ظرفیت پذیرش بیمارستان‌های مشهد افزایش پیدا کرد | خدمت‌رسانی هفت هزار پزشک و پرستار در روز‌های پایانی صفر ۱۴۰۴ تبریک وزارت امور خارجه به مدال‌آوران المپیاد بین‌المللی نجوم + عکس آیا آتشفشان قله دماوند فعال شده است؟ + فیلم و علت (۳۱ مرداد ۱۴۰۴) آیا مدارس مسجدمحور رسمیت دارند؟ افتتاح کتابخانه موزه بنیاد مستضعفان در هفته وحدت ویدیو | مرگ ۷ کارگر در حادثه پاره شدن کابل پُل در چین کسب درآمد نزدیک به ۷.۵ میلیارد دلار از ورود گردشگران خارجی به ایران در سال ۱۴۰۳ وزیر آموزش و پرورش: کاهش آسیب‌های اجتماعی دانش آموزان در اولویت وزارت است ویدیو | لحظه سقوط جنگنده F18 آمریکایی در مالزی توصیه فرودگاه مشهد: زائران دهه پایانی ماه صفر از مترو استفاده کنند رئیس سازمان استخدامی کشور: طرح طبقه‌بندی مشاغل معلمان در شهریور ۱۴۰۴ به نتیجه می‌رسد رشته‌های رزمی در مدارس، تحت نظارت مراکز کانون ورزشی هستند پدری با دو پسر ۱۳ و ۱۴ ساله‌اش جان خود را در دریای خزر از دست دادند (۳۱ مرداد ۱۴۰۴) اختلافات خانوادگی در یوسف‌آباد تهران رنگ خون گرفت (۳۱ مرداد ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (جمعه، ۳۱ مرداد ۱۴۰۴) | مشهد در روز شهادت امام رضا(ع) خنک می‌شود استاندار خراسان رضوی خواستار تشکیل کارگروه هوشمندسازی آموزشی شد اجرای برنامه‌های ایمنی گسترده در جاده‌های منتهی به مشهد در دهه آخر صفر معرفی یک اثر نفیس خطی مرتبط با زندگانی نبی اکرم(ص) در کتابخانه ملی ایران کشف محموله بزرگ داروهای غیرمجاز در تهران (۳۱ مرداد ۱۴۰۴) زمان اعلام نتایج مرحله اول آزمون استخدامی آموزش‌وپرورش ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش برای مهار آتش‌سوزی در ارتفاعات سه‌هزار متری جنگل‌های چالوس (۳۱ مرداد ۱۴۰۴) زلزله ۷.۵ ریشتری در آمریکای جنوبی (۳۱ مرداد ۱۴۰۴) تصویب ۱۸ برنامه راهبردی برای بهبود وضعیت سالمندان امتحانات پایان ترم دانشجویان از فردا، یکم شهریور ۱۴۰۴ آغاز خواهد شد حکم قطعی پرونده فوت کودک ۲ ساله در یزد صادر شد زلزله تهران را لرزاند + جزئیات (۳۱ مرداد ۱۴۰۴) درگیری شدید مهاجمان با کادر درمان یک بیمارستان در کرج (۳۰ مرداد ۱۴۰۴) مشهدالرضا(ع)؛ جلوه‌گاه وحدت و معنویت تصادف دو دستگاه خودروی پراید در بخش رضویه مشهد با ۸ مصدوم + عکس (۳۰ مرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

پایداری شهر‌های سبز با تولید محصولات ارگانیک

  • کد خبر: ۵۰۲۹۶
  • ۰۱ آذر ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۷
پایداری شهر‌های سبز با تولید محصولات ارگانیک
گسترش شهرنشینی و وابستگی بخش وسیعی از جمعیت به محصولات غذایی که در شهرک‌های صنعتی در شهر‌ها و کشور‌های دیگر جهان تولید می‌شوند باعث شده است مدیران سلامت و مدیران شهری به فکر تولید محصولات ارگانیک در سطحی وسیع باشند.
عادل نجفی | شهرآرانیوز؛ امنیت و کیفیت محصولات غذایی مورد استفاده شهروندان از مهم‌ترین دغدغه‌های مدیران سلامت است. تجربه کووید ۱۹ به خوبی نشان داد که زیست در جهان شهر‌های امروزی تا چه حد یکپارچه و به هم پیوسته شده است که رخدادی در شرق عالم به سرعت توانست تا غربی‌ترین شهر‌های زمین را تحت تأثیر خود قرار دهد.
 
