واکنش‌ها به قتل رومینا، دختر ۱۳ ساله تالشی افزایش دما تا پایان هفته ادامه دارد سرقت‌هایی که با شیوع کرونا رو به افزایش است ۲ کشته و ۶ مصدوم در اثر برخورد وانت با پراید در اطراف مشهد ۲۰۰ پرستار دانشگاه علوم پزشکی مشهد به کرونا مبتلا شده‌اند روی خط اضطراب/ ۲۵ درصد از تماس‌های مرکز مشاوره بهزیستی در مورد کرونا است روایتی از زندگی دکتر حمید عقیلی، جانباز دفاع مقدس و شهید سلامت ابعاد تازه‌ای از قتل هولناک رومینا اعتراف سارقان دهه هشتادی به ۷۵ فقره زورگیری و سرقت در مشهد جزئیات قتل رومینا از زبان بهمن خاوری، پسری که عاشق او بود فقط نفت غیزانیه خوب است اما مردم آن خوب نیستند آخرین وضعیت حذف کنکور و سهمیه ورود به دانشگاه‌ها تبعید رامین پس از خودکشی رومینا دادگستری گیلان: پدر رومینا در دادسرا با او مهربانی کرد، ما هم رومینا را تحویل‌اش دادیم+ویدئو غیزانیه غرق در محرومیت و مسئولانی که با یک توئیت از خود سلب مسئولیت می‌کنند دختر کشی در لوای قانون/ کسی که دستور تحویل رومینا اشرفی به پدرش را داده، تخلف کرده است هم پرستار، هم خیر، هم فعال محیط زیست مهار آتش سوزی منزل مسکونی در ساختمان ۷ طبقه در غرب مشهد رومینا اشرفی قربانی تازه «خانه‌ پدری»/ قتل های ناموسی، فاجعه خاموش ۱۵ پرونده برای ثبت ملی آثار تاریخی و طبیعی تربت حیدریه و زاوه تشکیل شد+تصاویر
خبر ویژه

انتقال کرونا از طریق غذا به بدن

  • کد خبر: ۲۷۵۶۲
  • ۰۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۸
  • ۵
استاد علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: ویروس کرونا مانند سایر ویروس‌ها می‌تواند از طریق غذا هم به بدن منتقل شود.
به گزارش شهرآرانیوز، سید امیر محمد مرتضویان، دکترای صنایع غذایی و استاد دانشگاه شهید بهشتی - انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور در پاسخ به نگرانی مردم در سامانه ۴۰۳۰ ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و وزارت بهداشت مبنی بر تأثیر ویروس کرونا روی مواد غذایی، افزود: اگرچه موضوع ماندگاری ویروس روی مواد غذایی بسیار حائز اهمیت است، اما کمتر در کشور و جهان به این بحث پرداخته شده است و تحقیقات ویروس کرونا بیشتر در زمینه جنبه‌های پزشکی و درمانی متمرکز است.


وی با تأکید بر اینکه محصولات غذایی هم می‌تواند به ویروس کرونا آلوده شده باشد، گفت: مدت زمان ماندگاری این ویروس روی انواع غذا‌ها هنوز به طور دقیق مشخص نشده به همین دلیل باید یک تحقیق بسیار علمی و دقیق درخصوص این موضوع انجام شود تا نشان دهد که مدت زمان ماندگاری روی انواع مواد غذایی مانند شیر پاستوریزه، انواع پنیر، دوغ، خامه، گوشت، سوسیس و کالباس، غلات و نان، انواع حبوبات و دیگر فراورده‌ها چقدر است.

مرتضویان ادامه داد: احتمال آلوده‌شدن ثانویه انواع فراورده‌های سنتی مثل شیر و نان در صورت آلودگی محیط پس از تولید به ویروس کرونا وجود دارد. به همین دلیل باید چالش‌هایی که در این زمینه وجود دارد را با تحقیق درست، برطرف کنیم.


