گواهی سپرده بورس، مسیر جدید خودرودار شدن + جزئیات حذف وثیقه ۳۵ درصدی بانک مرکزی برای واردات خودروی جانبازان ۵۰ درصد و بالاتر هشدار سازمان بازرسی کل کشور به وزیر راه و شهرسازی درباره وضعیت بلیت هواپیما رئیس کمیسیون فرش اتاق بازرگانی: تجارت خارجی تقریبا در حالت تعلیق قرار گرفته است اطلاعیه فرودگاه مهرآباد به مسافران روز جمعه (۱۷ مرداد ۱۴۰۴)؛ ۲ ساعت زودتر حرکت کنید قیمت طلا، دلار، سکه و ارز امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) اعلام شد مهلت ثبت‌نام خودرو‌های وارداتی و وکالتی کردن حساب‌ها برای بار دوم تمدید شد راهنمای خرید میلگرد با پروانه ساختمان (میزان سهمیه + شرایط) آیا مزایای رفاهی کارگران مشمول مالیات می‌شود؟ مهلت استفاده از بخشودگی جرائم بیمه شخص ثالث امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) به پایان می‌رسد قیمت ارز اربعین امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) اعلام شد | دینار عراق چند شد؟ تخفیف های فروش؛ بازی دو سر بُرد یا شگردی برای گران فروشی اجناس؟ آیا با اجرای فیبرنوری، کابل‌دزدی به پایان می‌رسد؟ | پاسخ مسئولان به مطالبه شهروندان حمایت مدیریت شهری مشهد از صنایع و کارآفرینان ادامه‌دار خواهد بود + فیلم توضیحات مدیرعامل تامین اجتماعی درباره شیوه‌نامه بیمه کارگران ساختمانی پیش‌بینی قیمت دلار برای روز پنجشنبه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) | امید به مذاکره باز هم دلار را عقب راند پیش‌بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴ )| بازار طلا بازیچه افت دلار شد آیا قطعی برق در تهران ۴ ساعته شده است؟ (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) هدف‌گذاری ۳ هزار مگاواتی برای تولید برق سبز در خراسان رضوی تا پایان ۱۴۰۶ خرید طلا و سکه در سیزدهم ماه صفر | کشتی‌آرای: خرید طلا در سیزدهم صفر یک پدیده خرافاتی است پیش بینی قیمت طلا تا پایان سال ۱۴۰۴ با توجه به معاملات امروز بورس کالا (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) اعلام شد ریزش ۳۴ هزار واحدی شاخص بورس در آخرین روز کاری هفته | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) مکان‌های اسکان اضطراری زائران در مشهد در سه روز پایانی ماه صفر قطعی برق نخواهند داشت استاندار خراسان رضوی: ظرفیت تولید انرژی تجدیدپذیر استان تا پایان سال ۱۴۰۴ به ۴۰۰ مگاوات افزایش می‌یابد بانک مرکزی: خرید ارز اربعین از بانک سپه امکان‌پذیر شد بازگشت قطعی برق ۴ ساعته به کشور قیمت امروز دینار عراق در مشهد (چهارشنبه، ۱۵ مرداد ۱۴۰۴) مهلت نهایی تمدید بیمه شخص ثالث با بخشودگی کامل جریمه اعلام شد
سرخط خبرها

یک تبعیض آشکار برای بانوان؛ این بار بخش نامه عیدی

  • کد خبر: ۹۹۵۹۶
  • ۳۰ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۸
یک تبعیض آشکار برای بانوان؛ این بار بخش نامه عیدی
سیمین یعقوبیان - مشاور امور بانوان کانون هماهنگی شورا‌های اسلامی کار خراسان‌رضوی

بر اساس قانون مدیریت خدمات کشوری، «کارمندان زن شاغل، بازنشسته و وظیفه بگیر مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری هستند.» زنانی که دارای همسر نباشند یا همسر آنان معلول یا از کار افتاده کلی باشد یا خود به تنهایی متکفل مخارج فرزندان باشند، از مزایای «کمک هزینه عائله مندی و اولاد موضوع بند ۴ ماده ۶۸ قانون خدمات کشوری مذکور نیز برخوردار می‌شوند.»

