آموزش در ازدحام کم وبیش به سوی عدالت آموزشی | مشکلات توسعه فضای آموزشی همچنان باقی است ماجرای عجیب دستگیری یک سارق مکار با شکایت خاص ۲ زن ضرورت ارتقای مهارت معلمان در عصر آموزش ترکیبی معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی: نماز یک بحث قلبی، دلی و ارتباطی با خدا است و ما با اجبار آن مخالف هستیم فرماندار مشهد: نماز باید به عملی مقدس در بین دانش‌آموزان تبدیل شود صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی وقوع بارش‌های رگباری (یکم مهر ۱۴۰۴) «بوتاکس معده» روشی غیراستاندارد و پرعارضه برای کاهش وزن چگونه خواب نوزادان را تنظیم کنیم؟ معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش خراسان رضوی: جامعه نمازگزار، جامعه رشدیافته و بالنده‌ای است پیشبرد طرح عرضه نان کامل در مشهد | ۳۵ درصد هدف‌گذاری ملی محقق شد وزیر آموزش و پرورش: مدارس استاندارد جایگزین مدارس کانکسی شدند رسوایی جراح قلابی | شکایت ۵۰ زن، پس از یک مرگ مشکوک بزاق دهان می‌تواند از پوسیدگی دندان‌ها جلوگیری کند مطالبه فرمانداران خراسان رضوی درخصوص اتصال راه‌آهن مشهد - بافق به مشهد - تهران مشاور وزیر آموزش و پرورش: دشمن با جنگ ۱۲ روزه می‌خواست کلاس‌های درس را خالی کند، اما به هدفش نرسید پیام وزیر آموزش و پرورش به مناسبت آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۵ - ۱۴۰۴ اسنپ و تپسی‌فود حق دریافت مالیات بر ارزش افزوده ندارند بررسی راهکارهای جلوگیری از افزایش آلودگی هوای خراسان رضوی در کمیسیون هوای پاک شیوع کوتاهی قد و آسیب‌دیدگی چشم بین دانش‌آموزان تزریق واکسن آنفلوانزا به همه افراد توصیه نمی‌شود اهدای اعضای بانوی مرگ مغزی مشهدی جان ۴ بیمار را نجات داد (یکم مهر ۱۴۰۴) مروری بر «عملیات انتقام» نیروی هوایی ارتش علیه دشمن بعثی تأکید دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان رضوی بر لزوم خدمت‌رسانی جهادی در عرصه‌های مختلف به شهروندان
سرخط خبرها

ظروف استیل براق بهترند یا مات؟

  • کد خبر: ۳۵۵۱۴۵
  • ۰۸ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۷
ظروف استیل براق بهترند یا مات؟
به گفته یک متخصص علوم و صنایع غذایی، در دنیای امروز، تنوع ظروف پخت و پز آنقدر زیاد شده که انتخاب درست، به دانشی فراتر از ظاهر زیبا نیاز دارد و باید بدانیم که هر ظرف، شخصیت خاص خود را دارد که با شناخت علمی، می‌توانیم بهترین ظروف را برای پخت و پز انتخاب کنیم.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر نسرین مویدنیا، می‌گوید: در بازار، ظروف زیادی با جنس‌های مختلف برای پخت و پز وجود دارند. ظروف چدنی و استیل دو نمونه از ظروفی هستند که امروزه در بسیاری از آشپزخانه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند و سوالات زیادی در مورد جنس این ظروف و اینکه ایمنی و سلامت کدامیک برای پخت و پز بیشتر است، پرسیده می‌شود.

استیل و چدن هر دو آهنی هستند

واقعیت این است که چدن و استیل هر دو از یک خانواده هستند، هر دو آلیاژی از آهن و کربن‌اند با این تفاوت که محتوای آهن چدن، بالاتر از استیل است و استیل علاوه بر کربن حاوی درصدی کروم و گاهی نیکل است و این اختلافات اصلی در کنار سایر جزئیات خاص، باعث تفاوت‌های ساختاری و عملکردی این دو نوع ظرف می‌شود. ظروف استیل مقاوم، ایمن، بی واکنش و ضدزنگ هستند، واکنش شیمیایی با مواد غذا نمی‌دهند و در برابر حرارت و رطوبت پایدارند. در بازار دو ظاهر مختلف از ظروف استیل زیاد دیده می‌شود. استیل براق و استیل مات.

استیل براق، سطحی صیقلی و آینه‌ای دارد. این ظاهر در اثر پولیش مکانیکی یا الکترولیتی ایجاد می‌شود. البته اگر استیل براق با سیم یا مواد ساینده شسته شود، سریع خط و خش می‌افتد. اما استیل مات این گونه نیست و کمتر اثر انگشت و لک را نشان می‌دهد. براق یا مات بودن استیل‌ها، تنها یک تفاوت ظاهری است و به گرید فلز یا ایمنی آن ارتباطی ندارد و تفاوت عملکردی در ایمنی یا کیفیت پخت ندارند.

چدن خام یا لعاب‌دار

ظروف چدنی، سنگین هستند و وزن بالایی دارند. گرما را خیلی خوب نگه می‌دارند ولی کند گرم می‌شوند. ظروف چدنی هم به دو دسته چدن خام و لعاب دار تقسیم می‌شوند. چدن خام یا بدون لعاب با سطح تیره، زبر و نیازمند روغن کاری اگر بدرستی استفاده و مراقبت شوند، یک خاصیت نچسب طبیعی پیدا می‌کنند و بسیار بادوام هستند. با این حال در برابر رطوبت حساسند و ممکن است زنگ بزنند. ضمناً پخت غذا‌های اسیدی و حتی انواع خورش‌های مرسوم ما در این ظروف توصیه نمی‌شود. اما ظروف چدنی لعاب دار، یک لایه سرامیکی خاص دارند که از زنگ زدگی و واکنش آن با غذا جلوگیری می‌کند. این ظروف برای غذا‌های اسیدی مناسبترند، اما حساس بوده و باید از ضربه و تغییرات ناگهانی دما، محافظت شوند.

استیل، مناسب پخت و پز و چدن، مناسب سرخ کردن

در نهایت اینکه ظروف استیل چه براق چه مات، سبک‌تر از چدن هستند و نگهداری ساده تری دارند. چدن مخصوصا نوع خام، گرما را بهتر و طولانی‌تر حفظ می‌کند و برای پخت‌های طولانی و با دمای بالا مناسب‌تر است، اما سنگین‌تر است و نیاز به مراقبت بیشتری دارد. استیل با غذا واکنش نمی‌دهد و برای پخت غذا‌های اسیدی و انواع خورش و سوپ و آش کاملا ایمن است. در مقابل، چدن خام با مواد اسیدی واکنش دارد، ولی نوع لعاب‌دار آن این مشکل را ندارد. استیل خاصیت نچسب ندارد، ولی چدن می‌تواند با رعایت شرایطی، نچسبی قابل قبولی را نشان دهد. در مجموع، ظروف استیل استاندارد، گزینه خوبی برای پخت و پز روزمره هستند، اما اگر اهل پخت غذا‌های سنگین، سرخ‌کردنی و سنتی هستید، چدن، گزینه مناسب تری است به شرطی که با روش نگهداری آن آشنا باشید.

منبع: خبرآنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->