چگونه کودک را برای رفتن به مدرسه مشتاق کنیم؟ رونمایی از نخستین ربات وکیل ایران نایب‌رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس: کاهش موالید ناشی از کاهش جمعیت زنان دارای سن باروری است آزمون استخدامی وزارت بهداشت ۲۷ شهریورماه | استخدام ۲۷۰۰۰ نفر الزام سیاست‌گذاری دقیق برای کاشت یک میلیارد درخت آشنایی با انواع خرما، خواص، شیوه نگهداری و نکات مرتبط با خرید | جادوی سلامتی در نخلستان راه‌های افزایش «زباله‌نریزی» در شهر محکومیت ۱۸ میلیاردی قاچاقچیان سوخت در خراسان رضوی (۲۴ شهریور ۱۴۰۴) تأکید وزیر آموزش و پرورش بر بازنگری محتواهای درسی ۳۳ هزار و ۵۴۳ کلاس درس خراسان رضوی استانداردسازی شده است کشف ۶۵ هزار لیتر سوخت قاچاق در دریای عمان کشف ۸۳ گوشی مسروقه در مشهد | باند قاچاق به افغانستان متلاشی شد (۲۴ شهریور ۱۴۰۴) قلب نوجوان مرگ مغزی اهل تربت‌حیدریه در سینه‌ای دیگر تپیدن گرفت (۲۴ شهریور ۱۴۰۴) اعلام نتایج آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی تا چهارشنبه (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) سفر افراد زیر ۱۸ سال به این جزایر، بدون رضایت والدین، ممنوع شد چشم‌انداز تاریک باران پاییزی در خراسان رضوی | ذخایر آبی سد‌های مشهد تنها ۵ درصد! چالش‌های دفاتر خدمات مسافربری خراسان رضوی | رقابت سنگین دفاتر استان با پلتفرم‌های آنلاین تدبیر جدید سازمان محیط زیست برای حفاظت از گونه‌های درمعرض‌خطر | تجهیز مرال‌های مازندران به ردیاب‌های ویژه پشه آئدس دوباره خبرساز شد! نظارت بر نحوه فعالیت مدارس تا پایان سال تحصیلی ادامه دارد | ممانعت شدید از فعالیت مدارس بدون مجوز اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۴ شهریور ۱۴۰۴) پرواز‌های مستقیم کیش - اردبیل از دهه دوم مهر ۱۴۰۴ برقرار خواهد شد نابودی حدود ۱۰ هزار تن مواد مخرب لایه اوزون در کشور جزئیات بیمه‌پردازی معلمان مدارس غیردولتی | کارکرد مشمولان چطور محاسبه می‌شود؟ آیا ناترازی‌های برق در فصل‌های سرد سال ۱۴۰۴ تمام می‌شود؟ هیچ گونه تغییری در پرداخت و میزان حقوق و مزایای جانبی بازنشستگان تأمین اجتماعی در دستور کار نیست پوشش بیمه‌ای بیش از ۲۸۰ هزار نفر از فرهنگیان در قالب تفاهم‌نامه تأمین‌اجتماعی با مدارس غیردولتی   فرمانده مرزبانی انتظامی کشور خبر داد: کشف ۱۱ تن مواد مخدر و دستگیری ۲۵۳ قاچاقچی در ۶ ماهه نخست سال آغاز طرح ویژه حمایت آموزشی از کودکان خانواده‌های زن‌سرپرست در خراسان رضوی
سرخط خبرها

توصیه‌های تغذیه‌ای برای زائران اربعین

  • کد خبر: ۳۴۹۴۸۳
  • ۱۳ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۸:۴۹
توصیه‌های تغذیه‌ای برای زائران اربعین
در آستانه راهپیمایی میلیونی اربعین حسینی، رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با تأکید بر اهمیت رعایت اصول تغذیه‌ای در هوای گرم عراق، به زائران توصیه کرد: مصرف کافی مایعات و تغذیه سالم، کلید حفظ سلامت در طول سفر اربعین است.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر زهرا اباصلتی، اظهار کرد: «با توجه به گرمای شدید هوا در مسیر نجف تا کربلا، زائران باید حداقل روزانه ۸ لیوان آب و مایعات مناسب مصرف کنند. این اقدام ضمن کمک به دفع سموم، به تقویت ایمنی بدن و رقیق‌شدن ترشحات مجاری تنفسی نیز کمک می‌کند».