گسترش شهرنشینی و وابستگی بخش وسیعی از جمعیت به محصولات غذایی که در شهرک‌های صنعتی در شهر‌ها و کشور‌های دیگر جهان تولید می‌شوند باعث شده است مدیران سلامت و مدیران شهری به فکر تولید محصولات ارگانیک در سطحی وسیع باشند.
 
آلمان از صنعتی‌ترین کشور‌های جهان است. مصرف بیش از اندازه غذا‌های نیمه آماده و غیرارگانیک مقامات حوزه سلامت این کشور را درباره سلامتی شهروندان در دهه‌های آینده نگران کرده است. برای تغییر این رویه، به تازگی برنامه‌های متنوعی در شهر‌های مختلف آغاز شده است. در نورنبرگ، دانش آموزان کلاس اولی سال تحصیلی را با دریافت یک هدیه آغاز می‌کنند: کیف‌های ناهار زرد رنگ که با خوراکی‌های ارگانیک پر شده اند.

این کیف‌ها در روز‌های بعد نیز با محصولات ارگانیک پر می‌شوند و بخشی از ابتکار مشترک مقامات آموزش و پرورش و حوزه سلامت برای افزایش سهم خوراکی‌های محلی و ارگانیک در نهاد‌های عمومی است. این محصولات نه تنها در مدارس یا مهدکودک‌ها که در خانه‌های سالمندان، بیمارستان ها، زندان‌ها و ادارات دولتی نیز توزیع می‌شوند. پویش «شهر‌های ارگانیک» علاوه بر نورنبرگ در شهر‌های مونیخ، برمن و کارلسروهه آلمان نیز فعال شده است تا شبکه شهر‌های ارگانیک به تولید غذا‌های سالم‌تر و کمک به پایداری سلامت شهروندان کمک کند.
 
 

شهر سبز، شهر ارگانیک

در دیگر شهر‌های آلمان نظیر برلین، کلن و کایل نیز شورا‌های سلامت و غذا پویش‌های مشابهی را تحت عنوان کلی «کشاورزی جامعه محور» آغاز کرده اند که شامل کمک به افزایش سرانه فضای سبز سازه‌های جدید و تبدیل اراضی صنعتی که آلودگی شیمیایی ندارند به باغ‌های عمومی مزروعی است. در برنامه‌های آن‌ها به پروژه‌هایی مانند مناطق بدون خودرو و بهره‌مند از انرژی خورشیدی نیز پرداخته شده است که در آن‌ها گیاهان خوراکی در پیرامون ساختمان‌ها پرورش داده می‌شوند.
 
در این مناطق شهروندان و ساکنان برای کشت و پرورش محصولات زراعی از انواع سبزی‌ها گرفته تا درختان مثمر با استفاده از فضا‌های سبز عمومی در فضا‌های عمومی اطراف خود تشویق می‌شوند. چنین فعالیت‌هایی بار خزانه و بودجه‌های مدیریت شهری را نیز سبک می‌کند؛ اجرای آن‌ها در مقایسه با طراحی و نگهداری فضا‌های سبز عمومی شهری با استفاده از گیاهان زینتی هزینه کمتری به شهروندان تحمیل می‌کند. فضا‌های کشاورزی شهری در این طرح‌ها به تدریج به نقاط کانونی تولید، فراوری و داد و ستد مواد غذایی تبدیل می‌شوند.
 
در برلین، با ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر جمعیت، در عمل، فضایی برای توسعه کشاورزی محلی وجود ندارد. این در حالی است که مطالبه عمومی برای مواد غذایی ارگانیک باکیفیت بسیار است. برای تحقق اهداف پویس، برلین به تازگی «سرای غذا» را تأسیس کرده است تا به شهر و شهروندان در فرایند حرکت به سوی محصولات ارگانیک کمک کند. این اقدام بدون افزایش هزینه‌های شهری و تا حد امکان بدون اختصاص یارانه‌های مازاد در حال انجام است.
 
برلین در این فرایند از الگوی پیاده شده در کپنهاگ پیروی می‌کند که از سال ۲۰۰۷ آغاز شد. مدیریت شهری پایتخت دانمارک ابتدا با فراخوان سرآشپزها، متخصصان تغذیه، معلمان و طراحان به گردآوری توصیه‌ها درباره شیوه نامه‌های طبخ غذا پرداختند. امروزه در حدود ۷۰ درصد از غذا‌های تولیدی در رستوران‌ها و آشپزخانه‌های کپنهاگ ارگانیک است. این رقم در نهاد‌های عمومی کوچک‌تر نظیر مهدکودک‌ها به ۹۰ درصد نیز می‌رسد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->