هشدار وزارت بهداشت؛ استفاده از سولاریوم در ایران ممنوع است کاهش آمار طلاق در ایران به زیر ۲۰۰ هزار فقره وام ۵۰ میلیونی بازنشستگان کشوری واریز شد (یکم مهر ۱۴۰۴) دادستانی تهران علیه بلاگر وکیل‌نما اعلام جرم کرد آموزش در ازدحام کم وبیش به سوی عدالت آموزشی | مشکلات توسعه فضای آموزشی همچنان باقی است ماجرای عجیب دستگیری یک سارق مکار با شکایت خاص ۲ زن ضرورت ارتقای مهارت معلمان در عصر آموزش ترکیبی معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی: نماز یک بحث قلبی، دلی و ارتباطی با خدا است و ما با اجبار آن مخالف هستیم فرماندار مشهد: نماز باید به عملی مقدس در بین دانش‌آموزان تبدیل شود صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی وقوع بارش‌های رگباری (یکم مهر ۱۴۰۴) «بوتاکس معده» روشی غیراستاندارد و پرعارضه برای کاهش وزن چگونه خواب نوزادان را تنظیم کنیم؟ معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش خراسان رضوی: جامعه نمازگزار، جامعه رشدیافته و بالنده‌ای است پیشبرد طرح عرضه نان کامل در مشهد | ۳۵ درصد هدف‌گذاری ملی محقق شد وزیر آموزش و پرورش: مدارس استاندارد جایگزین مدارس کانکسی شدند رسوایی جراح قلابی | شکایت ۵۰ زن، پس از یک مرگ مشکوک بزاق دهان می‌تواند از پوسیدگی دندان‌ها جلوگیری کند مطالبه فرمانداران خراسان رضوی درخصوص اتصال راه‌آهن مشهد - بافق به مشهد - تهران مشاور وزیر آموزش و پرورش: دشمن با جنگ ۱۲ روزه می‌خواست کلاس‌های درس را خالی کند، اما به هدفش نرسید پیام وزیر آموزش و پرورش به مناسبت آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۵ - ۱۴۰۴ اسنپ و تپسی‌فود حق دریافت مالیات بر ارزش افزوده ندارند بررسی راهکارهای جلوگیری از افزایش آلودگی هوای خراسان رضوی در کمیسیون هوای پاک شیوع کوتاهی قد و آسیب‌دیدگی چشم بین دانش‌آموزان
سرخط خبرها

آیا قهوه اثر آنتی‌بیوتیک‌ها را کم می‌کند؟

  • کد خبر: ۳۵۶۰۳۳
  • ۱۲ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۶
آیا قهوه اثر آنتی‌بیوتیک‌ها را کم می‌کند؟
تحقیقات جدید نشان می‌دهد که برخی آنتی‌بیوتیک‌ها ممکن است در حضور کافئین اثر کمتری داشته باشند.

به گزارش شهرآرانیوز، «دانشگاه توبینگن» در آلمان دریافته‌اند ترکیبات روزمره‌ای مانند کافئین موجود در قهوه می‌توانند بر نحوه واکنش باکتری‌ها به آنتی‌بیوتیک‌ها تأثیر بگذارند.

در این مطالعه، دانشمندان باکتری «اشریشیا کلی» (E. coli) را در معرض ۹۴ ماده مختلف از جمله داروها، آنتی‌بیوتیک‌ها و ترکیبات غذایی قرار داده‌اند تا تغییرات ژنتیکی و پروتئینی آن بررسی شود. نتایج تحقیق نشان داده که حتی موادی مانند نوشیدنی‌های کافئین‌دار می‌توانند سیستم دفاعی باکتری را فعال کرده و نحوه ورود یا خروج دارو‌ها را تغییر دهند.

تاثیرگذاری کافئین موجود در قهوه

به گفته محققان، کافئین موجب فعال شدن یک تنظیم‌کننده ژنی به نام Rob می‌شود و این فرآیند در نهایت چندین پروتئین انتقالی در باکتری را تغییر می‌دهد.

این تغییرات موجب کاهش جذب برخی آنتی‌بیوتیک‌ها مانند سیپروفلوکساسین می‌شود. نکته جالب اینکه این واکنش در سالمونلا انتریکا (باکتری دیگری)، با وجود شباهت نزدیکی که به E. coli دارد، مشاهده نشده و این موضوع نشان می‌دهد حتی باکتری‌های مشابه نیز الزاماً رفتار یکسانی ندارند.

این یافته‌ها که در مجله PLOS Biology منتشر شده، به نوعی مقاومت سطح پایین اشاره دارد که نه از جهش‌های ژنی کلاسیک، بلکه از سازگاری محیطی باکتری ناشی می‌شود. به‌همین‌دلیل رژیم غذایی، مصرف همزمان دارو‌ها و حتی زمان‌بندی درمان می‌توانند در کارایی آنتی‌بیوتیک‌ها نقش داشته باشند. براین‌اساس، چیزی که می‌خوریم یا می‌نوشیم می‌تواند در اثربخشی درمان‌های ضدباکتریایی تعیین‌کننده باشد.

منبع: خبرآنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->