پرهیز از نوشیدنی‌های مضر و استفاده از لیوان شخصی

دکتر اباصلتی افزود: «در طول مسیر، زائران باید از نوشیدن بیش از حد چای، قهوه، نوشابه‌های کافئین‌دار و انرژی‌زا خودداری کنند؛ چراکه این نوشیدنی‌ها ممکن است منجر به کم‌آبی بدن شوند. همچنین نوشیدن مایعات داغ در لیوان‌های یک‌بارمصرف شفاف یا لیوان‌های عمومی به هیچ وجه توصیه نمی‌شود. بهتر است هر فرد لیوان شخصی همراه داشته باشد.»

وی با بیان اینکه برای پیشگیری از مسمومیت و گرمازدگی، مصرف دوغ‌های پاستوریزه بسته‌بندی‌شده توصیه می‌شود، گفت: «زائران می‌توانند پودر نعناع یا پونه را با دوغ مخلوط کرده و میل کنند؛ این ترکیبات به ضدعفونی کردن دستگاه گوارش کمک می‌کند.»

دکتر اباصلتی افزود: «استفاده از ماست کم‌چرب یا پاستوریزه، آب‌لیمو یا لیموترش تازه همراه غذا، می‌تواند در جلوگیری از مسمومیت مؤثر باشد. همچنین مصرف روزانه پیاز خام و استفاده از میوه‌های خشک به‌عنوان میان‌وعده‌های مغذی توصیه می‌شود.»

اهمیت مغز‌ها و میوه‌های ملین در مسیر پیاده‌روی

وی در ادامه گفت: «انواع مغز‌های خام، بدون نمک و بوداده منبع خوبی از پروتئین و ریزمغذی‌ها هستند و در کنار آنها، میوه‌هایی مثل انجیر و آلو با خاصیت ملین، به پیشگیری از یبوست کمک می‌کنند.»

دکتر اباصلتی تأکید کرد: «میوه‌ها باید با آب سالم و به‌صورت کامل شسته شده و پوست‌گیری شوند. همچنین مصرف سبزیجات و سالاد‌ها تنها در صورتی مجاز است که از شست‌وشوی بهداشتی آنها اطمینان حاصل شده باشد».

وی گفت: «برای تقویت ایمنی بدن، استفاده روزانه از مواد غذایی حاوی ویتامین C مانند لیموترش و کیوی (قابل پوست‌گیری) توصیه می‌شود. در عین حال، زائران باید از مصرف لبنیات فله‌ای و غیرپاستوریزه مانند پنیر و شیر محلی به‌طور جدی خودداری کنند.»

غذا‌های گرم ایمن‌تر از غذا‌های سرد

دکتر اباصلتی خاطرنشان کرد: «غذا‌های گرم از نظر ایمنی غذایی نسبت به غذا‌های سرد مطمئن‌تر هستند، زیرا حرارت بالا بسیاری از میکروب‌ها را از بین می‌برد. اما این نکته نیز مهم است که غذای پخته‌شده نباید بیش از ۲ ساعت در دمای محیط باقی بماند و بهتر است تنها یک‌بار گرم شود. از مصرف غذای مانده حتی پس از گرم‌کردن مجدد نیز باید پرهیز شود».

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پایان تصریح کرد: «توصیه همیشگی ما در تمام ایام سال و به‌ویژه در سفر اربعین، تعادل و تنوع در رژیم غذایی و اطمینان از سلامت مواد غذایی و نوشیدنی‌ها پیش از مصرف است. این موارد نقش مهمی در پیشگیری از مسمومیت‌های غذایی و مشکلات گوارشی دارند.»

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->