مطالبات معوق مراکز دیالیز خراسان رضوی از بیمه‌ها از یک همت عبور کرد پذیرش نهایی بیش از ۴۵۷ هزار داوطلب کنکور ۱۴۰۴ نتایج نهایی کنکور سراسری سال ۱۴۰۴ اعلام شد (۱۹ مهر ۱۴۰۴) + لینک مشاهده نکاتی مهم که باید قبل از اینکه بچه را از پوشک بگیرید بدانید | یک چالش پوشکی هشدار پلیس: مراقب کلاهبرداری با شگرد گرفتن پیش‌پرداخت برای پرداخت «وام فوری» باشید اجرای حکم قصاص ۶ قاتل شهیدان صفری و رفیعی‌نسب (۱۹ مهر ۱۴۰۴) پژمان‌فر: مرکز تحقیقات مراقبت‌های پرستاری و مامایی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد تأسیس شد بازدید از آرامگاه حافظ فردا (یکشنبه، ۲۰ مهر ۱۴۰۴) رایگان است تهران درگیر شدیدترین خشکسالی یک قرن اخیر! جزئیات جدید از معافیت فرزندان بازنشستگان از خدمت سربازی اعلام شد شست و شوی دهان، پس از مصرف تمامی اسپری‌های دهانی ضروری است کشف و ضبط ۱۴۴ قلم داروی قاچاق و غیرمجاز خارجی در مشهد (۱۹ مهر ۱۴۰۴) پویش ملی سلامت دهان و دندان برای دانش‌آموزان آغاز شد صدای بازنشستگان باید در تصمیم‌سازی‌های کشور شنیده شود | پرداخت بدهی بیمه ملت و بیمه تکمیلی آغاز شد (۱۹ مهرماه ۱۴۰۴) کشف ۸ تن انواع موادمخدر در خراسان رضوی در نیمه نخست سال ۱۴۰۴ فلسفیدن در باب چرایی بوق! کاهش ۲۰ درصدی تلفات رانندگی در مشهد طی نیمه نخست سال ۱۴۰۴ جان باختن ۲۸ نفر در مکزیک در پی بارش شدید باران صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش شدت وزش باد در برخی نقاط استان (۱۹ مهر ۱۴۰۴) دستگیری شکارچیان آهو قبل از شکار در سمنان (۱۹ مهر ۱۴۰۴) ثبت‌نام کارشناسی‌ارشد ناپیوسته دانشگاه پیام‌نور آغاز شد + جزئیات روند نزولی ولادت‌ها در خراسان رضوی ادامه دارد خروج موفقیت‌آمیز جنین مومیایی‌شده پس از ۳۵ سال از بدن مادر ۷۱ساله در مشهد (۱۹ مهر ۱۴۰۴) + فیلم پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۱۹ مهر ۱۴۰۴) | مشهدی‌ها تا اواسط هفته، نفس عمیق نکشند  اهدای اعضای بانوی مرگ مغزی در مشهد، به ۵ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۹ مهر ۱۴۰۴) وضعیت شیر خشک در بازدید خبرنگار شهرآرا از داروخانه های مشهد | وضعیت عادی شیرخشک‌های معمولی مشارکت ۶۱ درصدی خانم‌ها در آزمون مشاوران خانواده قوه قضائیه | نتایج آزمون در نیمه اول آذر ۱۴۰۴ اعلام می‌شود دفاع سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی از پیش دبستانی اجباری | الگوی «۳-۳-۵-۱» بهتر از «۳-۳-۶» سامانه «سو» مسیر مطالبه‌گری مردمی را شفاف، امن و قابل‌پیگیری می‌کند | ۸۶ درصد گزارش‌های مردمی در یک سال اخیر به نتیجه رسیده است + فیلم
سرخط خبرها

لبنیات سنتی بخوریم یا پاستوریزه؟

  • کد خبر: ۳۳۵۶۹۰
  • ۱۰ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۸:۳۵
لبنیات سنتی بخوریم یا پاستوریزه؟
رئیس اداره بیماری‌های منتقله از حیوان به انسان وزارت بهداشت اعلام کرد: حدود ۷۵ درصد موارد تب مالت در مناطق روستایی و به دلیل تماس مستقیم با دام یا مصرف لبنیات غیرپاستوریزه رخ می‌دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، محمد زینلی، گفت: تب مالت یا بروسلوز، یکی از بیماری‌های مشترک بین انسان و دام است که عامل آن باکتری بروسلا می‌باشد. این بیماری اگرچه قابل درمان است، اما درمان آن معمولاً طولانی‌مدت بوده و نیازمند مراقبت‌های جدی است. در حال حاضر، نزدیک به ۷۵ درصد از موارد ابتلاء در کشور در مناطق روستایی مشاهده می‌شود که عمدتاً ناشی از تماس مستقیم با دام آلوده یا مصرف فرآورده‌های لبنی غیرپاستوریزه و سنتی است. در مناطق شهری نیز حدود ۲۵ درصد از موارد به علت استفاده از فرآورده‌هایی مانند پنیر تازه، بستنی یا خامه‌ای است که از شیر غیرپاستوریزه تهیه می‌شوند.

