انتشار اسامی رژلب‌ها و برق لب‌های غیرمجاز در بازار لوازم آرایشی آبادان گرم‌ترین شهر جهان شد آتش به جان طبیعت حفاظت شده ایلام افتاد (۲۷ تیر ۱۴۰۴) شهادت ۳ هم‌وطن در حادثه تیراندازی در خمین (۲۷ تیرماه ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکورهای تجربی، هنر و زبان‌های خارجی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات واکنش آموزش‌وپرورش به شایعه افشای سوالات آزمون تیزهوشان و نمونه‌ دولتی پرونده کنکورهای دو نوبته بسته شد پایان سرخک و سرخجه در ایران؛ تأیید رسمی تا سال ۲۰۲۳ کنکور ۱۴۰۴ در آرامش برگزار شد | شروع ترم نوورودها به تعویق افتاد ۸ هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین ۱۴۰۴ آماده‌باش هستند زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران
سرخط خبرها

گزارشی از کمبود دارو بیماران دیابتی در مشهد

  • کد خبر: ۱۱۸۹۸۷
  • ۰۶ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۰۸
گزارشی از کمبود دارو بیماران دیابتی در مشهد
انسولین لانتوس، بهترین نوع انسولین برای مصرف عمومی است؛ زیرا عوارض کمتری دارد و بدن هم به این دارو واکنش مناسبی نشان می‌دهد، اما این دارو اصلا در داروخانه‌های شهر موجود نیست.

سید‌مهرداد امیرکلالی | شهرآرانیوز؛ «باز هم انسولین قلمی کمیاب شد!». این جمله اولین عبارتی است که بعد از تماس با شهرآرانیوز، بر زبانش جاری می‌شود و می‌گوید: به نیابت از سایر بیماران دیابتی از کمیاب‌شدن مجدد انسولین قلمی در سطح شهر گلایه دارم. خانم پارسا با بیان اینکه طی دو سال شیوع کرونا، بیماران دیابتی، فشار مضاعفی را برای تهیه انسولین تحمل کردند، ادامه می‌دهد: دیابتی‌ها این روز‌ها برای تهیه و خرید انسولین لانتوس به مشکل برخورده‌اند؛ این انسولین که نوع عمومی‌تر مصرف برای بیماران است، در هیچ داروخانه‌ای پیدا نمی‌شود.

نگرد، نیست!

نبود و کمبود این دارو موجب سردرگمی بسیاری از بیماران دیابتی شده است تا‌آنجا‌که محسن عراقی‌زاده، یکی دیگر از بیماران دیابتی که نیاز دارد در ماه دست‌کم ۱۲‌قلم انسولین لانتوس مصرف کند، طی پیامکی به شهرآرانیوز، از نبود این نوع انسولین در سطح شهر خبر می‌دهد و می‌افزاید: به هر داروخانه‌ای مراجعه می‌کنیم، تنها نوع ایرانی انسولین را دارند؛ یک بار این دارو را مصرف کردم، بدنم واکنش نشان داد و کهیر زد.

او می‌افزاید: انسولین لانتوس، بهترین نوع انسولین برای مصرف عمومی است؛ زیرا عوارض کمتری دارد و بدن هم به این دارو واکنش مناسبی نشان می‌دهد، اما این دارو اصلا در داروخانه‌های شهر موجود نیست.

شهروند دیگری که فرزند دیابتی دارد، در پیامکی نوشته است: به چندین داروخانه در مشهد مراجعه کردم؛ فقط انسولین قلمی برند ایرانی را داشتند، ولی بسیاری از بیماران ترجیح می‌دهند که از انسولین معمولی قبلی استفاده کنند. این انسولین در بازار آزاد، ۲۵۰ هزار‌تومان است، در‌صورتی‌که همین انسولین با قیمت دفترچه بیمه باید ۳ هزار تومان باشد.

بررسی میدانی مشکل شهروندان

گزارشگر ما پیگیری مشکل شهروندان را با مراجعه به داروخانه‌های دولتی سطح شهر آغاز می‌کند. داروخانه‌های هلال احمر و ۲۲ بهمن، مقصد پیگیری است که اتفاقا در هیچ‌کدام از این داروخانه‌ها انسولین لانتوس موجود نبود.

