برگزاری جشن عاطفه‌ها برای رفع نیاز دانش‌آموزان + شرایط مشارکت در طرح درباره رانندگی با خشم و عصبانیت که حال دیگر کاربران ترافیکی را ناخوش می‌کند | خشمگین نرانیم! ساعت کار مراکز تعویض پلاک کشور تغییر کرد + جزئیات رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش: طبیعی است سهم مدارس سمپاد از رتبه‌های برتر کنکور بیشتر باشد؛ اصلاً خلاف عدالت نیست! + ویدئو ضرایب دروس کنکور ۱۴۰۵ چه تغییری خواهد کرد؟ + جزئیات رواج مصرف بی‌رویه دارو‌های کورتونی در کشور پیوند قلب با موفقیت در دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد (۱۶ شهریور ۱۴۰۴) اهدای عضو جوان مرگ مغزی در مشهد به ۷ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۶ شهریور ۱۴۰۴) مشارکت بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار دانش‌آموز در امتحانات نهایی ۱۴۰۴ نیمی از دانش‌آموزان استعداد‌های درخشان خراسان رضوی در مشهد تحصیل می‌کنند هیچ کودکی نباید به دلیل فقر از پیش دبستانی جا بماند دستگیری دزد خودروی همراهان بیماران با ردیابی «جی‌پی‌اس» نتایج نهایی آزمون ارشد علوم پزشکی چه زمانی اعلام می‌شود؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۶ شهریور ۱۴۰۴) | تداوم آلودگی هوای مشهد تا روز‌های پایانی هفته درباره سهم دانش‌آموزان غیردولتی از رتبه‌های برتر کنکور | رتبه‌های طلایی از مدارس پولی واکنش ناسا به بحران جهانی آب | چقدر آب روی کره زمین باقی مانده است؟ + عکس افزایش ۷ درصدی مشارکت بانوان در اهدای خون و نیاز مداوم به خون در کشور معاون وزیر آموزش و پرورش: همه کلاس‌ها باید تا مهر آماده شوند، هیچ بهانه‌ای پذیرفته نیست بیماران سرطانی واکسن آنفلوانزا تزریق کنند اجرای طرح سلام در مدارس با هدف سلامت اجتماعی دانش‌آموزان وزیر سابق آموزش و پرورش: مشکل کمبود معلم با افزایش سقف سنی رفع نمی‌شود پیش‌بینی هواشناشی امروز (۱۶ شهریور ۱۴۰۴) | رگبار در شمال و جنوب کشور نتیجه آزمون دکتری تخصصی دانشگاه آزاد اعلام شد + سایت مشاهده کارنامه (۱۶ شهریور ۱۴۰۴) اسباب‌بازی خطرناک نسل Z | اعتیاد مدرن پشت نقاب میوه‌ای پیگیری مجلس برای معرفی روسای بانک‌های خاطی به دستگاه قضا به دلیل عدم پرداخت وام‌ اشتغال نائب رئیس کمیسیون آموزش مجلس: ظرفیت متعهدین خدمت پزشکی در کنکور ۱۴۰۴ ثابت است برخورد قضایی با داروخانه‌هایی که مسئول فنی ندارند قالیباف: مسئله ظرفیت‌‌های رشته پزشکی و دندان پزشکی حل شده است مهلت انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۴ تمدید شد | رشته‌محل‌های جدید اعلام می‌شود
سرخط خبرها

شناسایی بیش از ۱۳۰۰ نوع ماده مخدر نوظهور در جهان

  • کد خبر: ۳۵۶۲۹۲
  • ۱۳ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۸:۳۳
شناسایی بیش از ۱۳۰۰ نوع ماده مخدر نوظهور در جهان
مدیرکل مبارزه با موادمخدر ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: سالیانه به طور میانگین ۱۰۰ نوع موادمخدر نوظهور از سال ۲۰۱۵ به بعد شناسایی شده و اکنون تعداد این نوع موادمخدر نوظهور به ۱۳۹۱ نوع در جهان رسیده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ همزمان با سومین روز از «هجدهمین کنگره دانش اعتیاد» پنل تخصصی با عنوان «چالش‌های مقابله با ورود، توزیع و مصرف روان‌گردان‌های جدید» (NPSs) در مرکز همایش‌های بین‌المللی رازی دانشگاه ایران برگزار شد.