وی افزود: با وجود هشدار‌های مکرر، متأسفانه در سال‌های اخیر شاهد افزایش گرایش مردم به مصرف محصولات لبنی به اصطلاح ارگانیک هستیم. این گرایش که گاهی تحت عنوان سبک زندگی سالم یا طبیعی تبلیغ می‌شود، در بسیاری از موارد پایه و اساس علمی و بهداشتی ندارد و بیشتر جنبه تجاری پیدا کرده است.

افزایش گرایش نادرست به لبنیات ارگانیک

به گفته زینلی؛ واقعیت این است که بسیاری از لبنیاتی که در کارگاه‌ها یا مغازه‌ها تحت عنوان سنتی یا ارگانیک به فروش می‌رسند، تحت هیچ‌گونه نظارت بهداشتی نبوده و می‌توانند عامل انتقال بیماری‌های خطرناکی مانند تب مالت باشند.

وی ادامه داد: توصیه ما به مردم این است که از مصرف هرگونه لبنیات سنتی و فرآورده‌های تهیه‌شده از شیر خام خودداری کنند. تمام لبنیات مورد استفاده، از جمله شیر، پنیر، ماست و خامه باید به‌صورت پاستوریزه و از فروشگاه‌های معتبر تهیه شوند.

وی خاطرنشان کرد: برخی نگرانی‌ها درباره وجود مواد نگهدارنده در شیر‌های صنعتی مطرح شده است که لازم است شفاف‌سازی شود و شیر‌های پاستوریزه و استریلیزه که در کارخانه‌های معتبر تهیه می‌شوند، حاوی هیچ‌گونه ماده نگهدارنده‌ای نیستند. تفاوت در ماندگاری این محصولات تنها به نوع فرآیند حرارتی برمی‌گردد.

فقط از لبنیات پاستوریزه استفاده کنید

زینلی ادامه داد: شیر پاستوریزه با حرارت پایین‌تری آماده می‌شود و معمولاً تا یک هفته قابل استفاده است، در حالی که شیر استریلیزه (UHT) با حرارت بسیار بالا استریل شده و بسته‌بندی آن نیز به‌گونه‌ای طراحی شده که تا شش ماه بدون نیاز به مواد نگهدارنده قابل نگهداری است. این مسئله بار‌ها توسط مستندات رسمی و مکاتبات با سازمان غذا و دارو تأیید شده است.

وی ادامه داد: در مواردی که افراد ناچار به استفاده از شیر سنتی یا فله‌ای هستند، حداقل باید شیر را تا دمای جوش حرارت داده و سه تا پنج دقیقه به حالت قل‌زدن نگه دارند. در صورتی که پنیر از شیر خام تهیه شده باشد، باید حداقل سه ماه در آب نمک بماند تا امکان مصرف پیدا کند. سایر محصولات مانند کره، ماست و خامه نیز باید صرفاً از شیر جوشانده‌شده تهیه شوند.

خطرات تماس تنفسی یا پوستی با دام‌های آلوده

به گفته زینلی؛ لازم به ذکر است که خطر ابتلاء به تب مالت فقط به مصرف لبنیات سنتی محدود نمی‌شود. تماس مستقیم با دام‌های آلوده نیز یکی دیگر از راه‌های انتقال بیماری است. حتی تنفس در محل نگهداری دام یا تماس ترشحات آلوده دامی با زخم یا خراش‌های روی پوست می‌تواند باعث ابتلاء شود. این موضوع به‌ویژه در مورد دام‌هایی که در ظاهر علائمی ندارند، اما ناقل بیماری هستند، اهمیت ویژه‌ای دارد.

وی در پایان خاطر نشان کرد: بنابراین ضروری است که مردم، به‌ویژه ساکنان مناطق روستایی و همچنین مصرف‌کنندگان شهری، در انتخاب و مصرف لبنیات دقت کافی داشته باشند و از مصرف فرآورده‌های غیرپاستوریزه به‌طور جدی پرهیز کنند.

منبع: بهداشت نیوز 
 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->