احسان عظیمی‌راد: ۳۰۰ هزار معلم بلاتکلیف داریم ۹ کشتارگاه غیرمجاز در مشهد پلمب شد | هشدار جدی دامپزشکی درباره تب کریمه کنگو در عید قربان ۲ سامانه برای رصد پروژه‌های مدرسه‌سازی راه‌اندازی شد ۳۱ درصد هر دام، ضایعات خطرناک | فاجعه چرخش بیماری با کشتار خانگی در عید قربان یک کشته و ۴ مصدوم بر اثر واژگونی پراید در بزرگراه شهید چراغچی مشهد (۱۱ خرداد ۱۴۰۴) گزارش میدانی از وضعیت مصرف انرژی در برخی ادارات مشهد | صرفه جویی نصفه‌نیمه! ۲۰ قاضی فعال در مدارس مشهد فعالیت ۱۷ ناظر ذبح شرعی در کشتارگاه‌های مشهد هم‌زمان با عید قربان ۱۴۰۴ ساعت فعالیت ادارات سیستان به‌دلیل طوفان تغییر کرد (۱۱ خردادماه ۱۴۰۴) قربانیان خاموش قاتلان پرهیاهو آموزش ناعادلانه موجب از دست رفتن فرصت یک نسل می‌شود بخشنامه دانشگاه آزاد اسلامی در خصوص نحوه برگزاری کلاس‌های ترم تابستان ۱۴۰۴ فوت ۱۵۱ نفر بر اثر غرق‌شدگی از ابتدای سال تاکنون (۱۱ خرداد ۱۴۰۴) | استخر‌، رایج‌ترین محل غرق‌شدن افراد افزایش نرخ سرطان در زنان درپی افزایش دمای هوا فعالیت ۳۰۰ نیروی متخصص ذبح شرعی دام در خراسان رضوی هم‌زمان با عید قربان ۱۴۰۴ آیا خوردن تخمه باعث فاصله افتادن بین دندان‌ها می‌شود؟ کودک مرگ مغزی قوچانی به ۵ بیمار حیاتی دوباره بخشید (۱۱ خرداد ۱۴۰۴) کدام رژیم غذایی در میانسالی به تجربه سالمندی سالم کمک می‌کند؟ هواشناسی کشور امروز (۱۱ خرداد ۱۴۰۴) | بارانی شدن هوا از سه‌شنبه در ۱۱ استان آغاز انتخاب رشته کنکور ارشد از امروز (۱۱ خردادماه ۱۴۰۴) افزایش مصرف قرص ریتالین در مشهد در ایام امتحانات | دوپینگ تحصیلی با  قرص شب امتحان مرثیه‌ای برای فرزندآوری | کاهش میزان زاد و ولد در  خراسان رضوی وزارت آموزش و پرورش: سؤالات امتحانات نهایی فقط از کتب درسی است درخواست ملاقات تتلو با مقامات قضایی تکذیب شد معلمان نباید نگران مسائل معیشت باشند
سرخط خبرها

افراد چاق مجاز به مصرف چه نوع آجیل‌هایی هستند؟

  • کد خبر: ۳۲۲۲۸۱
  • ۲۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۴
افراد چاق مجاز به مصرف چه نوع آجیل‌هایی هستند؟
متخصص فیزیولوژی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش می‌گوید: افرادی که دارای مزاج سردترند غالباً افراد چاقی هستند که باید از مواد غذایی پرانرژی و کم‌حجم مانند انواع آجیل و خشکبار همچون کشمش، پسته، بادام، توت و مویز بیشتر استفاده کنند که البته بادام، مویز و کشمش دارای بیشترین خواص و کمترین عوارض برای سردمزاجان هستند.

