ظرفیت بومی خراسان رضوی می‌تواند از فقر جلوگیری کند راهکار مدیریت آتش هورالعظیم و آلودگی شدید اهواز چیست؟ تدابیر حفظ سلامتی در فصل پاییز از نگاه طب ایرانی استانداردسازی مدارس، اولویت برنامه رفع محرومیت آموزشی | تبدیل روش‌های آموزش منفعل به روش‌های خلاقانه در سال ۱۴۰۴ پلمب ۲۰ واحد دندان‌پزشکی متخلف در مشهد | انجام ۱۶۲ مورد بازدید در شش‌ماهه نخست سال ۱۴۰۴ زنگ کلاس «امید زندگی» در بیمارستان کودکان اکبر مشهد نواخته شد (۹ مهر ۱۴۰۴) آخرین جزئیات درمورد طرح ورود کودکان به مدارس از ۵ سالگی | مزایا و معایب این طرح چیست؟ آیا هزینه‌های بیمه تکمیلی بازنشستگان تا آخر مهرماه ۱۴۰۴ پرداخت می‌شود؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: پس از فعال‌شدن مکانیسم ماشه، با محتکران و اخلالگران، قاطعانه‌تر برخورد می‌شود ۲۵ سال دیگر، یک‌سوم جمعیت ایران سالمند هستند | روایتی از یک بحران جمعیتی که در آستانه آن هستیم تایوان، میزبان سومین دوره المپیاد بین‌المللی نانو | نتایج نهایی رقابت طی هفته آینده اعلام می‌شود ۱۶ هزار دُز واکسن آنفلوانزا برای ایثارگران خراسان رضوی تأمین شد (۹ مهر ۱۴۰۴) تراژدی مرگ سلول‌های مغزی | نگاهی به آلزایمر از دیدگاه دو مکتب پزشکی مدرن و طب ایرانی علائم افسردگی فصلی را بشناسید | راهی مؤثر برای پیشگیری از افسردگی پاییزی غربالگری قد و وزن دانش‌آموزان ۴ پایه تحصیلی | اثرگذاری برنامه شیرمدرسه در کاهش کوتاه‌قدی تغییرات اقلیمی می‌تواند باعث افزایش مصرف قند شود جزئیات یک تفاهم‌نامه معیشتی ویژه بازنشستگان تامین اجتماعی اعلام شد | وام ویژه خرید اقساطی تا سقف ۱۵۰ میلیون فیش حقوقی شهریورماه ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین اجتماعی چه زمانی صادر می‌شود؟ طعم تلخ یک عادت تازه | روایتی از فرصت‌ها و چالش‌های افزایش مصرف قهوه در ایران اعترافات اعضای باند سرقت خشن در مشهد| فروش گوشی‌های آیفون سرقتی فقط ۱۰۰ هزار تومان! صفویه، سلطان جانمایی ایران در کریدور‌های تجاری و بین المللی هشدار جدی نسبت به پیامد‌های کاهش نرخ باروری در ایران قتل خونین دلارفروش ۷۲ ساله در آستارا محدودیت‌های ترافیکی در محورهای منتهی به مشهد در روز‌های آخر هفته زلزله ۶.۹ ریشتری در فیلیپین | کلیسای کاتولیک ویران شد + فیلم (۸ مهر ۱۴۰۴) ورود ۸۵ نوع مخدر جدید به چرخه اعتیاد جهان در ۵ ماه گذشته پاییز و سویه‌های جدید کووید صداهای بلند و نامتعارف، آسیب جدی و دائمی به گوش وارد می‌کنند | گوشتان را نخراشید علت انتشار دود غلیظ در آسمان امروز اهواز چه بود؟ (سه‌شنبه، ۸ مهر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

آیا میوه‌های خشک‌شده را باید شست؟

  • کد خبر: ۳۱۶۴۳۸
  • ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۷
آیا میوه‌های خشک‌شده را باید شست؟
به گفته یک متخصص علوم و صنایع غذایی، شست‌وشوی میوه‌های خشک‌شده، قبل از مصرف، می‌تواند باعث حذف نسبی گردوغبار روی آن‌ها می‌شود و تا حدودی بار میکروبی‌شان را کم می‌کند؛ ولی این شست‌وشو، حکم ضدعفونی میوه خشک‌شده را ندارد.

