مراسم نخستین سالگرد شهادت شهید سید حسن نصرالله در مشهد برگزار شد + فیلم (۸ مهر ۱۴۰۴) نماینده سابق مقام معظم رهبری در سوریه: جامعه باید با شهدا زندگی کند + فیلم یادواره شهدا فرصتی برای جلوگیری از تحریف تاریخ انقلاب است مراسم اختتامیه یادواره شهدای گوهرشاد، حرم مطهر رضوی، مکه و منا برای نخستین‌بار در مشهد برگزار شد (۸ مهر ۱۴۰۴) یک شیشه مربای دل‌تنگی زینت‌هایی که بلای جان شده‌اند | درباره کتاب «آرایش و زینت» خادمان زلال رضوان در حرم مطهر امام‌رضا(ع) تقدیر شدند سردار کارگر: جنگ ۱۲ روزه آموزه‌های زیادی برای ایران و جهان به همراه داشت ساخت مساجدی سازگار با محیط زیست در اندونزی جانبازان بی‌پرونده، ترکش‌های بی‌درصد! ارائه وام مسکن به ایثارگران در روزهای آینده + رقم وام کتاب جامع اشعار عاشورایی برای مداحان اهل بیت(ع) حکم شرعی شستن لباس نجس در ماشین لباس‌شویی چیست؟ مراسم بزرگداشت سالگرد شهادت آیت‌الله هاشمی‌نژاد در مشهد برگزار می‌شود(۱۰ مهرماه ۱۴۰۴) کربلا در آستانه ایام فاطمیه سیاهپوش شد اعلام ویژه‌برنامه‌های سالروز میلاد امام حسن عسکری(ع) در حرم مطهر امام‌رضا(ع) تشکیل ۵ کمیته تخصصی برای برگزاری اجلاس بین‌المللی پیرغلامان حسینی در مشهد تعویض فرش‌های حرم مطهر امام‌حسین(ع) مادر شهیدان «حسینی‌مزینانی» پس از سال‌ها صبوری به ۳ فرزند شهیدش پیوست برگزاری نخستین همایش ملی «حقوق و کرامت انسان در سیره سیاسی ـ اجتماعی حضرت امام‌رضا(ع)» در مشهد
سرخط خبرها

اقدامات برجسته دولت شهید رئیسی در تسهیل سفر‌های زیارتی

  • کد خبر: ۳۳۳۷۹۴
  • ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۰
اقدامات برجسته دولت شهید رئیسی در تسهیل سفر‌های زیارتی
شهید رئیسی در دوران کوتاه حضورش در رأس دولت با تصمیمات شجاعانه توانست راه‌های جدیدی برای دسترسی به اماکن مقدس را برای ایرانیان باز کند.

به گزارش شهرآرانیوز، این روز‌ها برای خیلی از مردم ایران سفر به کربلا و مکه دیگر یک آرزو نیست بلکه یک حق معنوی است که دولت شهید آیت‌الله رئیسی آن را برایشان ممکن ساخت. دولت شهید رئیسی در اولین روز‌های شروع به کار خود به‌ویژه در زمینه تسهیل سفر‌های زیارتی راهبردی متفاوت اتخاذ کرد. در شرایطی که مردم ایران به دلیل مشکلات اقتصادی و تحریم‌ها درگیر چالش‌های زیادی بودند، دولت سیزدهم تصمیم گرفت با نگاه ویژه به سفر‌های زیارتی دسترسی به اماکن مقدس را برای مردم آسان‌تر کند.

یکی از نخستین اقداماتی که دولت انجام داد، لغو ویزا برای سفر‌های زمینی به عراق بود. شهید رئیسی با این اقدام نشان داد که به دنبال تسهیل ارتباطات فرهنگی و دینی ملت‌ها است. لغو ویزا به‌ویژه برای زائران استان‌های مرزی که به‌طور مرتب به کربلا می‌رفتند گامی بزرگ بود. در حقیقت این تصمیم به نوعی احیای حق سفر زیارتی برای میلیون‌ها ایرانی محسوب می‌شد که در گذشته به دلایل مختلف از جمله هزینه‌های بالا از این سفر محروم بودند.

