جزئیات تأثیر سوابق تحصیلی در کنکور ۱۴۰۵ و ۱۴۰۶ اعلام شد | در چه شرایطی محدودیت ترمیم نمره حذف می‌شود؟ اهدای عضو جوان مرگ مغزی مشهدی به ۶ نفر زندگی دوباره بخشید (۱۷ شهریور ۱۴۰۴) اهدای عضو بانوی مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۷ شهریور ۱۴۰۴) از محیط‌بانان حمایت قضائی می‌شود خبر خوش برای بیماران پیوند: دارو‌ها درب منزل تحویل خواهد شد مردان در خراسان رضوی، ۴.۷ درصد باسوادتر از زنان هستند | نرخ باسوادی در استان به ۹۸.۷ درصد رسید تغییرات دفترچه‌ انتخاب رشته‌ کنکور ۱۴۰۴ منتشر شد + مشاهده (۱۶ شهریور ۱۴۰۴) جراحی کوتاه کردن قد، عمل زیبایی عجیب زنان در استانبول ! نقشه ایران در ۲۸۶ سال قبل شامل کدام کشورهای همسایه بود؟ برقی کردن راه‌آهن تهران - مشهد روی میز ایران و چین جان باختن ۲ کارگر بر اثر جان باختن در چاه افزایش چشمگیر روز‌های هوای ناسالم مشهد در نیمه اول سال ۱۴۰۴ کاهش ۲۵ درصدی آب سد‌های مهم کشور افزایش ظرفیت کاروان‌های حج عمره مهر ۱۴۰۴ در برخی استان‌ها خواب نوجوان را پیش از آغاز مدارس اصلاح کنید افزایش اهدای عضو از بیماران مرگ مغزی در مشهد وزارت بهداشت: فرصت طلایی جبران عقب‌ماندگی جمعیت فقط ۵ سال است برگزاری جشن عاطفه‌ها برای رفع نیاز دانش‌آموزان + شرایط مشارکت در طرح درباره رانندگی با خشم و عصبانیت که حال دیگر کاربران ترافیکی را ناخوش می‌کند | خشمگین نرانیم! ساعت کار مراکز تعویض پلاک کشور تغییر کرد + جزئیات رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش: طبیعی است سهم مدارس سمپاد از رتبه‌های برتر کنکور بیشتر باشد؛ اصلاً خلاف عدالت نیست! + ویدئو ضرایب دروس کنکور ۱۴۰۵ چه تغییری خواهد کرد؟ + جزئیات رواج مصرف بی‌رویه دارو‌های کورتونی در کشور پیوند قلب با موفقیت در دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد (۱۶ شهریور ۱۴۰۴) اهدای عضو جوان مرگ مغزی در مشهد به ۷ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۶ شهریور ۱۴۰۴) مشارکت بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار دانش‌آموز در امتحانات نهایی ۱۴۰۴ نیمی از دانش‌آموزان استعداد‌های درخشان خراسان رضوی در مشهد تحصیل می‌کنند هیچ کودکی نباید به دلیل فقر از پیش دبستانی جا بماند دستگیری دزد خودروی همراهان بیماران با ردیابی «جی‌پی‌اس»
سرخط خبرها

آیا شیرین‌کننده‌های غذایی، بلوغ را در کودکان تسریع می‌کنند؟

  • کد خبر: ۳۵۰۱۸۳
  • ۱۶ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۹:۴۵
آیا شیرین‌کننده‌های غذایی، بلوغ را در کودکان تسریع می‌کنند؟
مصرف شیرین‌کننده‌های خاصی که معمولاً در غذا و نوشیدنی‌ها یافت می‌شوند، ممکن است خطر بلوغ زودرس را در کودکان، به ویژه در میان افرادی که از نظر ژنتیکی مستعد هستند، افزایش دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، کودکانی که شیرین‌کننده‌های مصنوعی و طبیعی مانند آسپارتام، سوکرالوز و گلیسیریزین مصرف می‌کنند، ممکن است با افزایش خطر بلوغ زودرس مواجه شوند، به ویژه اگر نشانگر‌های ژنتیکی خاصی داشته باشند. نتایج یک مطالعه، شیرین‌کننده‌ها را به تغییرات هورمونی و عدم تعادل باکتری‌های روده مرتبط می‌کند که می‌تواند بلوغ را تسریع کند و اثرات آن بین پسران و دختران متفاوت است. بلوغ زودرس با عواقب جدی سلامتی در مراحل بعدی زندگی مانند استرس عاطفی و اختلالات متابولیکی، مرتبط دانسته شده است. یافته‌ها می‌تواند توصیه‌های غذایی را تغییر داده و غربالگری ژنتیکی را برای کاهش خطرات طولانی مدت تشویق کند.

