رونمایی از کتابی مشتمل بر سروده‌های شاعران اهل بیت(ع) مساجد ظرفیت بالایی برای کمک به دولت در امور مختلف دارند عطری از تقوا در کوچه‌های مشهد | به بهانه سالگرد مرحوم آیت‌الله میرزا جوادآقا تهرانی رسالت ذکرالله در معماری روح | در باب عبادت و سلوک معنوی چه کنیم خدا هوایمان را داشته باشد؟ | بررسی چیستی، چرایی و آثار «ذکر»  ورثه چه زمانی می‌توانند در اموال میت تصرف کنند؟ تقدیر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از عوامل فیلم «مجنون» عمق مظلومیت شهدای جنگ ۱۲ روزه از سال‌های دفاع مقدس بیشتر بود برگزاری ویژه‌برنامه‌های ایام فاطمیه ۱۴۰۴ با رویکردی متفاوت در مشهد و خراسان رضوی رشد ۴۳ درصدی پذیرش طلاب در حوزه علمیه خراسان در ۳ سال اخیر کتاب «مکتب تشیع به روایت علامه جوادی آملی» منتشر شد نام‌نویسی مسابقات بین‌المللی قرآن جایزه الجزایر تا ۸ آبان‌ماه ادامه دارد رونمایی از قرآن طراحی شده به شکل کعبه در مشهد اعلام مراسم و محافل حرم حضرت معصومه(س) در هفته جاری (۳ آبان ۱۴۰۴) لزوم استخراج «مؤلفه‌های حکمرانی مهدوی» و تبدیل آن‌ها به الگو‌های عملی در مدارس و دانشگاه‌ها لزوم تقویت کارکرد ارتقای سلامت در مساجد غافلگیری زائران عتبات عالیات از افزایش نرخ ارز مسافرتی خراسان رضوی در صدر تعداد ثبت‌نام‌کنندگان حج عمره ۱۴۰۵ انتقاد یک نماینده مجلس از سفرهای عمره لوکس
سرخط خبرها

خاطره وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از سفر خود به کربلا در زمان صدام

  • کد خبر: ۳۴۹۰۸۰
  • ۱۱ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۳
خاطره وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از سفر خود به کربلا در زمان صدام
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به خاطره نخستین سفرش به کربلا در دوران حکومت صدام آن سفر را بسیار خاص و تأثیرگذار برای خود دانست.

به گزارش شهرآرانیوز، سیدعباس صالحی با تأکید بر مردمی بودن آیین پیاده‌روی اربعین، آن را یکی از بزرگ‌ترین اجتماعات بشری توصیف و اشاره کرد: اربعین برخلاف بسیاری از مراسم‌ها، از دل مردم برخاسته و با دستورالعمل‌های اداری شکل نگرفته است.

وی ماندگاری اربعین را به دلیل جوشش درونی آن دانست و اظهار کرد: پیاده‌روی اربعین حرکتی است که نیازی به ساختار اداری ندارد و همین ریشه‌دار بودن، آن را به یک آیین پایدار و جهانی تبدیل کرده است.

صالحی با اشاره به اهمیت فرهنگ‌سازی در مسیر این اجتماع میلیونی، افزود: اربعین ظرفیت بی‌نظیری برای بروز ارزش‌های والای انسانی دارد؛ ایثار، عزت، حریت، آزادگی، خدمت‌رسانی به دیگران و تقویت همدلی بخشی از این ظرفیت است. این مفاهیم در متن زیست مردمی نهفته‌اند و باید از این ظرفیت در جهت ارتقای معرفت عمومی استفاده شود.

وزیر فرهنگ ادامه داد: مجموعه‌هایی مانند سازمان حج و زیارت، سازمان اوقاف، کانون‌های فرهنگی هنری مساجد و سایر نهاد‌های فرهنگی و مذهبی، در عین فعالیت مستمر در مسیر اربعین، در حقیقت بخشی از مردم هستند و نه فراتر از آنها.

وی افزود: وقتی مردم خودجوش عمل می‌کنند، نهاد‌ها نباید به‌دنبال مدیریت کردن آنها باشند بلکه باید پشتیبان و تسهیل‌گر باشند.

وی با اشاره به سامانه سماح و فعالیت‌های اجرایی وزارت متبوعش در مسیر پیاده‌روی اربعین، بیان کرد: ما هم در کنار مردم هستیم، تمام خدمات اجرایی نیز به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که تسهیل‌گر حرکت مردم باشند، نه جایگزین آن.

صالحی با اشاره به اهمیت «معرفت» در کنار «شور»، اظهار کرد: محبت ساده به امام حسین (ع) ارزشمند است، اما به میزان معرفت، این محبت عمیق‌تر و ماندگارتر می‌شود. مسیر اربعین فرصتی است برای ارتقای این معرفت؛ اگر بخواهم کاری در مسیر خدمت به زائران انجام دهم، کمک به افزایش شناخت و آگاهی معنوی زوار خواهد بود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به خاطره نخستین سفرش به کربلا در دوران حکومت صدام گفت: آن سفر برای من بسیار خاص و تأثیرگذار بود. حرم حضرت عباس (ع) خلوت و با حال‌وهوای خاصی همراه بود. زیارت حضرت قمر بنی‌هاشم(ع) برایم لحظه‌ای عمیق و فراموش‌نشدنی بود. آن پیوند روحی همچنان باقی است.

صالحی همچنین به ارادت خود به امام رضا (ع) اشاره کرد و گفت: نام من عباس است و شاید همین نام، بخشی از این ارتباط معنوی را ایجاد کرده باشد. هرگاه کار‌ها گره می‌خورَد یا در نقطه دشواری قرار می‌گیرم از حضرت عباس مدد می‌طلبم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر نقش رسانه‌ها در فرهنگ‌سازی اربعین، فعالیت رادیو اربعین را ستود و گفت: این رسانه می‌تواند صرفاً یک رسانه مناسبتی نباشد. اربعین یک پرونده باز است نه رویدادی مقطعی؛ باید طوری برنامه‌ریزی شود که بتوان در طول سال به آن ارجاع داد و از ظرفیت‌های آن بهره‌مند شد.

وی از تلاش‌های رسانه‌های دینی برای عمق‌بخشی به فرهنگ زیارت و پیاده‌روی اربعین تقدیر کرد و گفت: امیدوارم روزی برسد که این موج فرهنگی عظیم، با معرفتی عمیق‌تر و دامنه‌دارتر در جهان گسترش یابد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->