به گزارش شهرآرانیوز، سیدمهدی میرغضنفری می‌گوید: برای افراد با مزاج سرد به دلیل اینکه دارای متابولیسم پایین و کم‌انرژی هستند، مصرف مواد غذایی با انرژی بالا، مفید و در برخی موارد ضروری است. افرادی که دارای مزاج سردترند غالباً افراد چاقی هستند که باید از مواد غذایی پرانرژی و کم‌حجم مانند انواع آجیل و خشکبار همچون کشمش، پسته، بادام، توت و مویز بیشتر استفاده کنند که البته بادام، مویز و کشمش دارای بیشترین خواص و کمترین عوارض برای سردمزاجان هستند. این متخصص در رابطه با میزان مصرف این مواد غذایی در سایر مزاج‌ها معتقد است افراد با مزاج‌های گرم بهتر است در مصرف این نوع آجیل و خشکبار زیاده روی نکنند. زیرا ممکن است با مصرف زیاد و هر روزه آنها با عوارضی همچون بالا رفتن حرارت بدن و صفرا در خون و ایجاد جوش‌های پوستی مواجه شوند.

از دیدگاه طب سنتی، بیشتر مغز‌های آجیلی همچون پسته، گردو، بادام زمینی، بادام هندی و تخمه آفتابگردان، دارای مزاج گرم و خشک هستند و فقط تخمه کدو و هندوانه مزاج سرد دارند و البته بادام درختی نیز مزاج معتدل رو به گرم دارد.

به اعتقاد متخصصان طب سنتی، مصرف شیرینی جات و مغز‌های آجیلی با مزاج گرم در فصل سرما و زمستان مناسب هستند، اما با شروع فصل بهار و گرم‌تر شدن هوا استمرار در مصرف آنها برای افرادی که دارای مزاج گرم و به خصوص خشک هستند بیشترین مشکلات را ایجاد می‌کند. جوش‌های پوستی، خارش و خشکی پوست، سردرد‌های کششی، تحریک پذیری و یبوست از این جمله‌اند.

شیرینی و حلوا‌های مغزیجات هم مزاج متفاوتی دارند

علاوه بر مغز‌های اجیلی، شیرینی جات نیز بسته به مواد تشکیل دهنده و چاشنی‌هایی که در آن استفاده می‌شود مزاج‌های متفاوتی دارند. شیرینی گردویی و حلوا‌های تهیه شده از مغز‌ها و شیرینی جات زنجبیلی دارای مزاج گرم تری نسبت به سایر شیرینی جات هستند و لازم است بدانید نوع چاشنی‌های مورد استفاده مانند: دارچین، کاکائو، زنجبیل و... درجات مختلف گرمی را ایجاد می‌کنند و از نظر مواد مغذی فقیرند. اغلب حلوا‌های پسته، گردو یا هویج که از ترکیب چندین نوع مغز آجیلی تهیه شده‌اند یا هر کدام به تنهایی، از یک مغز درست شده‌اند، به دلیل دارا بودن ارزش تغذیه‌ای مناسب، نسبت به سایر شیرینی‌ها برای کودکان مناسب هستند، اما به دلیل کالری بالایی که دارند افراد بالغ باید مصرف آن را به حداقل برسانند.

تدابیر رهایی از علایم گرمی تنقلات

با توجه به طبع گرم شیرینی جات و مغزیجات، احتمال ازدیاد اخلاط گرم در بدن زیاد شده و برای رهایی از علائم گرمیجات، استفاده از ماءالشعیر طبی توصیه شده است. جو را به مدت ۲۴ ساعت بخیسانید و با۲۰-۱۵ برابر آن آب، روی حرارت قرار دهید، به محض شکفته شدن جو، آن را از روی حرارت برداشته و بلافاصله آب روی آن را صاف کنید و چندین بار در روز مصرف کنید.

کاهو با شربت سکنجبین و مرکبات نیز با توجه به اینکه دارای مزاج سرد و ترند گزینه مناسبی برای رفع فوری گرمی ناشی از مصرف تنقلات و گرمیجات هستند.

منبع: خبرآنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->