مسئول پذیرش داروخانه هلال احمر می‌گوید: برند ایرانی انسولین قلمی ۲۷ هزار تومان است و انسولین قلمی لانتوس خیلی کم در داروخانه‌ها موجود است.

اپراتور فروش در داروخانه ۲۲‌بهمن مشهد نیز با اشاره‌به کمیاب‌بودن انسولین قلمی لانتوس می‌گوید: این انسولین مدتی است که کمیاب شده است و بیماران دیابتی هم بیشتر این نوع انسولین را مصرف می‌کنند؛ اما نوع ایرانی هندی و ترکی این انسولین در بازار موجود است.

پاسخ مسئول

برای اطلاع از وضعیت انسولین قلمی لانتوس و قیمت آن، با رئیس انجمن داروسازان خراسان رضوی گفتگو می‌کنیم. او می‌گوید: هر دارویی یک کد رهگیری دارد و اینکه از هر دارو چه تعداد در‌اختیار بیماران قرار می‌گیرد نیز ثبت می‌شود؛ دارو باید طبق تعرفه مصوب دولتی به فروش برسد.

علیرضا شهریاری با بیان اینکه اگر داروخانه‌ای دارویی را بیشتر از تعرفه دولتی بفروشد، مردم باید گزارش دهند، می‌افزاید: قطعا در‌صورت اثبات تخلف داروخانه، از‌طریق مجاری قانونی برخورد خواهد شد. هر دارویی که با قیمت گزاف یا قاچاق به فروش می‌رسد، مردم به ما اطلاع دهند؛ قطعا موضوع را پیگیری می‌کنیم. هیچ داروخانه‌ای مجاز به فروش دارو حتی یک‌ریال گران‌تر از تعرفه دولتی نیست.

او با اشاره‌به اینکه در حال حاضر قیمت آزاد انسولین قلمی لانتوس نزدیک ۳۰‌هزار تومان است، ادامه می‌دهد: هزینه این دارو با بیمه معادل ۳‌هزار تومان است.

وی می‌افزاید: اگر هم انسولین گران شود، قرار شده است دولت بخش زیادی از هزینه آن را متقبل شود و بیمار رقم اندکی بپردازد. موضوع نبود یا کمبود انسولین در داروخانه، باید از‌طریق معاونت غذا و دارو پیگیری شود. این محصول از کشور‌های مختلف تأمین می‌شود و برند‌های متفاوتی از این دارو از کشور‌هایی مانند ترکیه و فرانسه وارد می‌شود. یک برند ایرانی هم موجود است که مواد آن خارجی است. قیمت انواع انسولین با هم تفاوت چندانی ندارد، چون ۹۰ درصد هزینه را دولت و مابقی را بیمه تقبل می‌کند و با قیمتی اندک دست بیمار می‌رسد.

بسیاری از داروخانه‌ها انسولین دریافت نمی‌کنند

شهریاری اضافه می‌کند: ما نزدیک ۹۰۰ داروخانه در مشهد داریم. انسولین و همه دارو‌ها براساس سهمیه‌بندی بین داروخانه‌ها توزیع می‌شود و اینکه در داروخانه‌های مراجعه‌شده انسولین موجود نبوده، به‌دلیل اتمام دارو بوده و ممکن است در داروخانه‌های دیگر موجود باشد. خیلی از داروخانه‌ها انسولین دریافت نمی‌کنند و آن‌هایی که می‌گیرند، باید ثبت کنند که به کدام بیماران و با چه کد ملی داده‌اند.

رئیس انجمن داروسازان خراسان رضوی بیان می‌کند: برای اطلاع از توزیع و پراکندگی انسولین لانتوس، مردم می‌توانند با سامانه اطلاعات دارو، شماره تلفن ۱۹۰ تماس بگیرند و اطلاعات لازم را درباره اینکه انسولین در کدام داروخانه‌ها موجود است، دریافت کنند یا اینکه به داروخانه‌هایی که قبلا از آن دارو تهیه می‌کردند، مراجعه کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->