تغییر زمان برگزاری آزمون و لغو مصاحبه‌های دکتری دانشگاه پیام نور (یکشنبه ۲۵ خرداد ۱۴۰۴) اعلام آمادگی پرستاران برای حضور در خطوط پدافند درمانی دستگیری ۵ متخلف انتشار اخبار مرتبط با اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی در یزد هشدار پلیس فتا: به تماس تلفن‌های خارجی پاسخ ندهید آگهی فروش F-۳۵ اسراییلی در سایت دیوار قطار فوق العاده مشهد-تهران برقرار شد (۲۳ خرداد ۱۴۰۴) چطور به سوالات کودکان درباره جنگ و درگیری پاسخ دهیم؟ درب خوابگاه‌های دانشگاه تهران تا اطلاع ثانویه باز می‌ماند دانشگاه شهید بهشتی: امتحانات نیمسال دوم با یک هفته تاخیر برگزار می‌شود اطلاعیه وزارت علوم و وزارت بهداشت درباره نحوه فعالیت دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی دقایقی قبل صدای چند انفجار در شهر کرمانشاه شنیده شد دانشگاه شهید بهشتی: به‌زودی قدرت هسته‌ای ایران را به نمایش خواهیم گذاشت آمار غیررسمی شهدای حمله تروریستی اسرائیل به ایران پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (جمعه، ۲۳ خرداد ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا اواسط هفته آینده وزارت آموزش و پرورش: امتحانات باقی‌مانده خرداد ماه طبق روال برگزار می‌شود رئیس اورژانس کشور: نیازی به حضور مردم در پایگاه‌های انتقال خون نیست لغو پرواز‌های بازگشت حجاج تا اطلاع ثانوی ستاد بحران وزارت بهداشت به ریاست وزیر بهداشت تشکیل شد (۲۳ خرداد ۱۴۰۴) آماده‌باش عملیاتی تمامی نیروهای هلال احمر در سطح کشور در پی حمله اسرائیل به ایران جزئیات حادثه آتش‌سوزی خارک اعلام شد (۲۲ خرداد ۱۴۰۴) اتفاق معجزه آسا | یک مسافر از هواپیمای سقوط کرده هند نجات یافت جان باختن یک نفر در آتش‌سوزی پتروشیمی خارک | آتش مهار شد افزایش رشته‌های مجاز برای آزمون استخدامی آموزش‌وپرورش جشن عید غدیر خم ویژه مددجویان کمیته امداد با حضور استاندار خراسان رضوی برگزار شد (۲۲ خرداد ۱۴۰۴) مودی: فاجعه احمدآباد ما را متحیر و غمگین کرده است | همه سرنشینان جان باختند + فیلم ماساژ برای همه کمردرد‌ها خوب نیست ترامپ خروج پرسنل آمریکایی از منطقه غرب آسیا را تأیید کرد
سرخط خبرها

بهترین ازدواج، آسان‌ترین ازدواج

  • کد خبر: ۱۱۵۰۴۹
  • ۱۱ تير ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۵
بهترین ازدواج، آسان‌ترین ازدواج
حسین ابراهیمی - فعال فرهنگی

کرونا با همه تلخی‌هایی که داشت فرصت‌هایی هم ایجاد کرده بود، رعایت بیشتر مسائل بهداشتی که همیشه انجام آن مطلوب و سفارش شده است از فرصت‌ها و برکات کرونا بود، یکی دیگر از فرصت‌هایی که کرونا ایجاد کرد بالا آمدن آمار ازدواج بود، چرا که امکان انجام بسیاری از مراسم که هزینه‌های سرسام آوری را روی دوش زوجین می‌گذاشت در آن ایام نبود و افراد خیلی ساده با جشنی محدود، سر خانه و زندگی شان می‌رفتند.

عده‌ای معتقدند مشکل ازدواج جوانان پیش‌تر از آنکه یک مسئله اقتصادی باشد یک مسئله فرهنگی است، یعنی تا اسم ازدواج می‌آید مسئله اقتصاد و دغدغه‌های اقتصادی که هر جوانی مطرح می‌کند، همه مشکل نیست، چرا که همان طور که در دوران کرونا این تجربه شد، با تغییر در فرهنگ ازدواج و فرهنگ سازی صحیح می‌توان بسیاری از موانع را از پیش روی جوانان برداشت، رسم و رسوم دست و پا گیر و چشم و هم چشمی‌ها و خرج‌های زائدی که به سنت حسنه ازدواج در جامعه ما صدمه زده اند اگر برداشته شوند بدون شک این اتفاق مبارک برای جوانان آسان‌تر می‌شود.

تعبیر نیکوی ازدواج آسان مدتی است که در جامعه ما و فضای فرهنگی کشور تکرار می‌شود، اما انگار هنوز برای عده کثیری مثل خواب و خیال است که بتوانند این گونه ساده به عشقشان برسند و تشکیل خانواده بدهند.

پیامبر خدا (ص)، همان بزرگی که نکاح سنت ایشان است و دستور ایشان درباره ضرورت سنت ازدواج ابتدای عقد برای تمام زوجین یادآوری می‌شود، یک سخن دیگر هم دارند، که می‌فرمایند: بهترین ازدواج آسان‌ترین آن هاست. (نهج الفصاحه، ح۱۵۰۷).

اما اصلی‌ترین گره ازدواج آسان این است که ندانیم از زندگی خود چه می‌خواهیم و دنبال چه هدفی هستیم؟ نداشتن تفکر مستقل، اصلی‌ترین مسئله‌ای است که باعث می‌شود در امتحان زندگی از روی دست این و آن نگاه کنیم و برای خودمان مشکل درست نماییم، درحالی که اگر بدانیم از زندگی چه چیزی می‌خواهیم و چه چیز‌هایی در زندگی مان مهم است بدون شک کارمان آسان‌تر خواهد شد، چون خودمان برای خودمان تصمیم می‌گیریم و در ریل رسوم اشتباه، سر از ناکجاآباد مشکلات آغاز زندگی مشترک در نخواهیم آورد.

اما یک عده هم هستند که به دلیل ثروتمند بودن، اصلا دغدغه‌های اقتصادی دیگران را ندارند و برای شب ازدواج اتفاق‌هایی را رقم می‌زنند که تا مدت‌ها نقل محافل دیگران می‌شود. عروسی فلانی را دیدی، فلان ماشین لوکس را گل زده بودند، فلان باغ را گرفته بودند و کار‌های لوکسی که ته ندارد، اما این افراد نمی‌دانند با این کارشان ضمن اسراف که از گناهان و اشتباهات بزرگ است دارند سدی جلو پای جوانانی ایجاد می‌کنند که آرزوی ازدواج دارند. کاری که می‌تواند طور دیگری انجام شود.

آن هزینه‌های گزاف، اول زندگی صرف دستگیری از چند جوانی شود که گاهی برای شروع زندگی لنگ عدد‌های بسیار کمی هستند و باز کردن گره زندگی آن‌ها بدون شک برای آن فرد متمول و پول دار خوشایند‌تر و مبارک‌تر خواهد بود.

آنچه مهم است، در این جامعه، با سخت گیری‌های آن چنانی، امر مهم ازدواج دارد به یک آرزو برای جوانان بدل می‌شود که این برای همه ما در جامعه مسئولیت ایجاد می‌کند که هرچه می‌توانیم در فرهنگ سازی برای ازدواج آسان کمک کنیم و از دیگرانی که از ما ضعیف‌تر هستند، هر طور که می‌توانیم دستگیری کنیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->