محققان دریافته‌اند که مصرف آسپارتام، سوکرالوز، گلیسیریزین و قند‌های افزوده به طور قابل توجهی با خطر بالاتر بلوغ زودرس، به ویژه در کودکانی با ویژگی‌های ژنتیکی خاص، مرتبط است. هرچه نوجوانان بیشتر از این شیرین‌کننده‌ها مصرف کنند، خطر بلوغ زودرس مرکزی در آنها بیشتر می‌شود.

این بررسی یکی از اولین مطالعاتی است که عادات غذایی مدرن به ویژه مصرف شیرین‌کننده‌ها را با عوامل ژنتیکی و رشد بلوغ زودرس در یک گروه بزرگ و واقعی مرتبط می‌کند. همچنین تفاوت‌های جنسیتی در نحوه تأثیر شیرین‌کننده‌ها بر پسران و دختران را برجسته می‌کند و لایه مهمی به درک ما از خطرات سلامتی فردی اضافه می‌کند.

نوعی از بلوغ زودرس که به عنوان بلوغ زودرس مرکزی شناخته می‌شود، به طور فزاینده‌ای رایج است. این نوع بلوغ می‌تواند منجر به پریشانی عاطفی، کوتاه‌تر شدن قد در بزرگسالی و افزایش خطر اختلالات متابولیک و تولید مثلی در آینده شود.

این مطالعه شامل داده‌های ۱۴۰۷ نوجوان بود و بلوغ زودرس مرکزی در ۴۸۱ نوجوان تشخیص داده شد. محققان میزان مصرف شیرین‌کننده نوجوانان را از طریق پرسشنامه‌های معتبر و آزمایش نمونه‌های ادرار ارزیابی کردند. استعداد ژنتیکی با استفاده از نمرات خطر پلی‌ژنیک مشتق شده از ۱۹ ژن مرتبط با بلوغ زودرس مرکزی، تعیین شد. بلوغ زودرس بر اساس معاینات پزشکی، سطح هورمون‌ها و اسکن‌ها تشخیص داده شد. 

مصرف سوکرالوز با افزایش خطر بلوغ زودرس مرکزی در پسران و مصرف گلیسیریزین، سوکرالوز و قند‌های افزوده با افزایش خطر بلوغ زودرس مرکزی در دختران مرتبط بود. این یافته‌ها مستقیما به خانواده‌ها، متخصصان اطفال و مقامات بهداشت عمومی مربوط می‌شود. آنها نشان می‌دهند که غربالگری خطر ژنتیکی و تعدیل مصرف شیرین‌کننده‌ها می‌تواند به جلوگیری از بلوغ زودرس و پیامد‌های بلندمدت آن بر سلامت کمک کند. این می‌تواند به دستورالعمل‌های غذایی جدید یا ابزار‌های ارزیابی خطر برای کودکان منجر شود که از رشد سالم‌تر حمایت می‌کنند.

همچنین نتایج تحقیقات قبلی نیز نشان می‌دهد که برخی شیرین‌کننده‌ها می‌توانند به طور مستقیم بر هورمون‌ها و باکتری‌های روده مرتبط با بلوغ زودرس تأثیر بگذارند. به طور مثال، «آسه‌سولفام پتاسیم» که یک شیرین‌کننده مصنوعی است که با فعال‌کردن مسیر‌های «طعم شیرین» در سلول‌های مغز و افزایش مولکول‌های مرتبط با استرس، سبب آزاد شدن هورمون‌های مرتبط با بلوغ می‌شود. شیرین‌کننده دیگری به نام «گلیسیریزین» که در شیرین بیان یافت می‌شود، تعادل باکتری‌های روده را تغییر داده و فعالیت ژن‌های دخیل در شروع بلوغ را کاهش می‌دهد. این موضوع نشان می‌دهد که آنچه کودکان می‌خورند و می‌نوشند، به ویژه محصولاتی که دارای شیرین‌کننده هستند، ممکن است تأثیر شگفت‌انگیز و قدرتمندی بر رشد آنها داشته باشد.

منبع: بهداشت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->