پایان رسیدگی به پرونده کلثوم اکبری قاتل سریالی مازندران علت آتش‌سوزی در ساختمان شرکت سیمان سبزوار چه بود؟ مهار آتش سهمگین ساختمان سیمان لار سبزوار با تلاش آتش‌نشانان فرودگاهی چالش‌های اصلی خدمات‌دهی حوزه سلامت در مشهد از زبان رئیس دانشگاه علوم پزشکی (۲۸ شهریور ۱۴۰۴) رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد: امنیت شغلی و اجتماعی پزشکان به مخاطره افتاده است خبر خوش برای کارگران مشاغل سخت و زیان آور (۲۸ شهریور ۱۴۰۴) ترافیک نیمه سنگین در جاده‌های شمال کشور (۲۸ شهریور ۱۴۰۴) مارگزیدگی سالانه ۵.۴ میلیون نفر در جهان | مارگزیدگی بیش‌از ۸ هزار ایرانی در سال ۱۴۰۳ غرق شدن مادر و دختر در استخر کشاورزی نیشابور (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) زلزله ۷.۸ ریشتری روسیه را لرزاند (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) زلزله زاهدان را لرزاند + جزئیات (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) برگزاری کلاس‌های آمادگی شروع مدارس ممنوع است | والدین گزارش کنند، با مدارس متخلف برخورد می‌شود حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی‌‌اكبر الهى خراسانى دعوت حق را لبیک گفت  ۸۱ کودک شیرخوار در مراکز بهزیستی خراسان رضوی تحت مراقبت هستند | شیرخوارگاه‌ علی‌اصغر(ع) خالی نشده است آخرین اخبار از آتش‌سوزی یک مجتمع تجاری در سبزوار | آتش مهار شد + فیلم (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) برنامه‌های آموزش و پرورش استان خراسان رضوی در راستای بهبود آموزش در مدارس شیوع بالای آرتروز زانو در بین ایرانی‌ها | کدام گروه‌های سنی در معرض خطر هستند؟ طرح جدید هلال احمر برای کمک به دانش‌آموزان نیازمند | توزیع بسته‌های لوازم‌التحریر در مناطق کم‌برخوردار بازنشستگان نفت، سهامدار پتروشیمی می‌شوند واکسن آبله‌مرغان موجود شد | آیا واکسن بزنیم یا نه؟ آیا کره‌های محلی برای طبخ غذا بهتر است و باعث افزایش چربی خون نمی‌شود؟ بی‌احتیاطی ۳ جوان به قیمت جانشان تمام شد | پا در رکاب چاه، جان در کمین مرگ فرمانده انتظامی سیب و سوران به شهادت رسید دستگیری قاتل پس از ۱۴ سال | انکار دسیسه زنانه برای قتل شوهر ۵ هزار شاکی منتظر تعیین تکلیف پرونده «موبایل موسوی» توصیه رئیس کل دادگستری خراسان رضوی به کارآموزان قضایی: با مردم مهربان باشید و از وسوسه‌های شیطانی دوری کنید سخنگوی آموزش و پرورش: هیچ اتفاقی مانع آغاز مدارس در اول مهر نمی‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۷ شهریور ۱۴۰۴) | هوای مشهد موقتاً گرم می‌شود
سرخط خبرها

انحراف ستون فقرات بیش از ۴۵ درجه باید جراحی شود

  • کد خبر: ۲۹۵۷۰۱
  • ۳۰ مهر ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۷
انحراف ستون فقرات بیش از ۴۵ درجه باید جراحی شود
جراح مغز و فوق‌تخصص جراحی ستون فقرات دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: انحراف‌های ستون فقرات بیش از ۴۵ درجه باید جراحی شوند و موارد کمتر از آن با بریس (وسایل ارتوپدی برای کمک به عملکرد اندام یا عضو آسیب‌دیده) و مراقبت قابل‌کنترل است و جای نگرانی نیست.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر امیرحسین حقیر افزود: بیماری انحراف ستون فقرات یا همان «اسکولیوزیس» به انحراف جانبی ستون فقرات گفته می‌شود که معمولاً در دوران کودکی یا اوایل نوجوانی تشخیص داده می‌شود، این ناهنجاری ممکن است خفیف باشد و نیازی به درمان نداشته باشد، اما در برخی موارد به مرور زمان پیشرفت کرده و منجر به مشکلات جدی‌تری می‌شود.

