آیا مدارس در مهر ماه غیر حضوری آغاز خواهند شد؟ افزایش ۳۲ تا ۴۵ درصدی مستمری بازنشستگان تأمین اجتماعی ابلاغ شد انسولین «نوورپید» در مشهد پیدا نمی شود | دیابتی های مشهدی قربانی داروخانه های منتخب مجروحیت ۲ جنگلبان در حمله به پاسگاه یگان حفاظت منابع طبیعی در اسالم انتقاد‌ها از رواج «تولد در تاریخ رُند» در کشور | نرخ سزارین در ایران بالاست پیش بینی آب و هوا در ۱۹ شهریور ۱۴۰۴ | کاهش دما در نوار شمالی کشور نوشابه خطر ابتلا به کبد چرب را ۴ برابر افزایش می‌دهد شهادت مامور پلیس در یک مزرعه کشت خشخاش در خوزستان (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) آیا خبر عفو تتلو صحت دارد؟ | واکنش وکیل امیرحسین مقصودلو به شایعات (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) «مشهد مهربان» امسال در خدمت دانش‌آموزان محروم خراسان رضوی شکایت از باغ‌وحش ارم پس از تلف‌شدن توله شیر امیرعلی اکبری (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) ترافیک فوق‌سنگین در جاده چالوس | محورهای فیروزکوه، هراز و آزادراه قزوین - رشت را انتخاب کنید (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) زلزلۀ نسبتا شدید حوالی بندر چارک هرمزگان و جزیره کیش را لرزاند + جرئیات (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی مطرح کرد: مشهد درگیر فرونشست | تهدیدی جدی برای زیرساخت‌های حیاتی زباله، مهم‌ترین معضل زیست محیطی طرقبه و شاندیز تلاش حداکثری وزارت آموزش و پرورش ساماندهی کودکان بازمانده از تحصیل تأکید وزارت آموزش و پرورش بر حذف نگاه تجاری در مدارس غیردولتی هشدار مرکز اطلاعات مالی به موسسات خیریه | خیریه‌ها ممکن است در معرض فساد قرار گیرند پلیس فتا هشدار داد: کلاهبرداری با نام سود سهام عدالت تعیین وضعیت استخدام حدود ۲۰ معلم نهضتی و پیش دبستانی تا هفته آینده (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) اعتراض جمعی از اعضای هیئت‌علمی دانشگاه فرهنگیان به مصوبه سقف سنی پذیرش دانشجومعلمان گلایه مندی مردم مشهد از نحوه پاسخ گویی سامانه ۱۲۲ | انتظار پشت خط آبفا کلیاتی در مورد انرژی و مواد مغذی مورد نیاز کودکان ۱ تا ۲ ساله اهواز همچنان غرق در دود ناشی از آتش‌سوزی هوالعظیم | مسئولان اقدام مؤثری نکردند نوید بارش‌های نرمال پاییزی برای چند استان توله شیر امیر علی‌اکبری در باغ وحش پارک ارم تلف شد (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) | واکنش علی‌اکبری به خبر چه بود؟ حکم قصاص قاتل الهه حسین‌نژاد تأیید شد (۱۸ شهریور ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

شفق‌های قطبی چگونه تشکیل می‌شود؟

  • کد خبر: ۲۲۷۴۸۹
  • ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۳
شفق‌های قطبی چگونه تشکیل می‌شود؟
شفق قطبی زمانی که جو تقریباً بدون غبار و شفاف و بدون ابر باشد در عرض‌های میانی و در افق شمال قابل مشاهده است

به گزارش شهرآرانیوز،  مشاور رئیس سازمان هواشناسی کشور در خصوص شفق نوری تصریح کرد: این ذرات باردار از ناحیه لکه‌های خورشیدی به صورت باریکه به فضا پرتاب می‌شوند و توسط میدان مغناطیسی زمین که به سمت قطب‌ها است به دام می‌افتند. این ذرات به دور خطوط میدان مغناطیسی تحت تأثیر میدان با حرکت مارپیچی به سمت قطب‌ها حرکت می‌کنند.

علی عابدینی در ادامه تاکید: ذرات باردار با برخورد به مولکول‌های هوا موجب برانگیختگی و تولید نور از آنها می‌شود. این فرایند مشابه اتفاقی است که در یک لامپ فلورسنت روی می‌دهد.تعداد ذرات پرتاب شده بستگی به فعالیت‌های خورشیدی دارد و زمانی که سطح خورشید فعال است، شفق قطبی بیشتری مشاهده می‌شود.

وی افزود: اتم‌های هیدروژن نور مایل به قرمز و اتم‌های اکسیژن نور سبز از خود منتشر می‌کنند. شفق قطبی زمانی که جو تقریباً بدون غبار و شفاف و بدون ابر باشد در عرض‌های میانی و در افق شمال قابل مشاهده است و گاهی در ایران نیز مشاهده می‌شود؛ این پدیده در مناطق خارج از نورهای مزاحم شهری قابل دیدن است.
منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->