یکی دیگر از اقدامات برجسته دولت شهید رئیسی در زمینه تسهیل سفر‌های زیارتی، اختصاص ارز حمایتی به زائران بود. در شرایطی که ارز دولتی به دلیل نوسانات اقتصادی کمتر در دسترس بود دولت تصمیم گرفت ارز نیمایی را برای خرید ارز مورد نیاز زائران تخصیص دهد. این اقدام باعث شد که هزینه‌های سفر کاهش یابد و دیگر هر روز خبری از نوسان قیمت‌ها نباشد. پس از سال‌ها انتظار یکی از بزرگ‌ترین دستاورد‌های دولت رئیسی در زمینه سفر‌های زیارتی بازگشایی عمره برای ایرانیان بود. در پی رایزنی‌های دیپلماتیک گسترده این امکان برای ایرانیان فراهم شد تا دوباره به مکه و مدینه سفر کنند. بازگشایی عمره پس از یک دوره طولانی که به‌دلیل قطع روابط سیاسی تعطیل شده بود، فقط یک دستاورد دیپلماتیک نبود بلکه یک نقطه عطف معنوی برای مردم ایران محسوب می‌شد.

دولت شهید رئیسی در این مسیر از هیچ تلاشی فروگذار نکرد. بازگشایی این سفر‌ها نه‌تنها امنیت زائران را در نظر گرفت بلکه دسترسی به امکانات پزشکی و رفاهی را نیز در دستور کار قرار داد. البته شاید بزرگ‌ترین و مهم‌ترین دستاورد‌های دولت شهید رئیسی در زمینه سفر‌های زیارتی اربعین ۱۴۰۱ بود. این دوره به‌ویژه برای میلیون‌ها زائر ایرانی که هر ساله در پیاده‌روی اربعین شرکت می‌کنند یک تحول بزرگ بود. با وجود محدودیت‌های جهانی، دولت رئیسی توانست با رایزنی با طرف عراقی و همچنین ایجاد زیرساخت‌های حمل‌ونقل، تخصیص ارز و تأمین امنیت زائران زمینه را برای حضور گسترده زائران ایرانی در کربلا فراهم کند.

برای بسیاری از زائران، اربعین فقط یک سفر معنوی نیست بلکه یک فرصت ملی و اجتماعی است تا نشان دهند که ایران با تمام چالش‌های اقتصادی همچنان در قلب جهان اسلام قرار دارد. دولت در این دوره توانست با فراهم‌کردن شرایط مناسب حمل‌ونقل و افزایش ظرفیت‌های مرزی، زائران را در شرایط بهتری راهی این حماسه عظیم کند. ارز اربعین هم در دولت رئیسی در اختیار زائران قرار گرفت تا برگ زرینی در حمایت از سفر‌های زیارتی در دولت سیزدهم رقم بخورد.

شهید رئیسی در دوران کوتاه حضورش در رأس دولت با تصمیمات شجاعانه توانست راه‌های جدیدی برای دسترسی به اماکن مقدس را برای ایرانیان باز کند. اقدامات دولت او نه‌تنها سفر‌های زیارتی را آسان کرد بلکه در دل این اقدامات دولت به رسالت خود در خدمت به مردم ادامه داد و وفاداری به اصول اسلامی و انسانی را به منصه ظهور رساند.

دولت شهید رئیسی با تدابیر خود نه تنها در‌های زیارت را به روی میلیون‌ها ایرانی باز کرد، بلکه روحیه‌ای جدید از امید، همبستگی و عزت را در دل مردم دمید. این اقدامات نه فقط به مردم فرصتی برای زیارت اهل‌بیت (ع) داده، بلکه نشان داده که در سایه اراده حتی در سخت‌ترین شرایط اقتصادی و جهانی می‌توان معنویت و وحدت را به اوج رساند. این تحول نه فقط در سیاست بلکه در قلب مردم ایران به‌ویژه در مسیر‌های زیارتی به‌خوبی لمس می‌شود و همچنان هم آثار آن جاری است.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->