وی با بیان این که بیش از ۹۰ درصد از بیماران پس از جراحی انحراف ستون فقرات به بهبود قابل توجهی دست یافته‌اند، ادامه داد: این جراحی‌ها منجر به کاهش درد، افزایش تحرک و بهبود وضعیت کلی ستون فقرات بیماران می‌شوند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد که به دستاورد‌های قابل توجهی در درمان انحراف ستون فقرات دست یافته است، اظهار کرد: در سال‌های اخیر، مشهد به عنوان یکی از مراکز پیشرفته جراحی‌های ستون فقرات در شرق ایران مطرح شده است.

وی درباره تاریخچه جراحی انحراف ستون فقرات گفت: این نوع جراحی‌ها سابقه طولانی در طب دارند، اولین شواهد درمان انحراف ستون فقرات به ۴۰۰ سال پیش از میلاد برمی‌گردد و زمانی که بقراط کشش را به عنوان یک روش درمانی معرفی کرد.

دکتر حقیر افزود: در سال‌های ۱۹۸۰ میلادی با ورود تکنولوژی‌های پیشرفته تصویربرداری مانند سی‌تی‌اسکن و ام. آر. آی، درمان این عارضه پیشرفت شگرفی داشته و جراحی ستون فقرات وارد فاز جدیدی شده است.

وی ادامه داد: در موارد اسکولیوز‌های پیچیده و پیشرفته که درجات انحراف بالایی بیش از ۷۰ تا ۷۵ درصد دارند از تکنیک‌های پیشرفته جراحی، از جمله توراکوتومی (باز کردن قفسه سینه) برای اصلاح ستون فقرات و ایجاد کشش از طریق بستن حلقه فلزی به جمجمه (هالو)، استفاده می‌کنیم. این تکنیک‌ها برای موارد اسکولیوز شدید به کار می‌روند و نتایج فوق‌العاده‌ای به همراه دارند.

عوامل موثر در ایجاد انحراف ستون فقرات

جراح مغز و فوق تخصص جراحی ستون فقرات دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه گفت: عوامل ژنتیکی، مشکلات مادرزادی، ناهنجاری‌های عضلانی و استخوانی و حتی آسیب‌های فیزیکی می‌توانند در ایجاد انحراف ستون فقرات نقش داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه تشخیص زودرس این ناهنجاری‌ها بسیار حیاتی است، افزود: خانواده‌ها باید به علائم اولیه از جمله اختلاف در ارتفاع شانه‌ها، برآمدگی یک طرفه در ناحیه پشت قفسه سینه و یا در ناحیه کمر، اختلاف ارتفاع در ناحیه لگنی دقت کنند.

حقیر ادامه داد: بیشترین رشد استخوانی در دختران بین ۱۳ تا ۱۵ سالگی و در پسران بین ۱۶ تا ۱۸ سالگی است که در همین سنین احتمال بدتر شدن انحراف ستون فقرات بیشتر است، لذا در این سنین حتی موارد خفیف انحراف نیارمند پایش دقیق‌تری هستند.

پیشگیری از انحراف ستون فقرات

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص راه‌های پیشگیری از انحراف ستون فقرات نیز گفت: پیشگیری از انحراف ستون فقرات با اصلاح وضعیت نشستن و ایستادن، انجام ورزش‌های مناسب و تقویت عضلات پشت و همچنین جلوگیری از اعمال فشار زیاد بر ستون فقرات میسر است.

وی افزود: همچنین غربالگری در مدارس و خانه‌های بهداشت برای تشخیص زودهنگام این ناهنجاری‌ها بسیار مهم و مورد تاکید است.

حقیر گفت: هم‌اکنون جراحی‌های پیچیده انحراف ستون فقرات در مشهد بیشتر در بیمارستان قائم (ع) توسط سرویس جراحی مغز و اعصاب و در بیمارستان امام رضا (ع) توسط سرویس ارتوپدی انجام می‌شود.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->