به گزارش شهرآرانیوز، خشک‌کردن میوه‌ها یکی از روش‌های نگهداری آنها به شمار می‌رود و یکی از سوالات پر تکرار خانواده‌ها این است که آیا قبل از مصرف لزوما باید میوه خشک را شست؟ این شست‌وشو به چه صورت باید باشد؟

دکتر نسرین مویدنیا، می‌گوید: امروزه، فرایند خشک کردن میوه‌ها به روش‌های اصولی و صحیحی در کارخانجات مربوطه انجام می‌شود. ولی بسیاری از میوه‌های خشک عرضه شده در مراکز فروش، هنوز به روش‌های قدیمی و سنتی تولید می‌شوند و اغلب این محصولات در معرض آلودگی‌هایی از قبیل گرد و غبار محیط، فضولات احتمالی پرندگان و میکروب‌های مختلف قرار دارند. به طور کلی می‌توان گفت: شستشوی میوه‌های خشک قبل از مصرف، باعث حذف مناسب گرد و غبار روی آنها و تا حدودی کاهش بار میکروبی شان می‌شود ولی حکم ضدعفونی شان را ندارد. چنانچه این میوه‌ها در شرایط نامناسب بهداشتی خشک شده باشند یا در طی تولید و بسته بندی شان آلودگی ثانویه به میکروب‌های بیماری زا پیدا کرده باشند مصرف شان حتی بعد از شستشو هم می‌تواند احتمال خطر سلامتی از نظر عوارض گوارشی را داشته باشد. پس بهتر است این محصولات را از مراکز عرضه معتبر و مطمئن و ترجیحا کارخانه‌ای و بسته‌ای خریداری کنیم.

میوه خشک بهداشتی، مشکل آلودگی ندارد

نکته قابل توجه اینکه میوه‌های خشکی که در شرایط بهداشتی و مناسب تولید می‌شوند، هیچ گونه جای نگرانی از جهت مسمومیت زایی و عفونت زایی غذایی ندارند، چرا که اولا در شرایط بهداشتی، احتمال حضور میکروب بیماریزا وجود ندارد و دوما شرایط خود میوه خشک به لحاظ رطوبت پایینی که دارد، اجازه فعالیت و تکثیر به میکروب‌ها را نمی‌دهد. پس توصیه بر این است که این محصولات را از مراکز عرضه مطمئن، معتبر و در بسته بندی تهیه کنید. در عین حال شستشوی میوه‌های خشک هم می‌تواند مزایایی برای ما داشته باشد که حتما بهتر است انجام شود. حذف گرد و غبار و نمک یا برخی ترکیبات نگهدارنده احتمالی افزوده شده به میوه‌های خشک از یک جهت و از سوی دیگر خیساندن آنها در آب به جهت شستشوی اصولی‌تر می‌تواند منجر به کمک به جذب آب در آنها و بهبود کیفیت خوراکی آن برای مصرف کننده شود.

شست‌وشو چگونه باید باشد؟

جهت کاهش بارمیکروبی میوه‌های خشک بهتر است شستشوی اولیه توسط آب سرد باشد سپس خیساندن کوتاه مدت حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه‌ای در آب ولرم و تکرار دو یا سه بار آبکشی نهایی با آب سرد توصیه می‌شود. توجه داشته باشید که برای این دسته محصولات، استفاده از ترکیبات ضدعفونی کننده میوه و سبزی و یا بعضا مایع ظرفشویی که عده‌ای ممکن است انجام دهند به هیچ وجه درست و اصولی نیست.

منبع: سلامت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->