وی با اشاره به اینکه تحقیقات علمی نشان می‌دهد که اگر فراورده پاستوریزه باشد ریسک آلوده‌شدن به ویروس کرونا کاهش می‌یابد، افزود: توصیه می‌کنیم که مردم بیشتر فراورده‌های صنعتی مصرف کنند چراکه احتمال سرایت این ویروس به این فراورده‌ها هم به دلیل پاکیزه‌تر بودن محیط‌های تولید و هم اعمال فرایند‌های تولید بسیار کمتر از فراورده‌های سنتی و صنفی است. فراورده‌های صنعتی از درجه بهداشتی بالاتری نسبت به فراورده‌های سنتی برخوردارند، به همین دلیل مردم بهتر است از محصولاتی که بسته‌بندی هستند، استفاده کنند.

استاد علوم و صنایع غذایی دانشگاه شهید بهشتی اضافه کرد: محصولات بسته‌بندی مانع ورود ویروس به محصولات غذایی به صورت آلودگی ثانویه می‌شوند. به همین دلیل تأکید داریم که فراورده‌های صنعتی از ایمنی بالاتری برخوردار است. حتی نان‌های بسته‌بندی نسبت به نان‌های صنفی ایمنی بیشتری دارند، اما باید بسته‌بندی با پس از ورود به منزل و پیش از باز کردن محصول، ضدعفونی یا شست‌وشو شود.


مرتضویان با اشاره به مصرف انواع شیرینی جات تصریح کرد: تضمینی در خصوص بهداشتی بودن انواع شیرینی‌هایی که در مواد قنادی‌ها فروخته می‌شود وجود ندارد، چرا که احتمال آلودگی این محصولات به ویروس کووید۱۹ به‌ویژه بعد از خارج‌شدن از فر‌های شیرینی‌پزی وجود دارد.

وی به مباحثی که درخصوص اینکه اگر ماده اولیه محصولات غذایی صنعتی به ویروس آلوده بودند، آیا احتمال آلوده بودن این محصولات بعد از تولید و حرارت هنوز هم وجود دارد یا خیر، گفت: به‌طور دقیق این موضوع هنوز مشخص نشده است.


استاد علوم و صنایع غذایی دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه تخمین‌های علمی نشان می‌داد که احتمال غیر‌فعال‌شدن ویروس کووید۱۹ در دمای ۶۰ تا ۶۵ درجه و در چند ثانیه وجود دارد، تصریح کرد:، اما تحقیقی از مجله «لن ست» منتشر شد که نشان می‌دهد این ویروس در دمای ۷۵ درجه هم به مدت ۵ دقیقه مقاومت کرده است. البته این تحقیق در مواد غذایی نبوده و با‌توجه‌به اثرات حفاظتی ترکیبات مواد غذایی بر میکروب‌ها، ممکن است در مواد غذایی این دمای ماندگاری بیشتر هم باشد؛ بنابراین فقط انجام تحقیقات مستقیم و دقیق در مواد غذایی می‌تواند پاسخ‌گوی چگونگی سرایت این ویروس از راه غذا و به ویژه ماندگاری آن در انواع مواد غذایی باشد.


منبع: فارس
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* captcha:
* نظر:
توجه : نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمیشود.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ل ع
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۲
1
11
تازه یادتون افتاده تو مواد غذایی وجود داره!!!!!
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۷:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۳
0
1
کاش مسولان دولت و خود ریس جمهور یه کم وجدان کاری و انسانیت داشتن
رضا
Iran, Islamic Republic of
۰۷:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۳
0
1
استاد شما اول برو تحقیقات بسیار وسیع رو انجام بده وقتی به نتیجه رسیدی بیا اعلام کن.
شبنم
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۳
0
1
Mn
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۳
0
0
سلام به نظر بنده دیگه خیلی دارن گنده اش میکنن
سرخط خبرها

{*Start Google Analytics Code*} {*End Google Analytics Code*}