شناسایی و دستگیری حاملان مواد مخدر به روش بلع و انباری در فرودگاه مشهد میانگین سن جان‌باختگان در خراسان رضوی به ۶۳ سال رسید گلایه شهروندان از اجرایی‌نشدن گواهی‌نامه ها با نشان اهدای عضو | گواهی نامه هنوز منهای «قلب قرمز» دادستانی: به ۴ هزار زندانی دارای فرزند دانش‌آموز به مناسبت آغاز سال تحصیلی مرخصی اعطا شد تلخ و شیرین‌های شب چله‌ای در زیرزمین درباره ابوالحسن بنی‌صدر هم‌زمان با هفته دفاع مقدس و ماه‌ها کارشکنی او در پشت جبهه‌ها | فرار در میانه جنگ شکایت عروس جوان از مادرش به اتهام کلاهبرداری و خیانت در امانت | من بی آبرو شده‌ام! وزیر میراث فرهنگی: می‌خواهیم چین در گردشگری هم مثل حوزه‌های دیگر اولین شریک ما باشد هشدار درباره بی‌حسی و درد انگشتان | مراقب ضعف عضلات دست باشید چه غذاهایی خطر نقرس را افزایش می‌دهند؟ افزایش ذخیره‌گاه‌های زیست کره در ایران | ساخت ۴ سایت جدید در کشور نقش کلیدی معلمان ابتدایی در شکل‌گیری آینده دانش آموزان تأکید مشاور وزیر آموزش و پرورش بر نقش خیرین مدرسه‌ساز در ایجاد محیط مناسب آموزشی هشدار سازمان هواشناسی درمورد پاییز خشک ۱۴۰۴ | کاهش بارش باران در نواحی مهم مثل شمال کشور دستجردی مطرح کرد: سقط‌های عمدی زیر ذره‌بین | سیاست‌گذاری ترکیبی راهکار کنترل پوشش بیمه تکمیلی بازنشستگان و کارگران ذوب‌آهن اصفهان توسط آتیه‌سازان حافظ سفر رئیس سازمان محیط زیست به چین برای شرکت در کنگره جهانی زیست‌کره قطار تهران - آنکارا به زودی راه‌اندازی می‌شود نحوه درخواست ثبت کمک‌هزینه اولاد بازماندگان تأمین‌اجتماعی اعلام شد «جشن شکوفه‌ها» آغاز فصل دانایی کلاس‌اولی‌ها | روایت شهرآرانیوز از حال‌وهوای نخستین ورود کلاس‌اولی‌ها به مدرسه + فیلم پیش‌بینی هواشناسی امروز (۳۱ شهریور ۱۴۰۴) | رگبار و رعد و برق و وزش باد شدید موقت در برخی نقاط کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۳۱ شهریور ۱۴۰۴) | وقوع بارش‌های رگباری از فردا در برخی نقاط استان وزیر آموزش‌وپرورش: سال تحصیلی جدید بدون کمبود معلم آغاز شد | صدور ۸۵ هزار مجوز جذب نیرو افزایش ۶ درصدی مصرف سیگار در میان افراد بالای ۱۸ سال طی پنج سال اخیر ۲۱ دانش‌آموز در سال تحصیلی گذشته در پایتخت جان باختند | توصیه‌های ایمنی پلیس راهور برای فصل مدارس این میوه زردرنگ استوایی برای درد معده و بهبود سرماخوردگی معجزه می‌کند اعلام نتایج ماده ۲۸ آزمون استخدامی آموزش و پرورش، امروز (۳۱ شهریور ۱۴۰۴) | پذیرفته‌شدگان از فردا به کلاس‌ها می‌روند اهدای اعضای بانوی مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۳۱ شهریور ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

چه غذاهایی خطر نقرس را افزایش می‌دهند؟

  • کد خبر: ۳۶۰۳۳۲
  • ۳۱ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۹
چه غذاهایی خطر نقرس را افزایش می‌دهند؟
به گفته یک متخصص علوم و صنایع غذایی، نقرس نوعی آرتریت التهابی است که با درد ناگهانی، تورم و قرمزی مفاصل، به‌خصوص در انگشت شست پا شناخته می‌شود که علت اصلی این بیماری، تجمع بیش از حد اسید اوریک در خون است.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر نسرین مویدنیا، می‌گوید: وقتی سطح اسید اوریک بالا می‌رود، کریستال‌های سختی در مفاصل رسوب می‌کنند و موجب التهاب می‌شوند. اسید اوریک، محصول نهایی تجزیه موادی به نام پورین‌ها در بدن است. پورین‌ها به طور طبیعی در سلول‌های بدن ما و همچنین در برخی غذا‌ها به ویژه گوشت به مقدار بالا وجود دارند.