به این ترتیب در صورتی که این شرایط وجود داشته باشد کارمند زن می‌توانند از کمک هزینه عائله مندی و کمک هزینه اولاد استفاده کنند. علاوه بر این، کسانی حق عائله مندی و اولاد دریافت خواهند کرد که مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب هشتم مهر ماه سال ۱۳۸۶ باشند؛ به عبارت ساده‌تر باید کارمند دولت باشند.

بر اساس تعاریف باید به این نکته اشاره داشت که کارمند دستگاه اجرایی فردی است که براساس ضوابط و مقررات مربوط، به موجب حکم یا قرارداد مقام صلاحیت دار در یک دستگاه اجرایی به خدمت پذیرفته می‌شود.

با این توضیحات و مفاد بخش نامه عیدی می‌توان باردیگر به نادیده گرفتن شدن زنان شاغل اشاره داشت.

قانون گذار با درنظر گرفتن این موضوع که اشخاص دارای فرزند مخارج بیشتری دارند، موضوع کمک به آنان را لحاظ کرده است و بر این اساس و مطابق قانون باید به آن‌ها کمکی شود.

به عبارت دیگر برای ایشان مبلغی حق عائله مندی در نظر گرفته شده است. حق عائله مندی به کارمند یا کارگران پرداخت می‌شود که توسط کارفرما یا نهادی که برای آن کار می‌کنند، لحاظ می‌شود.

پس مقصود از عائله، افراد تحت تکفل بیمه شده اصلی است که در قانون کار برای هر فرزند و در قانون مدیریت خدمات کشوری برای همسر و هر فرزند در نظر گرفته شده است.

مطابق ماده ۸۶ قانون بیمه تأمین اجتماعی، ماده ۶۸ قانون مدیریت خدمات کشوری و قانون تفسیر بند ۴ ماده ۶۸ قانون مدیریت خدمات کشوری، مسئله حق عائله مندی در جایی مطرح می‌شود که کارگری که برای وی حق بیمه رد می‌شود دارای فرزند باشد یا فرزندی تحت تکفل خود داشته باشد؛ یا کارمند دارای همسر و فرزند باشد.

پس مقصود از عائله، افراد تحت تکفل بیمه شده اصلی است که در قانون کار و قانون مدیریت خدمات کشوری به نوعی مطرح شده است.

قانون گذار برای شخصی که دارای فرزند است مبلغی هرچند اندک تحت عنوان کمک هزینه یا حق عائله مندی در نظر گرفته است.

اما پیرو بند ۵ بخش نامه ۱۵۱۹۷۲ مورخ ۲۷/۱۱/۱۴۰۰ بانوان صرفا یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان عیدی دریافت می‌کنند و از دریافت۵۰۰ هزارتومان بابت همسر و نیز برای هر فرزند ۱۵۰ هزار تومان مستثنا شده اند و این بی شک یک تبعیض آشکار است.

تبعیض به این دلیل که در اصل بیستم، همه افراد ملت اعم از زن و مرد یکسان در حمایت قانون قرار دارند و از همه حقوق انسانی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی با رعایت موازین اسلام برخوردارند.

صدور این گونه بخش نامه‌ها با نص صریح و روح قوانین حمایتی خانواده و جمعیتی نیز مغایر است؛ زیرا اگر مشکلات اقتصادی و معیشتی نبود بانوان به فرمایش پیغمبر (ص) کار در منزل را در اولویت قرار می‌دادند.

حداقل توقع جامعه بانوان از مسئولان این است که نگاه جامع داشته باشند و در این ارتباط قوانین، متون فقهی را به روز تفسیر یا تقنین نکنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->