۱۷هزار و ۶۶۰ تماس با اورژانس اجتماعی مشهد از ابتدای ۱۴۰۴ | کودک‌آزاری در صدر تماس‌های سامانه ۱۲۳ مدیریت بحرانِ آلودگی هوا نیازمند بازنگری راهکارهایی برای گذار بهتر از سالمندی | نه تجربه داریم، نه آماده ایم دستگیری سرکرده‌های باند «ساعت‌های طلایی» در مشهد زلزله قوی ترکیه را لرزاند (۵ آبان ۱۴۰۴) هشدار خودمراقبتی کارگروه گردوغبار برای شهروندان مشهدی صادر شد (۵ آبان ۱۴۰۴) راز سفید شدن موها چیست؟ آتش‌سوزی در جنگل‌های ارس هزار مسجد مهار شد | نابودی هزار اصله نهال در کلات (۵ آبان ۱۴۰۴) + فیلم تأکید وزارت بهداشت بر ضرورت همکاری همه دستگاه‌ها برای مقابله با پشه «آئدس» و کنترل تب دِنگی زن مفقود شده سبزواری پس از یک هفته در یک چاه ۱۵ متری پیدا شد + فیلم با ۴۰۰۰ قدم پیاده‌روی در هفته، مرگ را از خود دور کنید آیا تخم مرغ باعث بالا رفتن کلسترول خون می‌شود؟ تفاهم اولیه با سرمایه‌گذار ترک برای اجرای طرح قطار مشهد_گلبهار_چناران هشدار پلیس فتا: فریب آگهی‌های استخدام جعلی در دیوار و شیپور را نخورید شینا انصاری: هیچ ملتی از خطر بحران‌های زیست‌محیطی مصون نیست پیشرفت ۸۰ درصدی واکسیناسیون تب برفکی در خراسان رضوی | هیچ موردی از سویه غیربومی در استان مشاهده نشده است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۵ آبان ۱۴۰۴) | مشهدی‌ها منتظر سرمای آخر هفته باشند تربیت بدنی، پروردن روح و جان دانش‌آموزان است آمار مرگ‌های ناشی از مسمومیت با قرص برنج | این استان‌ها بیشترین موارد مسمومیت را دارند آیا گرسنگی طولانی‌مدت می‌تواند به کاهش وزن مؤثرتر کمک کند؟ چه عواملی باعث سقط جنین می‌شود؟ پرستار، ستون فقرات نظام سلامت پرستاران مشهدی در روزی که به نامشان است، از مهم‌ترین دغدغه هایشان می‌گویند | مرهم‌سازان بی‌مرهم مراقب قاتل خاموش خانه‌ها باشید دود قلیان، این گونه ضربان قلب را به هم می‌ریزد
سرخط خبرها

هدر رفت سالیانه ۲ میلیارد تن غذا در جهان

  • کد خبر: ۱۲۹۸۵۷
  • ۲۴ مهر ۱۴۰۱ - ۱۶:۱۳
هدر رفت سالیانه ۲ میلیارد تن غذا در جهان
استاد دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه مساله سوء تغذیه و گرسنگی دارای ابعاد مختلف سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، علمی و فنی است گفت: «امروز ۸۰۰ میلیون نفر در جهان از فقر مطلق غذایی رنج برده و روزانه ۵۰ نفر ابر اثر گرسنگی تلف می‌شوند.»

به گزارش شهرآرانیوز؛ سید علی مرتضوی امروز ۲۴ مهرماه در نشست هم اندیشی نقش تولید دانش بنیان در امنیت غذایی که به مناسب روز جهانی غذا در سالن هروی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: نکته مثبتی که امروز رخ داده این است که هم صدایی مراکز مختلف صنایع غذایی در کنار هم ایجاد شده است. همگرایی و هم افزایی، همگرایی افقی و عمودی، هم اندیشی تخصصی و تبدیل دانش به تکنولوژی هدف نهایی است که باید به آن برسیم. مساله سوء تغذیه و گرسنگی دارای ابعاد مختلف  سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، علمی ، فنی و... است. بررسی تمام منابع امنیت غذایی در ده سال گذشته و بر اساس پژوهش‌ها ۲ میلیارد نفر در جهان در فقر غذایی بوده و این در حالی است که ۲ میلیارد نفر دیگر در جهان از چاقی رنج می‌برند. همچنین ۸۰۰ میلیون نفر در جهان از فقر مطلق غذایی رنج برده و روزانه ۵۰ نفر ابر اثر گرسنگی تلف می‌شوند. بنابراین بر اساس مطالب تئوری به هدف نهایی نمی‌رسیم.

وی افزود: سالیانه در جهان ۴ میلیارد تن غذا تولید که از این میزان حدود ۵۰ درصد آن هدر می‌رود. روند فساد غذا در کشورهای صنعتی با  کشورهای در حال توسعه متفاوت است. در کشورهای صنعتی به دلیل مصرف بالا، اضافه خرید و ... غذا هدررفته و در کشورهای جهان سوم و در حال توسعه فقدان دانش و  نبود امکانات نگهداری موجب هدر رفت غذا می‌شود.

عضو سابق هیات علمی گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد بیان کرد: بر اساس چشم انداز در نظر گرفته شده برای سال ۱۴۰۰ برای کشورمان پیش‌بینی شده بود که تولید در کشور از ۶۵ میلیون تن به ۲۰۰ میلیون تن، تولید ناخالص ملی به ۷۵ میلیون دلار، تولید در بخش کشاورزی از ۶۵ میلیون تن به ۱۸۵ میلیون تن و جمعیت کشور به ۹۷ تا ۱۰۵ میلیون نفر خواهد رسید.

مرتضوی با اشاره به اینکه در امنیت غذایی به میان وعده های غذایی کمتر توجه می‌شود، گفت: این میان وعده‌ها برای دانش آموزان، نوجوانان و برای سالمندان است. پژوهش‌ها نشان داده است که در نوجوانان هورمون استرس بین ساعات ۶ تا ۷ صبح افزایش یافته و این مورد میل به خوردن صبحانه را در این افراد کاهش می‌دهد، به همین دلیل توصیه می‌شود این افراد میان وعده‌های غذایی سودمند مصرف و از مصرف میان وعده‌های کاذب مانند غذاهای صنعتی خودداری شود. برای سالمندان نیز این اعتقاد وجود دارد که این افراد در سنین بالا به بیماری‍‌های شدیدتری دچار شده و قاعدتا در این سنین با مصرف داروها اشتها کمتر و طمع غذا ملموس نبوده و این افراد به میان وعده‌های کاذب روی می‌آورند به همین دلیل در رژیم جدید به سالمندان یک وعده غذایی کامل و ۵ میان وعده توصیه می‌شود که میزان انرژی مورد نیاز سالمندان را تامین می‌کند.

گزارش خطا
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->