در جهان، سرطان پستان شایع‌ترین سرطان بانوان است کاهش ۹ درصدی تصادفات در خراسان رضوی | عملیات تعریض سه خطه در محور گلبهار - مشهد پرداخت قطره چکانی معوقات بازنشستگان تأمین اجتماعی اعزام ۳۰۰ هزار دانش‌آموز به اردوی راهیان نور در سال تحصیلی ۱۴۰۵ - ۱۴۰۴ سامان دهی موتورسیکلت های آلاینده، درخواست  همیشگی مردم مشهد است | داد از دود و صدای اگزوز موتورها انتقاد رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس از دولت | تهران‌نشینان، آلودگی هوای مشهد را به فراموشی سپرده‌اند مردی میان سال در نزاع با همسایه اش به ضرب گلوله وینچستر جان باخت | قتل در  «قصر» بر سر گوسفند! از همین حالا به فکر تأمین آب تابستان بعد باشیم موزه لوور پس از ۳ روز بازگشایی شد | ماجرای سرقت از این موزه چه بود؟ آنچه باید از زمستان هسته‌ای بدانید ۲ میلیون دُز واکسن آنفلوانزا تأمین شد (۳۰ مهر ۱۴۰۴) تکمیل پرونده غربالگری دانش‌آموزان مقطع متوسطه تا پایان آبان‌ماه نگاهی به شبکه فرسوده توزیع آب در مشهد | بحران ۴۰ درصدی، چاره ۱۵ همتی فعالیت بیش از ۳۰۰ هزار معلم در مدارس غیردولتی | کاهش ساعت تدریس در این مدارس به ۳۰ ساعت دستگیری ۲ موبایل‌قاپ ۱۶ساله در تهران | سارقان: به‌خاطر بدهی به صاحبکارمان دزدی می‌کردیم پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۳۰ مهر ۱۴۰۴) | احتمال بارش‌های رگباری پراکنده باران در برخی نقاط استان نگرانی از شیوع آنفلوانزای مرغی در کشور ارائه خدمات ماموگرافی رایگان به بانوان ۳۰ تا ۶۹ سال در سه مرکز درمانی مشهد و کاشمر + نام مراکز چند راهکار ساده برای کاهش وزن و لاغری رئیس سازمان تعلیم و تربیت: میل به مهاجرت در دانشگاه‌ها به دلیل غفلت از هویت ایرانی در کودکستان است توصیه‌های مهم برای سلامت قبل از بارداری در بانوان ممنوعیت دریافت کپی مدارک هویتی در مراکز تأمین اجتماعی آیا مصرف سالاد همراه غذا باعث ناراحتی معده می‌شود؟ آخرین مهلت ثبت نام در جشن ازدواج دانشجویی «همسفر تا بهشت»، امروز (۳۰ مهر ۱۴۰۴) + شرایط ثبت نام ۶ راهکار مهم برای پیشگیری از مسمومیت با گاز مونوکسید کربن (CO) استاندار خراسان رضوی: ظرفیت‌های عظیم شرق کشور، بستر صادرات و سرمایه‌گذاری مشترک است فعالیت بیش از ۲۶۰ مدرسه عشایری در کشور | معلمان عشایری مشمول سختی کار می‌شوند آیا گرم کردن غذا در مایکروویو خطرناک است؟
سرخط خبرها

حدود ۴۰ درصد از سیگاری‌ها دچار ناتوانی هستند

  • کد خبر: ۳۳۸۹۵۴
  • ۲۶ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۹:۳۸
حدود ۴۰ درصد از سیگاری‌ها دچار ناتوانی هستند
یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که از هر ۵ فرد سیگاری، حدود ۲ نفر از نوعی ناتوانی رنج می‌برند.

به گزارش شهرآرانیوز، ناتوانی آنها به قدری شدید است که در زندگی روزمره آنها اختلال ایجاد می‌کند.

تیم تحقیقات به رهبری «ژانت نوواکوویچ»، از مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده، نتیجه گرفتند: «شیوع ناتوانی در بین بزرگسالانی که در حال حاضر سیگار می‌کشند، در مقایسه با افرادی که هرگز سیگار نکشیده‌اند، بیش از دو برابر است.»

محققان گزارش دادند که شایع‌ترین ناتوانی در بین افراد سیگاری، تحرک و مشکلات مربوط به تفکر یا حافظه بود.

برای این مطالعه، محققان داده‌های جمع‌آوری‌شده بین سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۳ توسط نظرسنجی مصاحبه ملی سلامت را تجزیه و تحلیل کردند.

در این نظرسنجی از افراد پرسیده شده بود که آیا سیگاری فعلی هستند یا سابقاً سیگاری بوده‌اند و همچنین مجموعه‌ای از سؤالات برای ارزیابی ناتوانی آنها طراحی شده بود.

تیم تحقیقات ناتوانی گزارش‌شده در بین حدود ۱۷۶۰۰ فرد سیگاری فعلی را با ۳۷۵۰۰ فرد سیگاری سابق و حدود ۹۱۰۰۰ نفر که هرگز سیگار نکشیده‌اند، مقایسه کردند.

نتایج نشان داد که حدود ۴۰٪ از ۲۵ میلیون سیگاری فعلی در موارد زیر «مشکلات جزئی»، «مشکلات زیاد» یا «مشکلات حاد که اصلاً نمی‌توانند کاری انجام دهند» دارند:

• تحرک، که به عنوان مشکل در راه رفتن یا بالا رفتن از پله‌ها تعریف می‌شود.

• مشکل شناختی، یا مشکل در به خاطر سپردن یا تمرکز.

• بینایی، یا مشکل در دیدن حتی هنگام استفاده از عینک.

• شنوایی، یا مشکل در شنیدن حتی در صورت استفاده از سمعک.

• ارتباط، یا مشکل در درک یا درک شدن توسط دیگران.

• مراقبت از خود، یا توانایی شستن تمام بدن یا لباس پوشیدن.

نتایج نشان داد سیگاری‌های فعلی دو برابر میزان شایع‌ترین ناتوانی‌ها را در مقایسه با افراد غیرسیگاری داشتند- تحرک (۸٪ در مقابل ۴٪) و مشکلات شناختی (۴.۵٪ در مقابل ۲٪).

محققان بر انجام تحقیقات بیشتر در این زمینه تاکید دارند.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->