شهرام دسترنج مدیرکل مبارزه با موادمخدر ستاد مبارزه با موادمخدر در این پنل با اشاره به تاریخچه طولانی موادمخدر در سطح جهان و ایران، اظهار کرد: این تاریخچه به شکلی بوده که هر سال شاهد عرضه موادمخدر جدیدی در حوزه‌های مختلف سنتی، صنعتی و روان‌گردان هستیم.

وی با اشاره به مخاطرات بیشتر موادمخدر صنعتی و روان‌گردان نسبت به موادمخدر سنتی، گفت: مصرف و مقابله با موادمخدر سنتی نسبت به موادمخدر صنعتی راحت‌تر بوده، اما بحث مقابله با موادمخدر نوظهور سخت‌تر است.

دسترنج با تأکید بر اینکه شناخت موادمخدر نوظهور نسبت به موادمخدر سنتی توسط خانواده‌ها سخت‌تر است، تصریح کرد: سالانه به طور میانگین ۱۰۰ نوع موادمخدر نوظهور از سال ۲۰۱۵ به بعد شناسایی شده و اکنون تعداد این نوع موادمخدر نوظهور به ۱۳۹۱ نوع در جهان رسیده است.

مدیرکل مبارزه با موادمخدر ستاد مبارزه با موادمخدر با اشاره به فعالیت «کمیته ملی کنترل و نظارت بر مواد روان‌گردان‌ها و پیش‌سازها» از عضویت دستگاه‌های مختلف در این کمیته و بحث و بررسی تخصصی در این جلسات خبر داد و گفت: ستاد مبارزه با موادمخدر به عنوان یک دستگاه ملی و بین‌بخشی اعضای مختلفی در حوزه‌های گوناگون دارد و با کمک آنها، این حوزه‌های تخصصی ذیل کمیته ملی کنترل و نظارت بر مواد روان‌گردان‌ها و پیش‌ساز‌ها مورد بحث و تصمیم‌گیری قرار می‌گیرد.

دکتر محسن بابایی عضو هیأت علمی دانشگاه پلیس و کارشناس اداره کل مبارزه با موادمخدر ستاد نیز در این جلسه با اشاره به چالش‌های موجود در بحث مواد مخدر نوظهور (NPS ها)، گفت: در قرن ۲۱، قاچاق موادمخدر به عنوان یکی از چهار بحران موجود در دنیا مطرح شد.

وی با اشاره به تشکیل کنوانسیون‌های بین‌المللی ۱۹۶۱، ۱۹۷۱ و ۱۹۸۸ در بحث مقابله با موادمخدر، تصریح کرد: مواد روان‌گردان نوظهور بعضاً تازه ایجاد نشده‌اند بلکه در مشتقات آنها تغییراتی لحاظ شده است، هدف تولید مواد روان‌گردان نوظهور دور زدن قانون است، این نوع مواد تنوع شیمیایی بسیار بالایی دارند، درباره آنها کمبود داده‌های علمی در مورد عوارض بالینی و آثار اجتماعی وجود دارد و شناسایی آنها سخت و ملزم به تجهیزات آزمایشگاهی گران‌قیمت و افراد متخصص است.

NPS‌ها توسط ۱۵۲ کشور شناسایی شده‌اند

بابایی با بیان اینکه بنابر آخرین گزارشات رسمی جهانی، فعلاً ۱۵۲ کشور در دنیا توانسته‌اند NPS‌ها را گزارش کنند، متذکر شد: تا اول سپتامبر ۲۰۲۵، ۱۳۹۱ NPS شناسایی شده‌اند.

وی ادامه داد: تعداد کل NPS‌هایی که در چهارچوب قانون به عنوان مواد ممنوعه شناسایی شده‌اند، ۸۷ مورد است، از این تعداد چهار عدد در زمره توهم‌زا‌های کلاسیک قرار می‌گیرند و ۸۹ کشور توانستند این نوع مواد را شناسایی کنند.

دانشیار و عضو هیأت علمی دانشگاه پلیس بیان کرد: دسته دوم از این نوع مواد احساس جدایی و جداکنندگی از خود و محیط را برای فرد مصرف‌کننده ایجاد می‌کنند، دسته سوم آرام‌بخش‌ها هستند که توسط ۷۴ کشور شناسایی شده‌اند و دسته چهارم نیز به عنوان محرک‌های سیستم مرکزی عصبی عمل می‌کنند، دسته پنجم «کانابینوئید‌های سنتزی» و دسته آخر نیز «هالوسینوژن‌ها» یا همان مواد افیونی سنتزی هستند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->