امیر مقدم | شهرآرانیوز؛ فالوده یا پالوده از دسرهای یخی و خوشمزه ایرانی است که در دو نوع کرمانی و شیرازی درست میشود و همپای بستنی در کشورمان طرفداران زیادی دارد.
برای طعم و عطر بهتر این دسر خوشمزه به آن عرقیاتی مانند نسترن، اسانس آلبالو و آبلیموی تازه اضافه میکنند که این موضوع باعث ایجاد خاصیت درمانی در آن هم شده است.
برای نمونه، خوردن فالوده بر رفع اسهال مؤثر است، بهویژه اگر به آن تخم ریحان یا تخم شربتی هم اضافه کرده باشند. همچنین گلاب موجود در آن باعث ایجاد حس شادی و نشاط میشود. اگر این روزها به دلیل گرمای هوا، زیاد هوس خوردن فالوده میکنید، ولی به دلیل ترس از ابتلا به کرونا قید خوردن آن را میزنید، پیشنهاد میکنیم توصیه ما را جدی بگیرید و در خانه بساط درست کردن فالوده را پهن کنید.
مواد پایه فالوده
فالوده چه شیرازی باشد چه کرمانی، مواد پایه آن یکی است: شکر، نشاسته، آب و گلاب. استفاده از لیموی تازه، زعفران، هل، شربت آلبالو و بقیه اسانسها هم دلخواه است.
بنابراین، هزینه اصلیای که برای تهیه فالوده میپردازید برای خرید نشاسته و شکر است.
طرز تهیه فالوده
۲ لیوان آب و یک لیوان شکر را در ظرفی بریزد و روی حرارت بگذارید. با قاشق محلول را آنقدر هم بزنید تا شکر کاملا حل شود. کمی صبر کنید تا شربت قدری قوام بیاید. حالا وقت اضافهکردن گلاب است. اجازه بدهید چند جوش دیگر بخورد. بعد آن را از روی حرارت بردارید تا خنک شود. شربت سردشده را داخل فریزر بگذارید تا یخ بزند. سپس آن را درون مخلوط کن بریزید تا پودر شود. شربت پودرشده را دوباره به فریزر برگردانید.
۲ لیوان آب را درون ظرفی بریزید و ۳۰۰ گرم نشاسته به آن اضافه کنید. نشاسته که حل شد، آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا آبش تبخیر و نشاسته کشدار و غلیظ شود. درون ظرف بزرگ دیگری مقداری آب و یخ بریزید. سپس نشاسته کشدار و غلیظ را با فشار دست یا قاشق از درون آبکشی با سوراخهای ریز عبور دهید. زیر آبکش باید ظرف بزرگ آب و یخ را بگذارید تا رشتههای نازک نشاسته مستقیم روی یخها بریزند. رشتهها را درون یخ زیر و رو کنید تا خوب سفت شوند.
رشتهها را از یخ بیرون بیاورید و درون ظرف حاوی شربت پودر شده بریزید و خوب مخلوط کنید. سپس روی آن مقداری آبلیموی تازه، شربت آلبالو یا هر اسانس دیگری که میخواهید بریزید.
نکته:
- نشاسته گندم بهترین گزینه برای نشاسته در تهیه فالوده است.
- برای رشته کردن نشاسته میتوانید از چرخگوشت، قیف و ماسوره مدل چمنی هم استفاده کنید. در ضمن، هرقدر سوراخهای وسیله مورد استفاده ریزتر باشد، فالوده شما زیباتر خواهد شد.
- برای خوشطعم و خوشعطر شدن فالوده میتوانید در آخر کار مقداری اسانس هل به فالوده اضافه کنید.
- هنگام درست کردن رشتههای فالوده، از حرارت پایین اجاقگاز استفاده کنید تا آب به آرامی تبخیر و نشاستهها بهخوبی پخته و بوی خامی آن گرفته شود.
- نشاسته را بهجز رشتهای میتوان به شکلهای دیگری مانند دانهبرنجی یا نگینی هم درآورد.