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، بررسی ۳ نوشیدنی «آب ساده»، «نوشیدنی شیرین‌شده با سوکرالوز» و «نوشیدنی شیرین‌شده با قند معمولی» نشان می‌دهد که نوشیدنی حاوی سوکرالوز در مقایسه با آب یا نوشیدنی حاوی قند، فعالیت ناحیه هیپوتالاموس مغز که وظیفه تنظیم اشتها و وزن بدن را دارد، بیشتر افزایش می‌دهد. همچنین، مصرف سوکرالوز سبب احساس گرسنگی بیشتر نسبت به نوشیدنی حاوی قند ساده می‌شود. این تأثیر در زنان و افراد چاق یعنی گروهی که بیشتر در معرض استفاده از محصولات رژیمی هستند، شدیدتر است.

نتایج آزمایش‌های خون نشان داده‌اند که نوشیدن قند معمولی سبب افزایش قند خون و ترشح هورمون‌هایی مانند انسولین و GLP-۱ (پپتید شبه‌گلوکاگون ۱) می‌شود، اما مصرف سوکرالوز چنین اثری روی این هورمون‌ها ندارد. بدن از طریق این هورمون‌ها به مغز پیام می‌دهد که کالری دریافت شده و دیگر نیازی به مصرف غذا نیست. سوکرالوز این اثر را ایجاد نمی‌کند و بر احساس سیری تاثیر نمی‌گذارد.

کودکان و نوجوانان در ارتباط با این موضوع آسیب‌پذیرتر هستند، چراکه مصرف شیرین‌کننده‌های مصنوعی میان آنها رایج‌تر است و همچنین مغز در این سنین حساسیت بالاتری دارد؛ بنابراین یک فرصت مهم برای مداخله زودهنگام است.

منبع: بهداشت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->