بالاترین میزان پورین در امعا و احشای دام

همه گوشت‌ها به یک اندازه پورین ندارند، اما اندام‌های داخلی مانند جگر، قلوه و مغز جزو بالاترین منابع پورین هستند. گوشت قرمز و برخی ماهی‌های چرب هم پورین زیادی دارند. در مقابل، گوشت سفید مثل سینه مرغ بدون پوست و برخی ماهی‌های سفید، پورین کمتری دارند. البته با وجود پورین کمتر، باز هم باید در مصرف آنها تعادل را رعایت کرد تا به مدیریت اسید اوریک کمک شود.

به نوع پخت گوشت توجه کنید

نوع پخت گوشت به شدت در میزان پورین آن موثر است. پورین‌ها در آب محلول‌اند. وقتی گوشت را آب‌پز می‌کنیم، بخشی از پورین‌ها وارد آب پخت می‌شوند و محتوای پورین گوشت به میزان قابل توجهی کاهش می‌یابد. اما اگر از همان آب در سوپ، خورش یا سس استفاده شود، دوباره تمام پورین‌ها مصرف و وارد بدن می‌شوند! بنابراین برای کاهش اسید اوریک، توصیه می‌شود گوشت را در حجم زیادی آب بجوشانید و آب آن را برای افراد نقرسی استفاده نکنید. از طرفی پخت با روش‌هایی مثل کبابی، گریل یا سرخ کردن برای افراد نقرسی مناسب نیست، چون عملا تمام پورین‌ها در بافت گوشت باقی می‌مانند. البته که فقط نوع گوشت و حتی روش پخت به تنهایی مهم نیستند و مقدار مصرف هم مهم است. از این جهت برای افراد مستعد نقرس، توصیه می‌شود مصرف گوشت (قرمز یا سفید) با نظر متخصص تغذیه محدود و کنترل شود.

حبوبات اسید اوریک بالایی تولید نمی‌کند

قبلا تصور بر این بود که پورین‌های گیاهی در حبوبات برای افراد نقرسی مشکل سازند، اما تحقیقات جدید، این دیدگاه را اصلاح کرده و نشان داده‌اند که پورین‌های گیاهی کمتر از نوع حیوانی به اسید اوریک تبدیل می‌شوند و خطر نقرس را افزایش نمی‌دهند. دلیل این تفاوت ممکن است به جذب پایین‌تر این ترکیبات و همچنین حضور فیبر و مواد مفید دیگر در گیاهان مربوط باشد که به دفع اسید اوریک و کاهش التهاب کمک می‌کنند. بنابراین، حبوبات انتخاب‌های بسیار خوبی هستند و حتی می‌توانند در مدیریت بهتر نقرس نقش داشته باشند.

آشنایی با یک میوه ضدنقرس

حتما اسم گیلاس را به عنوان یک ستاره ضد نقرس شنیده‌اید. گیلاس به ویژه گیلاس ترش رنگدانه آنتوسیانین دارد که خاصیت آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی قوی داشته و می‌تواند به کاهش اسید اوریک در خون کمک کند. مطالعات نشان داده‌اند که مصرف منظم گیلاس می‌تواند تعداد حملات نقرسی را کاهش دهد. گیلاس همچنین با مهار آنزیم‌های التهابی در بدن، شبیه دارو‌های ضدالتهاب طبیعی عمل و به کاهش درد و تورم کمک می‌کند. البته گیلاس هرگز جایگزین درمان پزشکی و دارو‌های تجویز شده توسط پزشک نیست.

افراد مستعد نقرس رعایت کنند

در نهایت، اگر به لحاظ ژنتیکی مستعد نقرس یا با آن درگیر هستید مصرف گوشت قرمز و اندام‌های داخلی را محدود کنید. از روش‌های پخت آبی استفاده کنید و آب پخت را مصرف نکنید. حبوبات، لبنیات کم‌چرب، تخم‌مرغ و مغز‌ها را جایگزین پروتئین گوشتی کنید. از مصرف الکل بپرهیزید و فراموش نکنید که حتی حفظ وزن بدن نیز برای مدیریت نقرس حیاتی ست.

منبع: بهداشت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->